Bekijk snel of het antwoord op je vraag in onze handleidingen kunt vinden.

Bijvoorbeeld op “Cisco”, “Belplan” of “Naamherkenning”.

Belgroep

Geschreven door . Laatst bijgewerkt: 9 augustus 2021

Een belgroep maak je aan als je een groep VoIP-telefoons en/of mobiele telefoons gelijktijdig wil laten rinkelen op het moment dat iemand belt.

Belgroep toevoegen

 • Log in op Freedom.
 • Klik op de menubalk op ‘Beheer’.
 • Kies voor ‘Belgroep.’
 • Klik op Toevoegen.
 • Intern nummer: Dit is een driecijferig nummer waarmee je intern naar de belgroep kan bellen, bijvoorbeeld 401. Omdat je losse VoIP-telefoons meestal met een 2 beginnen, is het handig om bij een belgoep te kiezen voor een intern nummer die begint met een ander cijfer, bijvoorbeeld een 4. Zo raak je nooit in de war.
 • Beschrijving: Hier geef je de Belgroep een beschrijving, bijvoorbeeld: ‘Iedereen mobiel’ of ‘Salesteam’.
 • Belmethode: Deze staat standaard op ‘Allemaal tegelijk’ en dit kun je zo laten staan. Kies je voor ‘Willekeurige volgorde van rinkelen’, dan zal de rinkeltijd die je invult verdeeld worden over de telefoons in de belgroep. Stel je kiest in je belplan voor een rinkeltijd van 20 seconden voor een belgroep met 5 telefoons, dan zal elk toestel 4 seconden rinkelen. De volgorde waarin de telefoons gaan rinkelen is willekeurig.
 • Negeer doorschakelingen: Staat dit aangevinkt dan zal het systeem elke doorschakeling op een individuele VoIP-telefoon negeren. De oproep gaat in dit geval alleen over naar de bestemming(-en) die je hebt aangevinkt in de belgroep. Heb je ‘Negeer doorschakelingen’ niet aangevinkt en heb je een doorschakeling in je VoIP-telefoon (Call Forward) staan, dan zal elke oproep doorgezet worden naar dat doorschakelnummer.
 • Bevestig gesprekken: Dit wordt ook wel gespreksbevestiging genoemd. Wanneer dit is aangevinkt, zul je bij een inkomende oproep naar een extern nummer eerst een stem horen: ‘Toets een 1 om dit gesprek aan te nemen.’ Dit zorgt ervoor dat een voicemail van een mobiele provider niet het inkomende gesprek kan beantwoorden. Wij adviseren dit aan te zetten wanneer je mobiele of vaste telefoonnummers in een belgroep hebt. Deze functie werkt niet i.c.m. VoIP-telefoons.
 • Bestemmingen: Kies hier de bestemmingen die je graag in een belgroep wilt hebben. Dit kunnen ook VoIP accounts i.c.m. vaste of mobiele nummers zijn.
 • Voeg de belgroep toe aan je belplan.

 

 

 

 

 

 

We helpen je

Toch een collega spreken?

Kom je er niet helemaal uit of kun je het niet goed vinden?

Bel ons Team Klantgeluk op 050 700 9920,  stuur een e-mail naar klantgeluk@voys.nl of start een chat hier rechts onderin.

Helaas...

De 15 minuten zijn verlopen. Dat betekent dat je nummer(s) niet meer zijn gereserveerd.

Als je het snel nogmaals probeert zou het kunnen dat je jouw gekozen nummer(s) nog kunt redden van andere kapers op de kust.  Maar hier geldt wel: weg = pech