De vier mijl van Voys

author image
Joris 14 oktober 2013 2 min
Image placeholder

“Ga jij hem lopen?” “Ik wil hem nog wel een keer lopen…” “Ik heb heb hem nog nooit gelopen…” “Misschien een keer…” “Ja, daaag, dat is niets voor mij!” “Ik heb een blessure.” “Ja, leuk! Maar dan moeten we wel trainen…” Flarden van gesprekken van ongeveer een half jaar geleden. Zo ontstond het idee dat we met Voys mee gaan doen aan de bedrijvenloop van de 4 Mijl in Groningen. In 2013 wordt het evenement voor de 27ste keer georganiseerd en elk zichzelf respecterend Gronings bedrijf moet toch minimaal één keer meedoen aan dit sportevenement.

4mijl

Snelle praatjes

En zoals dat gaat op de werkvloer werden meteen weddenschapjes afgesloten wie welke tijd gaat lopen. Sommige collega’s zetten meteen in op een tijd onder de 30 minuten. Anderen zetten voorzichtiger in op onder de 40 of 45 minuten. Zelfs ‘überhaupt de finish halen’ werd als doelstelling genoemd.

Trainen als een dolle

Onder de collega’s van Voys bevinden zich al een aantal fanatieke hardlopers, als Nadine, Werner en Anniek. Daarnaast zijn er een aantal fanatieke sporters, die tijdens het beoefenen van hun sport ook wel eens wat snelle meters maken, zoals Mark Leenders, Mark Vletter en Erwin. Dan heb je nog de iets minder fanatieke sporters zoals Dick, Joris en Ronald. Om te zorgen dat iedereen het maximale uit zichzelf haalt, hebben we een aantal trainingssessies gehad onder de bezielende leiding van Jesse Schaap, een fanatiek hardloper en met zijn deelname een zeer goede aanwinst voor team Voys. Helaas vielen er ook al snel een aantal mensen af vanwege blessures. Gelukkig konden we in bekende kringen snel wat enthousiastelingen vinden die hun plekken wilden innemen.

13 oktober

Afgelopen zondag was het dan zover. De één had harder getraind dan de ander, maar voor iedereen lag vier mijl aan asfalt te wachten om zo snel mogelijk belopen te worden. De sportkleding van Voys was uit de kast gehaald en zo ging het team van start. Door het verschil in tempo werden de teams al snel uit elkaar gerukt en moest het aankomen op individuele klasse. Alle factoren voor succes waren aanwezig op deze prachtige oktoberdag. Waar mensen in de rest van Nederland met de dweil door hun ondergelopen huizen gingen, scheen in Groningen af en toe de zon en woei de wind in de rug. De toeschouwers waren in grote getale aanwezig en zorgden voor de figuurlijke duwtjes in de rug bij de lopers die geen meter meer uit hun intrinsieke motivatie konden putten.

Bekenden

Tijdens het lopen was het een sport op zich om relaties te spotten. Onderweg zijn we enorm veel bekende namen van partners, klanten en relaties tegengekomen. Leuk om te zien dat er zoveel bedrijven zo goed met sport bezig zijn.

Ranking

In eetcafé de Opera werd onder het genot van een hapje en een drankje besproken hoe de wedstrijd was verlopen. Natuurlijk werden meteen de tijden erbij gehaald. Onze gastlopers Sander, Ton, Jesse en Wietse waren het snelst van iedereen, dus het scoutingsapparaat van Voys had goed werk verricht. De medewerkers van Voys zelf hebben ook fantastische tijden neergezet, waardoor team Voys in de bedrijvenloop eindigde op plaats 56 van de 887 teams.

uitslagen

Volgend jaar weer

Iedereen zit met spierpijn achter het bureau. Uitgebreid wordt de dag van gisteren besproken, tijden worden naast elkaar gelegd en doelstellingen voor volgend jaar hoor je voorzichtig alweer langskomen. Team Voys is er volgend jaar ongetwijfeld weer bij!

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Image placeholder

Van 12 september 2017

Gerard Kemkers over de parallel tussen topsport en het bedrijfsleven

Image placeholder

Van 31 augustus 2017

Event: Druk met Werkgeluk

Helaas...

De 15 minuten zijn verlopen. Dat betekent dat je nummer(s) niet meer is/zijn gereserveerd.

Als je het snel nogmaals probeert zou het kunnen dat je jouw gekozen nummer(s) nog kunt redden van andere kapers op de kust. Maar hier geldt wel: weg = pech

We kunnen deze review zo niet vinden

Erg vervelend dat we deze specifieke review niet voor je kunnen vinden. Bekijk al onze reviews om erachter te komen wat klanten van ons vinden!

Kiyoh pagina!