Bekijk snel of het antwoord op je vraag in onze handleidingen kunt vinden.

Bijvoorbeeld op “Cisco”, “Belplan” of “Naamherkenning”.

Instellen Groundwire

Geschreven door . Laatst bijgewerkt: 16 March 2021

Groundwire is een betaalde softphone, beschikbaar voor Android en iOS. Volg de volgende stappen om Groundwire te installeren en configureren.

 • Download Groundwire
 • Open Groundwire en klik op ‘Algemene SIP account / New Sip account’. Je komt nu op het scherm ‘Nieuw Account’.

Vul nu de volgende gegevens in bij Nieuw Account.

 • Vul bij ‘Titel / Title’ en ‘Display as’ het interne nummer in van je VoIP-account (bijvoorbeeld 201)
 • Vul bij ‘Gebruikersnaam / Username’ je VoIP-account ID in. Ga naar freedom.voys.nl, klik daar op ‘Beheer’ en vervolgens op ‘VoIP-account’. Achter elk account zie je het Account ID staan.
 • Bij ‘Wachtwoord / Password’ vul je het wachtwoord van je VoIP-account in. Klik in freedom.voys.nl op ‘Beheer’ en vervolgens op ‘VoIP-account’. Wijzig aan de rechterkant bij Filters ‘Wachtwoorden weergeven’ naar ‘ja’ en klik op ‘Toepassen’. Er komt nu een extra kolom in je scherm met hierin het wachtwoord van je VoIP-account.
 • ‘Domein / Domain’: ha.voys.nl
 • ‘Schermnaam / Display name’: Vrij in te vullen, kies voor je eigen naam of je interne nummer.

‘Push Notifications’ zorgen ervoor dat je ziet dat de gesprekken op je telefoon binnen komen ook al draait de app op dat moment niet.

 • Bij iOS kies je bij Incoming Calls voor ‘Push Notificaties’. Wanneer je dit selecteert krijg je ook de ‘Push Opties’ te zien. Klik deze aan en zet het schuifje bij ‘Single Instance’ aan.
 • Bij Android krijg je een pop-up over Push Notifications in je scherm, druk op ‘agree’Heb je dit niet gedaan, druk dan nadat je het account aangemaakt hebt in het belscherm op de drie stipjes rechtsbovenin. Druk op Settings, wijzig bij Incoming Calls off naar Push Notifications.

Ga terug naar de vorige pagina en selecteer ‘Geavanceerde instellingen’.   

 • Druk op de audio Codecs voor WiFi.
 • Sleep ‘iLBC’ naar boven te schuiven door op de streepjes te drukken en te slepen naar de geactiveerde codecs of enabled codecs. 
 • Ga 1 stap terug en druk op Codecs voor 3G of Codecs for mobile data.
 • Sleep ‘iLBC’ naar boven te schuiven door op de streepjes te drukken en te slepen naar de geactiveerde codecs of enabled codecs. 

Ga vervolgens terug naar ‘nieuw account’ en druk rechts bovenaan op ‘bewaar/ het vinkje’. Je kan nu bellen en gebeld worden op je account. 

Tip voor iOS:
Wanneer je problemen ervaart met de audiokwaliteit via Wi-Fi kun je er voor kiezen om de audio altijd over 3G/4G te laten gaan, ook als je via Wi-Fi bent verbonden.
Onder Instellingen -> Voorkeuren -> 3G / Wi-Fi Keuze kun je ‘Voorkeur voor 3G voor Spraak selecteren’.

We helpen je

Toch een collega spreken?

Kom je er niet helemaal uit of kun je het niet goed vinden?

Bel ons Team Klantgeluk op 050 700 9920,  stuur een e-mail naar klantgeluk@voys.nl of start een chat hier rechts onderin.

Helaas...

De 15 minuten zijn verlopen. Dat betekent dat je nummer(s) niet meer is/zijn gereserveerd.

Als je het snel nogmaals probeert zou het kunnen dat je jouw gekozen nummer(s) nog kunt redden van andere kapers op de kust.  Maar hier geldt wel: weg = pech

We kunnen deze review zo niet vinden

Erg vervelend dat we deze specifieke review niet voor je kunnen vinden. Bekijk al onze reviews om erachter te komen wat klanten van ons vinden!

Kiyoh pagina!