We ontwikkelen technologie die verbindt

Gebruiksvriendelijkheid is key

Onze focus in de online-omgeving lag vooral op het gebruiksvriendelijker maken ervan, met extra aandacht voor het wijzigen van je belplan. Waar dit in het verleden nog wel eens schakelen was tussen het admin-scherm en het belplan, wordt dat langzaam steeds meer verleden tijd en inmiddels is alles vanuit dat belplan instelbaar.

Enorme toename van gebruik van onze app: 55% groei in 2020

Na de omschakeling naar het thuiswerken lag onze focus vooral op het ondersteunen van onze klanten bij het thuiswerken. Er ging veel aandacht naar onze smartphone-apps, die inmiddels bijna 20.000 unieke gebruikers per maand hebben. Zowel de Android-app als de iOS-app kregen verschillende updates, maar we beginnen wel te merken dat de apps inmiddels zes jaar oud zijn. Reden om dat fundament opnieuw op te bouwen. Dit gaan we in 2021 uitrollen.

Hoewel de apps prachtig zijn, is de afhankelijkheid van het netwerk waarover je belt te groot. Voor de veelbeller wilden we een alternatief.

Bellen waar je maar wilt met de Webphone

Dat alternatief werd de Webphone; voor de vaste telefoon én de smartphone-apps. Met de Webphone kun je overal ter wereld bellen via je browser. In 2020 werd de Webphone volwassen. Ze werd niet alleen stabieler en gebruiksvriendelijker, we voegden ook veelgevraagde functionaliteiten toe, zoals het telefoonboek.

We zagen het gebruik van de Webphone in 2020 rap stijgen met een groei van meer dan 435%. Ook het aantal gesprekken nam enorm toe en liep richting het einde van 2020 op naar 700.000 gesprekken per maand. Daarmee was het goed voor een aantal procent van het totale belverkeer dat we dagelijks verwerken.

Terug naar overzicht

Naar volgende hoofdstuk

 

Benieuwd naar de volledige inhoud?

In ons responsibility report blikken we terug op 2020 en vertellen we over de technologie die we ontwikkelen. Daarnaast zoomen we in op Spraakmakend en podia-optredens, blogs die we schreven en op collega’s, diversiteit en inclusiviteit. En wat doen we als ‘force for good’? Denk aan initiatieven ondersteunen, het werk van stichting 48percent.org, onze duurzaamheidsmissie en opensource-softwareontwikkeling. Ook leggen we uit wat we met jouw 10 euro doen en blikken we vooruit op 2021.

Helaas...

De tijd van je nummerreservering is afgelopen.

Het is mogelijk dat één of meerdere van je gekozen nummer(s) inmiddels niet meer beschikbaar zijn, maak een nieuwe selectie.