1 minuten leestijd

Voys tekent brief FCC met verzoek voor open internet

Geplaatst op 29 juli 2008

FCC, houd het internet open!

Vandaag is een open brief naar de Amerikaanse FCC (Federal Communications Commission) verzonden waarin 150 grote- en middelgrote techbedrijven een verzoek doen aan de commissie om een ‘vrij en open internet’ te garanderen.

Voys trots ondertekening

Voys is trots ondertekenaar van deze brief. Netneutraliteit is in onze opinie essentieel om de toekomst van een vrij en open internet te behouden. In Europa is op 3 april van dit jaar gestemd voor een strenge vorm van netneutraliteit, iets waar we blij mee zijn.

Netneutraliteit in Europa

Europarlementariër Marietje Schaake, die het initiatief voor het amendement nam, zei hierover het volgende: “Zonder wettelijke garanties voor netneutraliteit bleek een kwart van alle Europeanen niet in staat de online diensten van hun keuze te gebruiken. De stemming van vandaag zorgt er daarnaast voor dat spelers zonder diepe zakken, zoals start-ups, ziekenhuizen of universiteiten, niet verdrukt kunnen worden door bestaande internetbedrijven die onderling deals sluiten over bijvoorbeeld snellere service tegen hogere betaling."

Het voorstel van de FCC

Op 15 mei beslist de FCC over een nieuw netneutraliteitsvoorstel. Het voorstel maakt het voor internetaanbieders mogelijk om tegen betaling garanties te geven voor snelle en gegarandeerde doorgifte van diensten als Spotify, Netflix en Youtube. Dit voorstel maakt het voor start-ups nagenoeg onmogelijk om concurrerende en innovatieve diensten op de markt te brengen, simpelweg omdat zij dit niet kunnen betalen.

Waarom een open internet?

Internet Citizens: Defend Net Neutrality

Meer informatie

Lees hier de open brief en volg Alexis Ohanian op Twitter om de ontwikkelingen rond dit onderwerp te volgen en je steun te betuigen.


Geschreven door Mark Vletter

Nieuwste: 7 keuzes die we maakten bij de start van ons bedrijf en die ons later succesvol maakten Van 15 september


Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 17 november

We gaan verhuizen!

Van 22 november

Zakelijk Noord-Nederland zet zich in voor Groningen Airport Eelde