Zakelijk Noord-Nederland zet zich in voor Groningen Airport Eelde

author image
Joris 22 november 2016 1 min
Image placeholder

Groningen Airport Eelde (GAE) moet dé toegangspoort van het noorden worden. Met een overweldigend percentage van 86% stemde het publiek in Noord-Nederland op het door hen gewenste toekomstscenario van Groningen Airport Eelde. Noord-Nederland kent een groeiend aantal internationaal opererende organisaties en internationale studenten en ook het toerisme is een zeer belangrijke inkomstenbron voor het noorden. Een goed bereikbare regio en een toegankelijke airport dragen structureel bij aan de groei van de economie en daarmee aan de werkgelegenheid.

Hub-verbinding met Kopenhagen

In september presenteerde GAE de nieuwe hub-verbinding met Kopenhagen. Nooit eerder was de wereld zo eenvoudig bereikbaar voor gebruikers van de Noordelijke luchthaven. Met de nieuwe hub-verbinding krijgt Eelde er een grote groep nieuwe frequente passagiers bij: de zakelijke reiziger. De korte inchecktijden, het eenvoudig en goedkoop parkeren en de korte deur-tot-deur reistijd zijn een verrijking voor de zakelijke reiziger.

Businessclub GRQ

De hub-verbinding bleef dan ook niet onopgemerkt bij het bedrijfsleven, dat zich verenigde in de nieuwe businessclub GRQ. Deze businessclub heeft als doel om ervoor te zorgen dat de Groningse luchthaven sterk verankerd blijft in de noordelijke regio. Het Groningse Voys heeft zich aangesloten bij GRQ en laat het niet alleen bij een lidmaatschap. Voys heeft zo’n tien jaar ervaring met het gevonden worden door ondernemend Nederland en gaat GAE praktische hulp bieden, door in januari een meerdaagse marketing hackaton te organiseren. Tijdens de hackathon bedenkt het marketingteam van de zakelijke telecomaanbieder samen met GAE en businessclub GRQ concrete, nieuwe en innovatieve manieren om GAE in de mindset van de ondernemende reiziger te krijgen. Dit aanbod deed Mark Vletter, oprichter van Voys, tijdens de eerste GRQ netwerkbijeenkomst.

De initiatieven van noordelijke ondernemers, de overduidelijke uitslag van de enquête van de aandeelhouders en het ontstaan van businessclub GRQ geven aan dat het noordelijke bedrijfsleven een duidelijk economisch belang heeft in een internationale toegangspoort in het noorden van Nederland en hier ook een bijdrage aan wil leveren welke op diverse manieren ingevuld kan worden. De Provinciale Staten van Drenthe en Groningen en de gemeenteraden van Groningen, Assen en Tynaarlo beslissen in de komende weken over de toekomst van Groningen Airport Eelde.

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 21 september 2018

Fujitsu, CGI en Voys verzorgen nieuwe ict-voorzieningen voor Gemeente Groningen

Van 1 juni 2017

Klimmen tegen MS

Helaas...

De 15 minuten zijn verlopen. Dat betekent dat je nummer(s) niet meer is/zijn gereserveerd.

Als je het snel nogmaals probeert zou het kunnen dat je jouw gekozen nummer(s) nog kunt redden van andere kapers op de kust. Maar hier geldt wel: weg = pech

We kunnen deze review zo niet vinden

Erg vervelend dat we deze specifieke review niet voor je kunnen vinden. Bekijk al onze reviews om erachter te komen wat klanten van ons vinden!

Kiyoh pagina!