Klantgeluk 1 jaar

author image
Joris 3 februari 2016 4 min

Voys bestaat 10 jaar. Een fantastisch jublieum om te vieren en dat doen we ook. Pas sinds een jaar bestaat ons Klantgeluk-team. Opgericht in februari 2015 en in een jaar tijd zo snel gegroeid dat ze nu al het grootste team van Voys zijn. Dit team is opgericht om onze bestaande klanten gelukkig te maken en te houden.

Om deze eerste verjaardag niet te laten ondersneeuwen door het tienjarig bestaan, hebben we een paar klantgelukkers gevraagd wat ze doen, wat ze hebben meegemaakt en wat ze verwachten voor de toekomst.

klantgeluk1jaar_1000w

v.l.n.r. Ritske, Harriet, Bob, Eelco, Ferdian, Nienke, Anja en Johan.

Nienke

Nienke is Lead link van de Klantgeluk cirkel, werkt nieuwe collega’s in en heeft nog een stapel andere verantwoordelijkheden. “Best veel, maar ook veelzijdig “ vindt ze dat. Nienke: “Wij brengen customer support to the next level. We hebben geen wachtrijen of keuzemenu’s. Als je ons belt krijg je direct een leuke collega aan de telefoon die je goed gaat helpen. We krijgen dan ook vaak te horen dat klanten erg verbaasd zijn over de service zoals wij die verlenen en daar zijn we trots op.”

Bijzondere momenten maakt ze ook mee aan de telefoon: “Gesprekken met klanten kunnen alle klanten opvliegen. Zo heb ik laatst een klant gesproken die me aan het einde van het gesprek een baan aanbod. Nou, dank je, maar ik zit hier nog wel even goed!”

“Wij gaan het komende jaar misschien wel verdubbelen in omvang. Klantgeluk wordt daarin het middelpunt van het bedrijf. Misschien dat we straks wel een eigen kantoor hebben en een aparte BV gaan vormen. ;-)”

“We gaan in de toekomst steeds meer bij klanten over de vloer komen. Om het persoonlijk te maken. Dat maakt de service en klantbeleving nog beter en leuker.”

Johan

Johan is een oude rot in het vak, ook al is hij nog geen 30. “In 2010 begon ik als stagiair bij Voys en ben vervolgens samen met Eelco technisch support gaan doen. Ik help de klanten met de technische issues zoals problemen met PBX-en, Webhooks en netwerken. Ook zorg ik dat de pakketten worden verzonden samen met Ferdian en Ritske. Daarnaast regel ik bij Voys de interne automatisering en geef interne trainingen.”

“Team Klantgeluk is er simpelweg om ervoor te zorgen dat onze klanten blij blijven in de breedste zin van het woord.”

Bob

Bob werkt ondertussen 1 jaar 18 dagen en 4.5 uur bij Voys. Hij is verantwoordelijk voor casebeheer, onderhoudt contact met de leverancier van het platform en is ook de werkplanner.

“Onze purpose omschrijft precies onze reden van bestaan: A culture of happiness and independence for colleagues and customers. Omdat we hard zullen groeien in de toekomst zullen we steeds meer een spilfunctie hebben binnen het bedrijf.”

“We trekken door onze manier van doen klanten aan die net zo zijn als wijzelf: laagdrempelig, spontaan en enthousiast. Zo zijn de gesprekken vaak ook. Dat gaat van ouwehoeren, tot heel af een toe wat flirterig gedrag, maar altijd met een knipoog.”

“Coolblue vind ik echt een voorbeeld. Ik ken niemand die niet enthousiast is over dat bedrijf en zo wil ik het ook voor Voys. Het mooiste zou zijn als andere telco’s onze manier zouden overnemen. Dat zou écht een mijlpaal zijn!”

Ritske

Ritske is Klantondersteuner, Pacman en is tijdens overleggen de Secretary. Hij werkt sinds oktober 2015 bij Voys.

“Wij maken het verschil door klanten niet elke keer snel even te helpen, maar ze ook onafhankelijk te maken. Ons systeem is zo simpel dat iedereen zelf zijn telefonie eenvoudig kan aanpassen. Wij vinden het dan weer leuk om ze daarmee goed op weg te helpen.”

“Team Klantgeluk vangt via telefoon, mail en chat heel veel verkeer op, zodat de rest van de organisatie ook maximaal hun werk kan doen.”

Op de vraag hoe hij het komende jaar voor zich ziet zegt hij: “Wij gaan groeien. Min of meer evenredig met het klantenbestand van Voys. Daarnaast gaan wij ook kwalitatief groeien door het elke dag een beetje beter in te richten.”

Ferdian

Ferdian is naast Klantondersteuner ook Pacman en Retourboer. Met een woordgrap of 20 komt hij lachend de dag door. Hij is gelijk begonnen met Ritske.

“Wij helpen onze klanten zodat ze gelukkig en zelfredzaam zijn. Daarin gaan we heel ver, want wij vinden het gewoon leuk om verwachtingen te overtreffen.”

“Er belde eens een omaatje met een bepaald toestel van Gigaset. Die had gezien op onze website dat wij graag meehelpen met instellen. Natuurlijk doen we dat ook, maar helaas was ze geen klant van ons en kon ik niets voor haar doen.”

Harriet

Harriet werkt vanaf het moment van de oprichting van Team Klantgeluk bij Voys. Zij heeft natuurlijk de rol Klantondersteuning, maar helpt ook mee de Voys Academy op poten te zettten, zodat informatie beter verspreid wordt over alle collega’s. Daarmaast verdeelt zij ook alle mail die binnenkomt over de collega’s.

“Wij zorgen ervoor dat onze klanten goed bereikbaar zijn voor hun klanten. Van het instellen van telefoons, tot het regelen van doorschakelingen naar mobiele telefoons. Zolang onze klanten maar goed bereikbaar zijn.”

“Ik maak een boel gekke dingen mee. Sommige zijn niet heel geschikt om op te schrijven. Vooruit, eentje dan: Ik moest een filter instellen voor een klant die steeds werd lastig gevallen en dat filter moest als naam krijgen: Asociaal mens uit Tilburg.”

“Ik vind het bijzonder dat ik in bijna elk gesprek wel even lol heb met de klant. Gewoon een grapje tussendoor is altijd welkom. Dat persoonlijke en menselijke zorgt ervoor dat ik mijn werk echt leuk vind.”

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 24 mei 2023

Betekenisvol ondernemen: het hart van je organisatie tot leven brengen

Van 7 maart 2023

Telecomprovider Voys neemt Call-In-One over

Helaas...

De 15 minuten zijn verlopen. Dat betekent dat je nummer(s) niet meer is/zijn gereserveerd.

Als je het snel nogmaals probeert zou het kunnen dat je jouw gekozen nummer(s) nog kunt redden van andere kapers op de kust. Maar hier geldt wel: weg = pech

We kunnen deze review zo niet vinden

Erg vervelend dat we deze specifieke review niet voor je kunnen vinden. Bekijk al onze reviews om erachter te komen wat klanten van ons vinden!

Kiyoh pagina!