Telecomnieuws: augustus 2008

author image
Mark Vletter 29 juli 2008 1 min
Image placeholder

Het laatste telecomnieuws van de maand augustus, met onder andere:

  • Steeds meer VoIP bellers
  • België past wet aan om nomadisch gebruik (VoIP) mogelijk te maken
  • Enum breekt nog niet door in Nederland
  • OPTA waarschuwt voor 0088-nummers
  • XS4ALL stapt over op 085-telefoonnummers

Steeds meer VoIP bellers in telecommarkt

1 september 2008

De veranderingen in de telecommarkt zetten door. Eind juni waren er bijna 1,3 miljoen huishoudens met alleen een mobiel nummer. Het aantal VoIP-bellers groeide in totaal met 5,1 procent naar 2,7 miljoen.

Belgische nummers worden geschikt gemaakt voor VoIP gebruik

29 augustus 2008

Ook België past de regelgeving aan om ‘nomadische’ gebruik van een telefoonnummer mogelijk te maken. Het koninklijk besluit gaat in september in. Het wordt voor bedrijven mogelijk om één telefoonnummer te gebruikten voor ‘nomadische’ voice over IP communicatie.

ENUM breekt nog niet door

21 augustus 2008

Sinds de introductie van ENUM in Nederland, in maart van dit jaar door SIDN, zijn er er welgeteld 48 ENUM-domeinen geregistreerd.

Met ENUM kan de ontvanger bepalen of hij ‘via mail, vast- of 06-nummer, internet, sms, fax of een combinatie daarvan’ benaderd wil worden. De afzender hoeft niet meer te kiezen uit deze opties maar kan gewoon een naam uit zijn adresboek selecteren en een bericht versturen. De ontvanger krijgt het bericht op het door hem bepaalde communicatiemedium binnen.

Dat klinkt veelbelovend, maar op dit moment is er nog weinig behoefte om ENUM-domeinen te registreren. Gebruikers zouden er nog weinig mee kunnen. VoiP is op dit moment is het enige wat in Nederland mogelijk is met de technologie, laat een woordvoerder van het SIDN weten.

OPTA waarschuwt voor 0088-nummers

21 augustus 2008

Toezichthouder OPTA waarschuwt dat wie toch terugbelt, te maken krijgt met een Engels sprekende voicemail waarvoor de beller 5 euro per minuut kwijt is.

Volgens OPTA komen de 0088-nummers uit Itaiië en laat weten een klacht in te dienen bij de International Telecommunication Union (ITU). De ITU is een internationaal overlegorgaan van nationale overheden en telecommunicatiebedrijven. Het orgaan is namelijk verantwoordelijk voor zulke bijzondere nummer die meestal speciale gevallen gebruikt worden, zoals satelliettelefonie.

XS4ALL stapt over op 085-telefoonnummers

29 juli 2008

Waar internet leverancier XS4ALL is het verleden 087-nummers uit gaf aan hun klanten worden dit vanaf 29 juli 085-nummers. 085-nummer zijn opgezet voor internet bellen (VoIP). Klanten behouden hun oude 087-nummer.

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 11 juli 2022

Zelfsturend georganiseerde telecomprovider Voys is ISO-gecertificeerd

Van 7 juli 2022

Voys is CO2-neutraal, doen we aan ‘greenwashen’?

Helaas...

De 15 minuten zijn verlopen. Dat betekent dat je nummer(s) niet meer is/zijn gereserveerd.

Als je het snel nogmaals probeert zou het kunnen dat je jouw gekozen nummer(s) nog kunt redden van andere kapers op de kust. Maar hier geldt wel: weg = pech

We kunnen deze review zo niet vinden

Erg vervelend dat we deze specifieke review niet voor je kunnen vinden. Bekijk al onze reviews om erachter te komen wat klanten van ons vinden!

Kiyoh pagina!