Mark meets Mark: Rutte bij Voys

author image
Mark Vletter 31 januari 2013 2 min
Image placeholder

Is ie er al? Hoe laat komt ie eigenlijk? Wat gaat Mark tegen hem zeggen?”

Nog nooit waren er zoveel collega’s van hun werkplek. Afgezien van een aantal die aan hun bureau gekluisterd zitten door een rinkelende telefoon. De rest van het personeelsbestand van Voys Telecom staat op de balustrade van de Mediacentrale, die uitkijkt op de centrale hal. We staan op een rijtje te staren naar de deur, op het moment dat onze Minister President in de Mediacentrale verschijnt. Hij schudt de handen van de mensen die hem opwachten in de hal en neemt de ruimte in zich op. Al snel heeft hij door dat zijn binnenkomst niet onopgemerkt is gebleven. Hij kijkt naar boven en ziet daar het telecomteam staan. Rutte zwaait en Voys zwaait terug. Als kinderen die zojuist Sinterklaas hebben gezien lopen we verheugd terug naar kantoor.

Kijken-naar-Mark-Rutte

Rondleiding

Rutte krijgt een rondleiding door het gebouw en ontmoet daarbij vier innovatieve internetondernemers. Onze Mark Vletter is er één van. Na een rondleiding bij Peperzaken loopt Rutte het kantoor van Voys binnen. Mark wacht Mark op. Een tiental ogen verschijnt boven de beeldschermen. “Gaat u allen maar rustig aan het werk”, grapt Rutte weer.

Mark meets Mark

Enthousiast en geïnteresseerd

Rutte neemt de tijd. Eerst schudt hij de handen van iedereen bij Development, dan loopt hij binnen bij Support en als laatste is Sales aan de beurt. Alle collega’s laten de VoIP accounts en de telefoonnummers even voor wat ze zijn. Een premier op kantoor, dat zie je niet elke dag. Onze Mark legt Rutte ondertussen enthousiast uit wat het is dat zijn bedrijf doet, terwijl het Voys team zich om de beide Marken heen verzamelt. “We zijn net KPN, maar dan leuker!” Marks ogen twinkelen, maar zo serieus hebben we hem nooit eerder één minuut lang zien kijken. De premier luistert aandachtig en stelt vragen: “Hoe zitten jullie financieel?” En aan mijn collega’s: “Hoe is het werken hier?” En aan Mark: “Groeien jullie nog steeds?”

Mark Rutte krijgt rondleiding

Snelle groei

“Tot nu toe zijn we elk jaar nog verdubbeld”, vertelt Mark trots. “Daarnaast zijn we de een na snelste groeier van het Noorden.” Ook vertelt Mark de premier over het Voys Model. “Wij werken niet met functies, maar met rollen. Hierdoor is het hier makkelijk ontwikkelen binnen de organisatie. Daarnaast werken wij zonder management: de medewerkers zitten zelf op de directeursstoel”, vertelt Mark. Hierop overhandigt hij de premier het Voys Handboek. Rutte grijnst terwijl hij er doorheen bladert. “Huiswerk!”

Dan keert de premier zich om. Het is tijd voor een bezoek aan een volgend kantoor. Mark bedankt Mark. De een de eigenaar van een telecombedrijf, de ander de baas van het land. De premier is de hoek nog niet om of iedereen op kantoor begint te lachen. “Dat dit zo opeens gebeurt!” “Ik had niet verwacht dat hij ons ook vragen zou stellen!” Iedereen draait zich om naar zijn of haar vertrouwde beeldscherm. De telefoon wordt weer opgenomen.

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 14 juli 2022

De juiste beslissing nemen? Met deze 6 systemen heb je nooit meer keuzestress

kantoor thuiswerken voys

Van 31 mei 2022

Kantoorplicht? Daar doen we niet aan: 6 redenen waarom onze collega’s zelf bepalen waar ze werken

Helaas...

De 15 minuten zijn verlopen. Dat betekent dat je nummer(s) niet meer is/zijn gereserveerd.

Als je het snel nogmaals probeert zou het kunnen dat je jouw gekozen nummer(s) nog kunt redden van andere kapers op de kust. Maar hier geldt wel: weg = pech

We kunnen deze review zo niet vinden

Erg vervelend dat we deze specifieke review niet voor je kunnen vinden. Bekijk al onze reviews om erachter te komen wat klanten van ons vinden!

Kiyoh pagina!