Koffie, de huidige stand van zaken

author image
Mark Vletter 6 februari 2012 2 min
Image placeholder

Onze koffiegeschiedenis

witte melitta caffeo solo

Het team van Voys neemt koffie drinken serieus. Smaak en temperatuur zijn daarbij de belangrijkste parameters. Dat begon bij, ik durf het haast niet te zeggen, een Senseo apparaat en dat ging heel, heel snel door naar filterkoffie. Een gedeelde bonenmachine was de volgende stap en uiteindelijk hadden we onze eigen bonenmachine: een witte Melitta Caffeo Solo.

Deze koop, waarbij het design technisch verantwoord was, bleek aanzienlijk minder robuust dan de Bosch TCA5601 voorganger. Kleinere reservoirs en een toenemend aantal koffiedrinkers zorgden ervoor dat deze witte schoonheid regelmatig mee mocht met de servicemonteur. Dit leverde iedere keer een vervanger en gratis reparatie op, waarvoor grote dank, maar nu de wholesale tak van Voys, VoIPGRID haar eigen nieuwe kantoor gaat bezetten, wordt het tijd voor een heroverweging.

De belangrijkste parameters van de nieuwe koffiemachine

Hierbij moet rekening gehouden worden met een aantal facetten:

  • De smaak van de koffie
  • Het aantal koffiedrinkers en de wachttijd die dit bij een espresso bonenmaler met zich mee brengt
  • Het feit dat het apparaat in de kantooromgeving staat. Dit betekent dat de hoeveelheid DB’s van het malen ook mee gaan tellen
  • De temperatuur bij het uitserveren: de tijd tussen “je collega drukt op een knopje” en “je koffie op het bureau”.

De cappuccino en latte macchiato fanaten moet ik teleurstellen. Deze komen nooit zo lekker uit een apparaat als wanneer je de melk zelf gaat opschuimen. Bij de verse melkinstallaties komt het onderhoud en reinigen weer om de hoek kijken. Aangezien het traditioneel opschuimen veel tijd kost, zeggen wij dan liever:’ hallo koffiemelk’.

De wereld van de Koffiemachine & espressomachine klein zakelijk

Vervolgens beland je in de wondere wereld van de “Koffiemachine & espressomachine klein zakelijk”.

Douwe Egberts

De “Cafitesse”, “Fresh Brew”, “Filter” en de “Instant” apparatuur van DE vielen op basis van smaak snel af. Bij DE bleef de Espresso serie over.

de-vs-melitta.jpg

Melitta

Melitta blijft in de race, al was het alleen al vanwege de goede service die we bij het consumentenmodel mochten ervaren. De Melitta® bar-cube II 1C-2G Barista blijkt een goede kandidaat.

Cafebar en Jura

Tot slot de Cafebar en de Jura. Cafebar valt af: die hebben alleen machines inclusief melkopschuimers.

En dan was er nog Jura. De automaten zijn prachtig, maar je betaalt hier ook voor een zeer goede cappuccino functie: die hadden we al hadden uitgesloten. De xF50 was nog even kandidaat, maar met het groeiend aantal koffiedrinkers zullen we snel boven de geadviseerde 30 tot 60 koppen per dag uitkomen.

Tussen nu en ons beslismoment

siemens tc86503

De keuze van koffiemachine is een serieuze aangelegenheid. Het apparaat gaat ons voorzien van het goedje wat ons dagelijks extra scherp moet houden. Daarnaast heb ik ook Voys bezoekers nog nooit horen klagen over een goede bak koffie. Dit betekent dus dat we de tijd gaan nemen voor een juiste beslissing.

Tot die tijd is er voor de collega’s een verse filterbak uit onze nieuwe, met een 9,2 beoordeelde Siemens TC86503 machines. Een goede smaak, goed op temperatuur, geen lange wachttijden en amper geluid. Deze scoort goed als je kijkt naar ons eerder genoemde wensenlijstje en dat voor slecht €120,- per apparaat. We gaan er echter vanuit dat Melitta en DE ons gaan verbazen met hun koffiesmaak. Mocht je het Voys kantoor bezoeken dan vind je in onze ontvangst / vergader ruimte onze prachtige witte Melitta Caffeo Solo.

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 24 mei 2023

Betekenisvol ondernemen: het hart van je organisatie tot leven brengen

Van 7 maart 2023

Telecomprovider Voys neemt Call-In-One over

Helaas...

De 15 minuten zijn verlopen. Dat betekent dat je nummer(s) niet meer is/zijn gereserveerd.

Als je het snel nogmaals probeert zou het kunnen dat je jouw gekozen nummer(s) nog kunt redden van andere kapers op de kust. Maar hier geldt wel: weg = pech

We kunnen deze review zo niet vinden

Erg vervelend dat we deze specifieke review niet voor je kunnen vinden. Bekijk al onze reviews om erachter te komen wat klanten van ons vinden!

Kiyoh pagina!