De avonturen van drie BelGhamels in Groningen

author image
Joris 11 augustus 2015 2 min
Image placeholder

Geschreven door Jeroen Renier

De oranje vlakte over

Wat valt drie Belgen in Groningen het meest op aan Nederland en haar gebruiken? Hard gaan, zowel op als naast het werk! Drie maanden geleden begonnen wij aan ons In-company project bij Voys. Terwijl onze collega studenten hun eerste werkdag als stagiairs begonnen in België, werden wij na een rit van vier uur verwelkomd door een stad die op zijn kop stond: het was Koningsdag in Nederland.

Typisch Hollandsch

Van helium uit een ballon tot kroketten uit de muur

Omdat we dit Oranjefeestje natuurlijk wel eens mee wilden maken, hadden we alles wat ook maar een beetje oranje was uit onze Belgische kleerkast getrokken, om uiteindelijk ‘slechts’ op afgetrapte gympen de grasvlakte bij het Boterdiep op te lopen voor een Hollands rave feestje. Toen we, eenmaal daar, mensen helium uit een ballon zagen inhaleren ervoeren we onze eerste cultuurschok. Gelukkig volgden hierop een heleboel aangenamere typisch Hollandse ervaringen: kroket uit de muur, een bruisend uitgaansleven, iedere dag een gezonde lunch op het werk gesponsord door Voys, een ongeziene eerlijkheid, overvloeiend levensenthousiasme, kilometers op de fiets en uiteraard ook eierballen. We vonden het allemaal ‘het van je’ (en nee, dat is geen verspreking, maar de Belgische variant op ‘je van het’)!

FC-Groningen

Gronings voetbal, bevrijding en kermis

Met Belgische versterking aan onze zijde, was het de eerste zondag erop alweer raak vanwege de bekerwinst van FC Groningen. Dat iedereen de dag na dergelijke feestjes altijd keurig op tijd, fris en fruitig weer op kantoor verschijnt, bleek iets typisch Gronings. Na nog een keer geoefend te hebben tijdens het Bevrijdingsfestival een paar dagen later, bleken ook wij in staat om in fatsoenlijke staat op Voys HQ te verschijnen. Omdat we de smaak te pakken hadden, feestten we vrolijk verder tijdens de kermis. Die overigens nét op tijd begon, anders had Groningen meer dan een week zonder feest gezeten.

Kermis-Groningen

Serieus aan de bak

Die gekkigheid ligt inmiddels alweer drie maanden achter ons, maar Groningen zijn we nog lang niet beu. We brainstormden twee maanden hard over de ideale lancering-strategie voor Voys België en wonnen met het project zelfs de scriptieprijs van Vlerick Business school. Sterker nog: het beviel ons zo goed dat zowel Thomas als Jeroen een vervolg aan hun stagetijd breiden en William zelfs tekende voor vier maand verlenging. Intussen zijn we geen stagiairs meer, maar gaan we als volwaardige BelGhamels door het leven. Dat heeft zo zijn voordelen. Zo gaan we mee barbecueën in het park, kijken we voetbal in het verre Friesland en snellen we na het werk samen naar Drenthe voor golflessen.

Werkplek

Groningse levenslessen

De insteek van het in-company project was dat wij als Belgen Voys wat moesten (bij)brengen, maar het Voys team heeft de Belgen minstens evenzeer beïnvloed. We voelen ons hier hartstikke thuis en leren zelfs blogjes schrijven. Zelfs zo goed, dat we dit blog besluiten met een spannende cliffhanger. Wat we precies nog gaan uitsteken bij Voys bewaren we voor een vervolgblogje. De verwachting is dat het – net als de eerste fase van dit avontuur – opnieuw zo’n onvoorspelbaar en gek project wordt dat Voys even hard typeert als het gebruik van elektrische wagens.

Blijf het blog van Voys dus volgen of kijk vanaf september uit naar BelGhamels in Antwerpen ;-).

Vlerick-Voys

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 24 mei 2023

Betekenisvol ondernemen: het hart van je organisatie tot leven brengen

Van 7 maart 2023

Telecomprovider Voys neemt Call-In-One over

Helaas...

De 15 minuten zijn verlopen. Dat betekent dat je nummer(s) niet meer is/zijn gereserveerd.

Als je het snel nogmaals probeert zou het kunnen dat je jouw gekozen nummer(s) nog kunt redden van andere kapers op de kust. Maar hier geldt wel: weg = pech

We kunnen deze review zo niet vinden

Erg vervelend dat we deze specifieke review niet voor je kunnen vinden. Bekijk al onze reviews om erachter te komen wat klanten van ons vinden!

Kiyoh pagina!