VoIP-abonnementen op Vodafone smartphones

author image
Mark Vletter 29 juli 2008 1 min
Image placeholder

HTC Magic, Android telefoon van Vodafone

Vodafone is gestart met de verkoop van de HTC Magic. De HTC Magic is een telefoon die draait op het nieuwe operating system voor mobiele toestellen van Google. Een eerder Android toestel heeft Voys getest.

Speciaal VoIP data abonnement van Vodafone

Vodafone combineert de lancering van de HTC Magic met het aankondigen van een VoIP abonnement. Met dit zakelijke telefoonabonnement mogen gebruikers gebruikmaken van VoIP applicaties, iets wat nu bij vrijwel alle mobiele telecombedrijven officieel niet is toegestaan.

Voys VoIP via Vodafone

Het betreft een speciaal abonnement voor smartphones, waarmee gebruikers voor het eerst gebruik kunnen maken van VoIP (bellen over internet). Vodafone gaat zelf VoIP abonnement aanbieden, maar gebruikers zijn vrij om hun eigen VoIP provider te kiezen. Zo wordt het mogelijk om via Voys VoIP met je vaste zakelijke nummer bereikbaar te zijn op je mobiele toestel.

Zakelijk inzetbaar?

Veel mobiele toestellen zoals de iPhone en de Android, hebben een steeds betere internetcapaciteit. Hierdoor kregen wij al enkele malen de vraag of bellen via VoIP ook via deze toestellen mogelijk is. De veld testen die wij op dit moment hebben uitgevoerd leren ons dat het nog niet zakelijk inzetbaar is.

Zowel VoIP over WIFI als VoIP over 3G geeft nog niet de geluids- en gesprekskwaliteit die je gewend bent van de Voys VoIP verbindingen. Daar komt bij dat het 3G netwerk en WIFI minder bereik hebben, waardoor je ook vaker niet bereikbaar bent.

Buitenland WIFI en kostenbesparing

Dit wil niet zeggen dat het helemaal niet te gebruiken is. Vooral bellers die veel in het buitenland zijn kunnen enorme kostenbesparingen realiseren door te bellen via VoIP en WIFI. Er zijn landen waar mobiel bellen naar Nederland €2,50 per minuut kost. Bellen via VoIP tegen het lokale Nederlandse tarief van € 0.025 euro is dan aanzienlijk goedkoper.

iPhone, Nokia E-serie en Android, we gaan het testen!

Op dit moment zijn we enkele mobiele toestellen die beschikken over VoIP functies aan het testen. Het betreft hierbij de Nokia E serie, de iPhone en de Android toestellen. Binnenkort dus meer hierover in ons weblog.

Wil je voor die tijd zelf kijken in hoeverre VoIP op je iPhone of Android telefoon je bevalt? Een testaccount leveren we je graag.

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 11 juli 2022

Zelfsturend georganiseerde telecomprovider Voys is ISO-gecertificeerd

Van 7 juli 2022

Voys is CO2-neutraal, doen we aan ‘greenwashen’?

Helaas...

De 15 minuten zijn verlopen. Dat betekent dat je nummer(s) niet meer is/zijn gereserveerd.

Als je het snel nogmaals probeert zou het kunnen dat je jouw gekozen nummer(s) nog kunt redden van andere kapers op de kust. Maar hier geldt wel: weg = pech