Startup Weekend ‘buiten’ Den Haag

author image
Mark Vletter 28 maart 2015 2 min
Image placeholder

Anne Wil Lucas (Tweede Kamerlid) is al jaren bezig met het beter faciliteren van start-ups. Tijdens het bezoek van StartupDelta en Neelie Kroes raakten we in discussie. “De start-ups moeten zich meer laten horen, waar is jullie lobby?”, was haar vraag. Over het woord ‘lobby’ struikelde ik. Daar boomden we ’s avond op Twitter nog even over na, want dat Den Haag wel wat digitale ondersteuning kan gebruiken, ben ik absoluut met haar eens.

Geen lobby maar doen

“Is er geen andere vorm, waarin we niet alleen een ander geluid, maar ook gewogen beleid zouden kunnen vormen”, was mijn vraag. Anne Wil schudde daarop een Startup Weekend uit de mouw. Wat berichtjes naar Nick Stevens en Startup Weekend ‘buiten’ Den Haag was als concept geboren.

Start-ups en ‘gevestigde belangen’ begrijpen elkaar namelijk niet altijd goed. Het zijn twee verschillende werelden. Daarom is het goed als Den Haag die start-up cultuur leert kennen door het echt te doen!

Vinden van echte oplossingen

Zo kunnen we inhoudelijk met elkaar zoeken naar oplossingen en kweken we meer begrip. Voor beleidsmakers – vergaderen en lobbyen – aan de ene kant en de werkwijze van start-ups – snel en oplossingsgericht aan de andere kant. Denken in oplossingen, niet in tegenstellingen is daarbij het belangrijkst. Een voorbeeld:

We spanden de rechtszaak tegen de bewaarplicht namelijk niet aan omdat we het rechtssysteem in de wielen willen rijden. We zijn als land gebaad bij een bewaarplicht die werkt. Een bewaarplicht waarbij privacy, vrijheid en veiligheid in balans samenkomen. Ik ga graag aan tafel met BIT, Privacy first, het CBP, het OM en een aantal rechercheurs over een systeem dat werkt voor ons allemaal.

Datzelfde geldt voor de cookiewet. Minister Kamp wil graag standaardisatie van de cookie meldingen en ik ken een aantal webshops, start-ups en andere internet bedrijven die graag met het CBP en de ACM praten over een goede middenweg.

Zo zijn er veel meer onderwerpen. Het EPD en privacy en het subsidiestelsel voor start-ups om er maar een paar te noemen.

Doen jullie mee?

Het zou goed zijn als beleidsmakers, topambtenaren, (semi)overheidsinstanties, kennisinstellingen, start-ups en het ‘reguliere’ bedrijfsleven samenkomen om in een hackathon tot lange termijns- en breedgedragen oplossingen te komen.

    • Mijn vraag aan jullie:
  • A- Doen jullie mee?
  • B- Wat zijn de hete ‘digitale’ hangijzers waar we in een weekend oplossingen voor kunnen vinden?

Is Startup Weekend nieuw voor je? Check de video!

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 14 juli 2022

De juiste beslissing nemen? Met deze 6 systemen heb je nooit meer keuzestress

kantoor thuiswerken voys

Van 31 mei 2022

Kantoorplicht? Daar doen we niet aan: 6 redenen waarom onze collega’s zelf bepalen waar ze werken

Helaas...

De 15 minuten zijn verlopen. Dat betekent dat je nummer(s) niet meer is/zijn gereserveerd.

Als je het snel nogmaals probeert zou het kunnen dat je jouw gekozen nummer(s) nog kunt redden van andere kapers op de kust. Maar hier geldt wel: weg = pech

We kunnen deze review zo niet vinden

Erg vervelend dat we deze specifieke review niet voor je kunnen vinden. Bekijk al onze reviews om erachter te komen wat klanten van ons vinden!

Kiyoh pagina!