5 jaar Voys!

auteursafbeelding
Mark Vletter
14 oktober 2011 Clock 3 min
Image placeholder

We zijn 5

Vandaag is het exact 5 jaar geleden dat onze KvK inschrijving een feit werd. In die 5 jaar is er veel veranderd. Het team is 12 keer zo groot geworden en Voys is een van de belangrijkste spelers geworden op de VoIP markt.

Een blik terug

2004: optimaal bereikbaar met OrgCon

Het begon allemaal met OrgCon, de in 2004 bij TNO ontwikkelde online telefooncentrale. Een systeem dat achteraf gezien een van de eerste online telefooncentrales geweest blijkt te zijn.

2005: Call Me Now en Userconnect

In 2005 kwamen hier de producten Call Me Now en UserConnect (anoniem bellen) bij. UserConnect kreeg veel (internationale) aandacht, maar bleek niet aan te slaan bij de doelgroep. Call Me Now en Klik en Bel bleken wel in te spelen op een groeiende behoefte om van een websitebezoeker een bellende klant te maken: gidsbedrijven als iLocal en De Telefoongids introduceerden de dienst succesvol.

2006: verzelfstandiging

2006 werd het jaar waarin we het zelf mochten gaan doen. Bedrijven als DAS Rechtsbijstand en Take it Now kozen voor Voys. Ook gingen de eerste klanten volledig bellen via Voice over IP.

2007: meer diensten, meer klanten

In 2007 mochten we klanten als Direct Wonen, Vision Clinics en Reed Business verwelkomen. Ook gingen we verder met het ontwikkelen van nieuwe diensten. De eerste generatie Fax naar E-mail werd actief en de eerste internationale regionale nummers werden aangesloten. Ook werd Call Me Now vanuit e-mail mogelijk. Het aantal vaste medewerkers verdubbelde met de komst van Chantal.

2008: klantenaantal weer maal 2 en meer buiten de grenzen

Wederom verdubbelde het aantal klanten. Ook werd het VoIP portfolio uitgebreider. Een reden om het techcenter, welke inmiddels is opgevolgd door help.voys.nl, te lanceren. Aan het einde van het jaar begon het te kriebelen. Werd het niet tijd voor een hele nieuwe generatie van ons online telefonieplatform?

2009: nieuwe collega’s en een nieuw IP platform!

Het aantal nieuwe klanten bleef groeien in 2009. Commerciële en technische versterking was gewenst. Eelco, Senta en Jan-Arend versterkten het team.

Kan niet alleen lief kijken, is ook goed in support

Eelco kan niet alleen lief kijken, hij is ook goed in support.

2009 was ook het jaar van het schetsen. Hoe moest de nieuwe online telefooncentrale eruit gaan zien en welke functionaliteiten wilden we samenbrengen in het platform? Met 4 jaar VoIP ervaring op zak en met input van 10 van onze grootste telecom collega-ondernemingen kregen de schetsen langzaam vorm. Eind 2009 waren we klaar. De eerste klanten werden aangesloten op ons nieuwe VoIP platform! Een VoIP platform waarmee Voys inmiddels bij de 20 meest innovatieve technostarters van Nederland behoorde.

2010: klanten verhuizen en administratie

2010 begonnen we met een bereikbaarheids- en tevredenheidsonderzoek. Voys’ klanten bleken zeer goed bereikbaar en scoorden daarmee ver boven het landelijk gemiddelde. Ook was 95% van Voys’ klanten tevreden tot zeer tevreden over onze dienstverlening.

Over de facturatie kwamen in dit onderzoek opmerkingen naar voren. Daarop werd besloten de facturatie onder te gaan brengen in Twinfield en de brondata direct uit ons nieuwe IP platform te halen. Dit bleek lastiger dan gedacht. We liepen tegen de technische beperkingen van Twinfield op. Daarnaast moesten bestaande klanten worden overgezet van de oude systemen naar de nieuwe systemen. Iets wat technisch vaak zonder problemen verliep, maar wat administratief niet altijd makkelijk was door de legacy waarmee we te maken hadden. De opstelling van onze klanten bleek echter flexibel en voor het grootste deel van de klanten betekende de overstap een relevante kostenbesparing en een welkome vernieuwing.

Pascal werkt aan de realtime billging

Pascal werkt aan de realtime billing

In 2010 zaten we op ontwikkelgebied dan ook niet stil, getuigt de changelog van het nieuwe systeem.

Nieuwe klanten bleven ons vinden en daarom kregen we wederom versterking. Johan, Saminna, Irma, Pascal en Rients staken hun handen uit de mouwen.

2011 en de toekomst

En zijn we nu klaar? Nee, zeker niet. Administratief wordt het dit jaar nog beter. Inmiddels kun je direct na een gesprek de kosten van het gesprek online inzien. Ook kun je als klant binnenkort zelf online alle extra diensten activeren. Daarnaast is de roadmap voor 2011 goed gevuld.

Evelyn en Senta serieus aan het werk

Evelyn en Senta serieus aan het werk

Ook zijn we net verhuisd, wat de ruimte biedt voor versterking. Evelyn is begin dit jaar als accountmanager gestart. Erwin zal vanaf maart op developmentgebied zijn waarde kunnen tonen.

Tot slot

Tot slot een persoonlijk dankwoord. Aan jullie, als klanten, voor het in ons gestelde vertrouwen. Aan mijn lieve collega’s, omdat ze iedere dag met hart en ziel aan het werk gaan voor Voys en haar klanten. En aan onze partners, voor de prettige en persoonlijke samenwerking. Op de volgende 5 jaar!

Mark Vletter, Voys Telecom

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 29 april 2024

Eerste plaats in Emerce 100: Voys beste zakelijke telefonieaanbieder van Nederland

Van 25 oktober 2023

Telecomprovider Voys bestormt MT1000-lijst voor beste zakelijke dienstverleners van Nederland