1 minuten leestijd

In het nieuws: Snelle groeier in telefonie

Geplaatst op 29 juli 2008

Hans Knijff journalist voor het Dagblad van het Noorden heeft een prachtig artikel geschreven over Voys met de titel “Snelle groeier in telefonie”. Deze kun je hieronder terug lezen.

  • 3 Jong Gronings bedrijf in top-50 snelst groeiende technologiebedrijven 3
  • In zes jaar tijd naar 1,8 miljoen euro omzet en 23 man personeel

Alweer wordt er verbouwd op de derde etage van de Mediacentrale in Groningen. Installateurs zetten er de puntjes op de i, stucadoors smeren met gips. Allemaal om nog meer ruimte te maken voor Voys Telecom, een jong stad-Groninger bedrijf dat in sneltreinvaart groeit. Zo snel groeit zelfs dat het dit jaar voor het eerst de Deloitte Fast 50 haalt, de top-50 van snelst groeiende technologiebedrijven in de Benelux.

Voys is aanbieder van zakelijke telefonie via internet. Het bedrijf levert toestellen, zorgt voor telefoonlijnen en regelt de gewenste doorschakelingen, belgroepen, eventuele keuzemenu’s, enzovoort. Dat klinkt op zich niet heel spannend, bovendien zijn er talloze bedrijven die hetzelfde doen. Maar Voys doet het kennelijk een heel stuk beter dan de rest. Hun positie in de Deloitte Fast 50 danken de Groningers aan een explosief groeiende omzet. “Vorig jaar 1,1 miljoen euro, dit jaar komen we al uit tussen 1,6 en 1,8 miljoen”, vertelt Voys-eigenaar Mark Vletter. Gestart in 2006, telt het bedrijf inmiddels 23 werknemers. Nog veelzeggender zijn de grote namen die er tussen zitten: Disney, DAS Rechtsbijstand, Neckermann, Friesland Bank, Nuon en zelfs Gazprom, de Russische gasleverancier.

Tot nog toe is Voys Telecom vrijwel uitsluitend actief op de binnenlandse markt. Is Groningen, waar Vletter bedrijfskundige informatica studeerde en nadien is blijven hangen, dan niet te afgelegen? “Wij kunnen onze klanten grotendeels op afstand bedienen. Bijna alles gaat over het internet. Of omdat het relatief eenvoudig is, of omdat de klant voldoende technisch onderlegd is om ook zelf het een en ander te doen.” Vletters ambities zijn helder: “Binnen vijf jaar een top-drie notering in de Nederlandse markt voor zakelijke telefonie. Voys moet de grootste worden na KPN en Tele2. Tegen die tijd moeten we ook buiten Nederland een vestiging hebben.”


Geschreven door Mark Vletter

Nieuwste: 7 keuzes die we maakten bij de start van ons bedrijf en die ons later succesvol maakten Van 15 september


Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 17 november

We gaan verhuizen!

Van 22 november

Zakelijk Noord-Nederland zet zich in voor Groningen Airport Eelde