3 minuten leestijd

Wijziging internationale tarieven

Geplaatst op 29 juli 2008

De laagste tarieven

Per 1 augustus aanstaande verhoogt Voys de tarieven voor bellen naar het buitenland. Dat betekent dat je straks meer gaat betalen voor je internationale gesprekken. Ondanks deze prijsverhoging blijven we nog steeds de zakelijke telecomprovider met de laagste internationale tarieven.

Waarom een tariefswijziging?

In korte tijd zijn we enorm snel gegroeid. Tijdens die snelle groei hebben we hard gewerkt aan de ontwikkeling van ons platform en innovatie in de breedste zin van het woord. Toen we begonnen, stelden we op basis van de toenmalige situatie onze internationale tarieven vast. Wat nu blijkt is dat we al jarenlang de voordeligste zakelijke aanbieder zijn voor wat betreft de internationale beltarieven. Daar is natuurlijk niets mis mee: we bieden een kwalitatief goed product tegen een eerlijke prijs. Het gaf ons wel het vermoeden dat er iets niet helemaal klopte in onze prijsstelling. In het kader van onze internationalisering hebben wij daarom onze internationale tarieven tegen het licht gehouden.

Té voordelig

Wat bleek? We zijn té voordelig. Het internationaal verkeer vanaf ons platform – ook wel belroutes genoemd – kopen we in bij een vaste leverancier. Het komt wel eens voor dat een belroute via onze vaste leverancier niet goed werkt, waardoor we moeten uitwijken naar een andere leverancier. In de inkoop van de belroutes zitten zeer grote prijsverschillen, waardoor wij met het huidige prijsplan in sommige gevallen zelfs verlies lijden op de internationale belminuten. Als Voys willen we de telecomwereld een beetje mooier maken door – onder andere – eerlijke tarieven te hanteren. Om ons doel te kunnen realiseren moeten we natuurlijk wel de ruimte hebben en met een verlies op de tarieven wordt dat lastig.

Prijsvergelijking

Hoewel we onze tarieven niet op die van onze concurrenten baseren, hebben we voorafgaand aan de tariefswijziging toch even met een schuin oog naar de prijzen van andere zakelijke telecomaanbieders gekeken. Daaruit bleek dat vrijwel alle telecomaanbieders minimaal € 0,20 per minuut rekenen voor het bellen naar mobiele nummers in het buitenland. De grootste spelers op de Nederlandse telecommarkt hanteren zelfs nauwelijks tarieven onder de € 0,30 per minuut.

Nieuwe prijsstructuur per 1 augustus

Wat betekent dat nu concreet voor jou? De prijsstructuur voor de tien meest gebelde landen ziet er per 1 augustus als volgt uit:

  • Starttarief € 0,03 per gesprek. Dit tarief blijft ongewijzigd.
  • Prijs per minuut naar vast: € 0,05
  • Prijs per minuut naar mobiel: € 0,10

Bovenstaande tarieven gelden voor de tien meest gebelde landen: België, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Italië, Oostenrijk, Denemarken, Zweden en de Verenigde Staten. Naast deze tien landen zijn er nog minimaal 20 landen waarvoor ditzelfde tarief geldt. De landen waarvoor het tarief voorheen ook al hoger lag, blijven gelijk. Kijk hier voor de volledige lijst met de internationale tarieven per 1 augustus.

Geen verrassingen

Een tariefsverhoging is nooit leuk. Waar andere telecomproviders vaak een reeks kleine verhogingen doorvoeren om op het gewenste en vastgestelde tarief te komen, kiezen wij ervoor dit in één keer te doen en voor langere tijd ongewijzigd te houden. Hierdoor weet je waar je aan toe bent. Dit geldt overigens niet voor de tarieven die nu ook al maandelijks wijzigen (de tarieven hoger dan €0,05). Voor die tarieven geldt dat het zo wisselend is, dat er geen vaste prijs aan te koppelen is.

Wat gaan we er mee doen?

De opbrengsten van de tariefswijziging worden direct geïnvesteerd in de verbetering van het internationale verkeer via ons platform. Dat betekent dat we meer samenwerkingen aangaan met meer leveranciers/operators, zodat we een kwalitatief hoogstaande fallback hebben, mocht een van de leveranciers problemen hebben.

Vragen?

Heb je vragen over de tariefswijziging? Dan kun je ons altijd bereiken via het gebruikelijke nummer 050 700 99 99 of klik hier voor de lijst met internationale tarieven per 1 augustus.


Geschreven door Joris

Nieuwste: Conference-module voor alle Voys-klanten gratis Van 1 november


Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 28 oktober

Voys voor tiende jaar op rij bij snelstgroeiende bedrijven van Nederland

Van 17 november

We gaan verhuizen!

Helaas...

De tijd van je nummerreservering is afgelopen.

Het is mogelijk dat één of meerdere van je gekozen nummer(s) inmiddels niet meer beschikbaar zijn, maak een nieuwe selectie.