Bekijk snel of het antwoord op je vraag in onze handleidingen kunt vinden.

Bijvoorbeeld op “Cisco”, “Belplan” of “Naamherkenning”.

Benodigde (internet) snelheid voor VoIP bellen

Geschreven door . Laatst bijgewerkt: 6 april 2021

Voor een kwalitatief goed gesprek heb je net iets meer dan 0,1 Mbit per seconde nodig (120 Kb/s). Wij houden aan dat je voor 8 gelijktijdige gesprekken 1 Mbit nodig hebt. Dit geldt zowel voor de upload- als de downloadsnelheid.

Goed om te weten

  • Wanneer je veel apparaten op je netwerk hebt aangesloten, dan is dit van invloed op je internetsnelheid. Zorg dan dat je voldoende ruimte over hebt voor je gesprekken.
  • De meeste internetverbindingen in Nederland hebben minimaal 10 Mbit download en 2 Mbit upload. Dit betekent dat je over zo’n internetverbinding al 16 gesprekken tegelijkertijd kan voeren.
  • Twijfel je over de snelheid van je internetverbinding? Dan raden wij aan om een speedtest te doen. Deze vind je op Google.
  • Haperende audio tijdens je telefoongesprekken kan onder andere te maken hebben met de snelheid van je internetverbinding. In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je de audiokwaliteit van je gesprekken kan verbeteren.
We helpen je

Toch een collega spreken?

Kom je er toch niet helemaal uit of kun je het niet goed vinden?

Bel ons Team Klantgeluk op 050 700 9920,  stuur een e-mail naar klantgeluk@voys.nl of start een chat hier rechts onderin.