Bel geen onbekende internationale nummers terug!

author image
Joris 24 februari 2016 1 min

Als je gebeld wordt door een vreemd internationaal nummer, neem dan niet de telefoon op en bel vooral niet terug! Dat is de oproep die de NOS doet naar aanleiding van steeds meer nare verhalen over belcriminelen.

Wat is er aan de hand?

Criminelen in het buitenland bellen met een online telefooncentrale automatisch miljoenen keren uit naar willekeurige telefooonnummers. De telefoon laten ze slechts heel even rinkelen en hangen dan op. Vervolgens zie jij op je telefoon een gemiste oproep en bel je terug. Wat jij niet weet, is dat jij terugbelt naar een ontzettend duur servicenummer in dat land. Door een handige boodschap achter het nummer te zetten, proberen ze je zo lang mogelijk aan de lijn te houden. Vervolgens krijg je de volgende maand een torenhoge rekening van je telefonieprovider.

Deze manier van fraude neemt de laatste jaren flink toe. Bij de Nederlandse telecomproviders komen steeds meer klachten binnen.

Hoe voorkom je een torenhoge rekening?

Je kunt het voorkomen door simpelweg niet terug te bellen als je gebeld wordt door een onbekend internationaal nummer. Als het wel een echt gesprek is, dan spreekt de beller wel een voicemail in, sturen ze een mailtje, of bellen ze nog een keer.

De telecomproviders in Nederland proberen het zo veel mogelijk te voorkomen door de nummers actief te blokkeren in het netwerk.

Op de radio

Vandaag werd collega Mark Vletter geïnterviewd door de Radio 1 over dit fenomeen en verscheen er een artikel op nos.nl.

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 27 oktober 2021

5 redenen waarom cloud telefonie een must is voor ondernemers

Van 25 augustus 2021

Uit welke regio komt een 088- netnummer of 085-nummer?

Helaas...

De 15 minuten zijn verlopen. Dat betekent dat je nummer(s) niet meer is/zijn gereserveerd.

Als je het snel nogmaals probeert zou het kunnen dat je jouw gekozen nummer(s) nog kunt redden van andere kapers op de kust. Maar hier geldt wel: weg = pech

We kunnen deze review zo niet vinden

Erg vervelend dat we deze specifieke review niet voor je kunnen vinden. Bekijk al onze reviews om erachter te komen wat klanten van ons vinden!

Kiyoh pagina!