Hoe VoIP Het Nieuwe Werken faciliteert

author image
Mark Vletter 29 juli 2008 3 min
Image placeholder

Introductie Op HNW

Het Nieuwe Werken (HNW) heeft een duidelijke focus op plaats- en tijdsongebonden werken. Hoewel deze doelstelling vrij duidelijk is, kent Het Nieuwe Werken verschillende definities. Wij willen Het Nieuwe Werken graag aanduiden als “een veelvoud aan maatregelen die gericht zijn op de keuzevrijheid van werknemers. Werken waar en wanneer men wil. De aansturing geschiedt op basis van vertrouwen, met goede ondersteuning van de benodigde faciliteiten” (TNO, 2011)

HNW wordt steeds meer toegepast in allerlei bedrijven in Nederland. 27% van alle werknemers in Nederland werkte in 2010 een deel van hun uren thuis. Het meeste thuiswerk vindt plaats in het onderwijs, gevolgd door de financiële dienstverlening (Koppes, de Vroome, Mol, Janssen, van den Bossche, 2011).

De overheid stimuleert Het Nieuwe Werken. Het reduceert de filedruk, vermindert de belasting voor het milieu en stimuleert innovatie, hetgeen de Nederlandse kenniseconomie ten goede komt.

De komst van nieuwe technologie

Het Nieuwe Werken staat voor slimmer, efficiënter en effectiever werken. Hierbij is een stukje technologie noodzakelijk om de werknemers de faciliteiten te bieden die op kantoor ook aanwezig zijn. Met VoIP telefonie wordt het voor veel bedrijven steeds toegankelijker om dit voor hun werknemers te introduceren.

De rol van VoIP

Naast deze particuliere vormen van telefonie, is een zakelijke telefonieoplossing natuurlijk vele malen aantrekkelijker voor een professionele uitstraling. VoIP biedt allerlei mogelijkheden om altijd en overal bereikbaar te zijn. We zetten ze even op een rijtje:

100% bereikbaar

Flexibel schakelen is een eenvoudige manier om optimaal bereikbaar te zijn. Bij flexibel schakelen verbindt het systeem je door met een gebruiker. De gebruiker bepaalt daarmee zelf waar hij of zij beschikbaar wil zijn. Dit kan het VoIP toestel op kantoor, het mobiele nummer (vast op mobiel), maar dit kan bijvoorbeeld ook het VoIP toestel thuis zijn. Thuiswerken in combinatie met volledige bereikbaarheid worden hiermee mogelijk gemaakt.

Altijd en overal

Je kunt je telefoontoestel koppelen aan iedere netwerklocatie. Er hoeft niets omgeschakeld te worden en een netwerkbeheerder hoeft geen instellingen aan te passen. Een VoIP account is gekoppeld aan een toestel of aan een VoIP bedrijfscentrale, niet aan een geografische locatie.

VoIP telefonie maakt het mogelijk dat, waar je ook bent in de wereld, je toch altijd gebeld kan worden op een toestel bij jou in de buurt. Dit kan de ene dag op kantoor zijn en de andere dag thuis: altijd op hetzelfde zakelijke nummer. Uitbellen kan ook vanaf huis met het bedrijfsnummer: wanneer je niet opneemt, wordt het gesprek automatisch doorgeschakeld naar iemand anders op kantoor of een collega die ook thuis werkt.

Volledig compatibel

Aparte kabels voor een telefonieverbinding zijn verleden tijd. De kabels voor het computernetwerk kunnen worden gebruikt voor telefonie. Bij bepaalde VoIP toestellen is het zelfs mogelijk om een netwerkkabel door te lussen, waarmee een computer en een telefoon gebruik kunnen maken van één kabel. In geval van een thuiswerker zijn de kosten van het aanleggen van een netwerk en het trekken van kabels dus laag.

Lage initiële investering, hoge opbrengsten

Uit een onderzoek door PWC (2011) blijkt dat “de geschatte omvang van de totale (cumulatieve) baten [van Het Nieuwe Werken] bedraagt tussen 6.600 euro en 10.300 euro per HNW werknemer, voor respectievelijk 1 en 2 dagen werken vanuit huis” (PWC, 2011:4). Dit voordeel komt onder andere voort uit tijdsbesparing, minder reiskosten en een hogere productiviteit. Daarnaast brengt ook VoIP telefonie nog een kostenvoordeel met zich mee dat kan oplopen tot 60%, in vergelijking met de reguliere telefoonlijnen van KPN. VoIP gebruikers bellen onderling overigens gratis. Daarbij maakt het niet uit bij welke vestiging een medewerker werkzaam is en of deze thuis werkt of gewoon op kantoor zit.

Conclusie

Met VoIP telefonie in combinatie met allerlei Cloud toepassingen is het is net alsof je met elkaar aan een werktafel zit, alleen dan tijd- en plaatsongebonden. Een flexplan wordt vele malen realistischer als gegarandeerd kan worden dat een werknemer altijd bereikbaar is via een zakelijke verbinding.

Bronnen

Bijl, D. (2009) Aan de slag met Het Nieuwe Werken, PAR CC, Zeewolde http://www.aandeslangmethetnieuwewerken.nl Koppes, L.L.J., de Vroome, E.M.M., Mol, M.E.M., Janssen, B.J.M., van den Bossche, S.N.J. (2011) Nationale Enquete Arbeidsomstandigheden 2010, ISBN 978-90-5986-385-9 TNO, CBS (2011) Ruim kwart werknemers werkt thuis (2011), Webmagazine, maandag 3 oktober 2011 http://www.cbs.nl/nl-nl/menu/themas/arbeid-sociale-zekerheid/publicaties/artikelen/archief/2011/2011-3452-wm.htm PWC (2011) Een verkenning van macro-economische effecten van Het Nieuwe Werken http://www.hnwdjz.nl.sites.red5.nl/media/48867/rapport_economische_baten_hnw.pdf Qidos (2011) Het Nieuwe Werken http://wwb.nl/uploads/file/110209%20Handreiking%20Het%20Nieuwe%20Werken.pdf

Op de hoogte blijven? Volg Voys via @Twitter of @Facebook

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 11 juli 2022

Zelfsturend georganiseerde telecomprovider Voys is ISO-gecertificeerd

Van 7 juli 2022

Voys is CO2-neutraal, doen we aan ‘greenwashen’?

Helaas...

De 15 minuten zijn verlopen. Dat betekent dat je nummer(s) niet meer is/zijn gereserveerd.

Als je het snel nogmaals probeert zou het kunnen dat je jouw gekozen nummer(s) nog kunt redden van andere kapers op de kust. Maar hier geldt wel: weg = pech

We kunnen deze review zo niet vinden

Erg vervelend dat we deze specifieke review niet voor je kunnen vinden. Bekijk al onze reviews om erachter te komen wat klanten van ons vinden!

Kiyoh pagina!