Wake up!

author image
Joris 14 maart 2014 2 min
Image placeholder

Voys sponsort Penduka actie

Als je een dezer dagen basisschool de Starter in Groningen binnenloopt voel en zie je direct dat er iets gaande is. Er staan vreemde, vrolijk gekleurde huisjes in de hal van de school, er hangt een kruidige geur en af en toe hoor je trommelgeluiden.

Penduka

De kinderen van O.D.S. de Starter zetten zich twee weken lang in voor een bijzonder project: Penduka. Dit betekent Wake Up in het Afrikaans. Een project dat kansarme moeders in Namibië de mogelijkheid biedt om zich te ontwikkelen. Van 10 t/m 21 maart zijn twee Namibische vrouwen van het Penduka project in Groningen aanwezig en staan er diverse activiteiten voor de kinderen op het programma. Zo zijn er voor iedere klas workshops, zoals sieraden en instrumenten maken, haren weven, oude stempels maken, et cetra. De huisjes die in de hal van de school staan, zijn door de kinderen van groep 7 gemaakt en op 21 maart gaan de kinderen zelf geld ophalen voor Penduka.

Wat is Penduka?

Penduka is een organisatie die Namibische moeders in armoede de kans geeft om zichzelf te ontwikkelen en werk te vinden, zodat zij hun kinderen en familie eten kunnen geven, hun kinderen naar school kunnen laten gaan en een toekomst kunnen bieden.

Penduka bestaat inmiddels 21 jaar en heeft al ruim 800 vrouwen en hun kinderen kunnen helpen de armoede te doorbreken. De vrouwen maken mooie producten waarin ze hun eigen verhaal verwerken. Deze producten worden vervolgens verkocht, onder ander in de webwinkel van de organisatie. Een nog belangrijker aspect van het project is dat de vrouwen leren ontdekken dat ze ergens goed in zijn en dat ze er mogen zijn. Daardoor zijn de moeders in staat om hun kinderen een ander en beter leven te laten leiden dan dat ze zelf hebben gehad.

Penduka

Waar gaat het geld naartoe?

Sinds de oprichting van de organisatie ruim twintig jaar geleden, gaan veel meer kinderen naar school en hebben ze zicht op een betere toekomst. Penduka heeft geholpen met het opzetten van scholen, waaronder de Wake Up Montessori school die aan het randje van Windhoek ligt, de hoofdstad van Namibië. De school heeft echte klaslokalen met ramen en deuren. Daar is iedereen heel trots op, maar er staan nog geen tafeltjes en stoeltjes en er is ook geen speelplaats voor de Namibische kinderen.

Op vrijdag 21 maart wordt er door de kinderen van De Starter de hele dag geld ingezameld voor het Penduka project. Dit doen ze door tapas te maken en te verkopen, door zelfgemaakte boekenleggers of schilderijen te verkopen en door muziek te maken tegen betaling. Ook is er een rommelmarkt en een loterij. Met het geld dat de kinderen ophalen worden meubels voor de Wake Up school gekocht en worden er speeltuinen opgezet op vijf Penduka plekken in Namibië.

Penduka3

Voor meer informatie zie: Penduka.com

Voys sponsort

Voys doneert een bedrag van 500 euro aan het Penduka project. De kinderen van collega’s Bouwina en Mark gaan ook naar deze school en zetten zich, net als de vele andere kinderen van O.D.S. de starter, ook in voor het project.

Wil je ook een bijdrage leveren aan dit project? Neem dan contact op met Christien, oprichtster van het project en dagelijks betrokken bij Penduka (06 52 01 63 96).

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 18 juli 2022

In 2022 is Voys sponsor van…

Van 15 juni 2021

In 2021 is Voys trotse sponsor van…

Helaas...

De 15 minuten zijn verlopen. Dat betekent dat je nummer(s) niet meer is/zijn gereserveerd.

Als je het snel nogmaals probeert zou het kunnen dat je jouw gekozen nummer(s) nog kunt redden van andere kapers op de kust. Maar hier geldt wel: weg = pech

We kunnen deze review zo niet vinden

Erg vervelend dat we deze specifieke review niet voor je kunnen vinden. Bekijk al onze reviews om erachter te komen wat klanten van ons vinden!

Kiyoh pagina!