3 minuten leestijd

Siemens C470 IP Review

Geplaatst op 29 juli 2008

Siemens is met een opvolger van de C450 IP gekomen. De draadloze dect telefoon heeft de naam C470 IP gekregen. Tijd voor een review.

Inhoud van de doos

siemens C470 IP voip dect telefoon De doos van de telefoon ziet er weer netjes uit. De inhoud van de doos is volledig; naast alle benodigde kabels zit er een eenvoudig stappenplan in het doosje en een CD, waar naar alle waarschijnlijkheid een handleiding op te vinden zal zijn. De handset ziet er erg netjes uit en oogt zakelijker dan de C450IP.

Aansluiten van de Siemens VoIP Dect telefoon

Het is niet de eerste keer dat ik een Siemens aansluit, dus dat is snel gedaan. De C470 IP komt gelijk met een leuke verrassingen. Na het inschakelen van de VoIP telefoon staan de datum en tijd gelijk goed. Er blijkt een standaard NTP server te zijn geconfigureerd. Deze haalt de tijd en datum automatisch op via het internet.

Configureren VoIP account

Ik zet het Voys VoIP account in het toestel en zie dat er nog ruimte is voor een 5-tal extra VoIP accounts. Er zijn een aantal standaard VoIP providers waar ik uit kan kiezen. Voys staat er niet bij (daar moeten we eens over bellen met Siemens), dus met de hand zet ik de instellingen in het toestel. Deze zijn gelijk aan de instellingen van de C 450 dus dit gaat makkelijk. Op de handset zie ik dat ik aangemeld ben en uit een testgesprek blijkt dat de telefoon prima werkt. De standaard beltoon is nog steeds vervelend, maar de gesprekken klinken weer zeer goed.

Meerdere gesprekken tegelijkertijd?

Het gerucht gaat dat we meerdere gesprekken tegelijkertijd moeten kunnen opzetten met de C470 IP. Bij een test blijkt dit echter niet te werken. Bij het opzetten van het tweede gesprek krijgen we een in gesprekstoon. Enige teleurstelling maakt zich van mij meester.

Intern doorschakelen, ruggespraak en conferencing

Dan maar eens kijken of ik nu wel gewoon intern kan doorschakelen. Hier zou de R toets uitkomst moeten bieden, maar deze doet niet vanzelf wat ik wil. Wel zie ik in mijn display de optie “Rug. Spr.”. Een druk op deze knop geeft mij de mogelijkheid een tweede gesprek op te zetten. Nadat ik dit heb gedaan kan ik kiezen voor de opties conferencing en doorschakelen! Dit maakt de telefoon zakelijk inzetbaar.

Toch meerdere gesprekken mogelijk?

Ik loop nog eens door het configuratiescherm van de C470 IP en zie dan iets bijzonders. Onder de optie ‘Geluid’ van de webinterface staat de optie ‘Slechts 1 VoIP-gesprek toestaan’ op Ja. Ik zet deze op ‘Nee’ en probeer een tweede gesprek op te zetten naar de C470 IP. Nog steeds blijkt dit niet te werken. Ik heb de laatste versie van de firmware, dus de oorzaak hiervan is onbekend.

C470 IP en Headset mogelijkheden

Aan de zijkant van de handset vind ik een 2.5mm ingang voor een headset. Deze was ook op de C450IP aanwezig. Bij deze laatste klonk een headset erg zacht waardoor gesprekken voor de gebelde amper te verstaan waren. Ik haal mijn plantronics headset uit mijn Linksys telefoon en koppel hem aan de C470IP. Ik bel mijn collega Gerard, welke gelijk aangeeft dat ik erg zacht overkom. Ik zoek de volume regeling en verwacht dat deze mijn speaker harder gaat zetten. Mijn microfoon volume blijkt echter aangepast, want Gerard geeft nu aan dat ik wel erg duidelijk over kom.

Extra mogelijkheden

Bij het bekijken van de configuratie kwam ik nog wat leuke extra mogelijkheden tegen waaronder:

  • Koppeling met de de telefoongids.nl
  • Eigen adressenboek uploaden naar het toestel
  • SMS
  • Email
  • Instant messaging via Jabber
  • Ruimtebewaking

Deze opties heb ik verder niet uitgebreid bekeken, maar er is dus veel mogelijk met het VoIP apparaat.

Conclusie review C470 IP

De C470 IP is een mooi vormgegeven VoIP DECT telefoon die geschikt is voor de MKB markt. Je kunt er nog steeds maar één gesprek tegelijkertijd per VoIP account op ontvangen, maar doorschakelen, conferencing en ruggespraak is wel mogelijk met de opvolger van de C450. Ik ben enthousiast over het toestel en de eerste twee C470 IP zullen gelijk hun weg vinden naar de klant.


Geschreven door Mark Vletter

Nieuwste: 7 keuzes die we maakten bij de start van ons bedrijf en die ons later succesvol maakten Van 15 september


Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 17 november

We gaan verhuizen!

Van 22 november

Zakelijk Noord-Nederland zet zich in voor Groningen Airport Eelde