Telefooncentrales doelwit criminelen, niet bij Voys.

author image
Mark Vletter 14 oktober 2011 1 min
Image placeholder
Criminal

Het gebeurt steeds vaker dat telefooncentrales worden gekraakt door criminelen. Zo worden er dure telefoontjes gepleegd, doorgaans naar buitenlandse servicenummers, zonder dat een bedrijf daar zelf weet van heeft. De media berichte recentelijk over deze hacks en de daarbij behorende kosten bij KPN en Atlantic Telecom klanten. Voys maakt met succes gebruik van een prachtig fraude detectie systeem en introduceert nu de nieuwe generatie van onze fraudedetectie-oplossing.

Herkenning fraudeverkeer

Bij Voys wordt fraudeverkeer herkend voordat er daadwerkelijk gesprekken worden opgezet. Veel van de dure buitenlandse eindbestemmingen zijn al door Voys geblokkeerd, maar belpogingen hiernaar registreren we wel. Op deze manier kunnen we de fraude al detecteren en vaak stopzetten nog voordat er ook maar € 1,- aan kosten is gemaakt.

Automatische herkenning en blokkade

Bij buitensporig oneigenlijk belverkeer wordt het uitgaand bellen naar internationale bestemmingen preventief dichtgezet. Een klant van Voys zal dus nooit duizenden euro’s kwijt zijn door een gehackte VoIP centrale. Telefooncentrales zijn door het nieuwe systeem van Voys extra beschermd om buitensporige kosten op te sporen en de maximale kosten kunnen hooguit oplopen tot € 150,-.

Preventie van hack pogingen

Niet alleen de veiligheid van de bedrijven kan Voys beter garanderen, maar ook om de zakelijke markt ontoegankelijk te maken voor hack-aanvallen. Hoe minder aanvallen op telefooncentrales slagen, hoe eerder criminelen zullen stoppen met het oneigenlijk gebruik van servicenummers.

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 11 juli 2022

Zelfsturend georganiseerde telecomprovider Voys is ISO-gecertificeerd

Van 7 juli 2022

Voys is CO2-neutraal, doen we aan ‘greenwashen’?

Helaas...

De 15 minuten zijn verlopen. Dat betekent dat je nummer(s) niet meer is/zijn gereserveerd.

Als je het snel nogmaals probeert zou het kunnen dat je jouw gekozen nummer(s) nog kunt redden van andere kapers op de kust. Maar hier geldt wel: weg = pech

We kunnen deze review zo niet vinden

Erg vervelend dat we deze specifieke review niet voor je kunnen vinden. Bekijk al onze reviews om erachter te komen wat klanten van ons vinden!

Kiyoh pagina!