1 minuten leestijd

Netnummers: uitgebreider en flexibel

Geplaatst op 29 juli 2008

Netnummers niet langer regiogebonden

Netnummers zijn binnenkort niet langer aan een regio gebonden. Dat bericht het Ministerie van Economische Zaken vandaag. Er bestaat een toenemende behoefte aan nieuwe telefoonnummers. Daarom geeft de OPTA twee nieuwe 10-cijferige nummerreeksen uit die beginnen met de cijfers 085 en 091. Hierbij is geografische gebondenheid niet vereist zoals bij de huidige vaste telefoonnummers. Dit betekent dat een nummer gebruikt kan worden op elke aansluiting binnen of buiten Nederland.

085- en 091-nummers

Telefoonnummers beginnend met 085 of 091 zijn voor toepassingen waarbij ‘nomadisch gebruik’ mogelijk is. Dat wil zeggen dat het nummer gebruikt kan worden op welke aansluiting dan ook binnen of buiten Nederland. Er komen aanvullende maatregelen die ervoor zorgen dat tarieven van 085-nummers vergelijkbaar zullen zijn met het bellen naar binnenlandse nummers. Bij de telefoonnummers beginnend met 091 zijn afwijkende tarieven mogelijk voor nieuwe typen diensten zoals beeldtelefonie of diensten met een hogere dan gemiddelde kwaliteit.

Regelgeving netnummer versoepeld

Voor beide nieuwe reeksen zijn één miljoen nummers beschikbaar. Tegelijkertijd wordt de regelgeving van bestaande vaste telefoonnummers versoepeld. Vaste telefoonnummers mogen onder voorwaarde vanaf nu ook gebruikt worden op andere locaties in Nederland dan het betreffende netnummergebied. De voorwaarde is dat de woon- of vestigingsplaats van de bijbehorende persoon of organisatie zich in het betreffende netnummergebied bevindt. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een persoon die in Amsterdam (020) woont, maar een aantal maanden per jaar in Frankrijk verblijft. Volgens de nieuwe mogelijkheden kan deze persoon dan zijn Amsterdamse 020-nummer in Frankrijk gebruiken.

Originele bericht verschenen op Bellen.com.


Geschreven door Mark Vletter

Nieuwste: 7 keuzes die we maakten bij de start van ons bedrijf en die ons later succesvol maakten Van 15 september


Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 17 november

We gaan verhuizen!

Van 22 november

Zakelijk Noord-Nederland zet zich in voor Groningen Airport Eelde