Blog

Stop met Google en WhatsApp: waarom we moeten vechten voor digitale bevrijding

Lydia de Jong
op 2 augustus 2018

Op maandag 6 augustus was het digitale bevrijdingsdag. Het doel van deze dag is om zoveel mogelijk mensen te mobiliseren om over te stappen op een privacyvriendelijk alternatief van een privacyschendende tool. En dat is gelukt! Meer dan 550 mensen hebben hun eerste stap gezet naar digitale bevrijding. Waarom je digitale vrijheid zo belangrijk is legt onze collega Mark je haarfijn uit in zijn opiniestuk.

Meer lezen


Geen gerinkel op vakantie

Joris Beltman
op 30 juli 2018

Het is zover. De zomer is officieel begonnen en de vakantie (en de caravan) staat voor veel mensen voor de deur. Het is de hoogste tijd om je werk neer te leggen en te genieten van welverdiende rust. Om volledig tot rust te komen raden we aan om je telefonie ook in de chillstand te zetten. Daarom bij deze wat […]

Meer lezen


Wel/niet bereikbaar tijdens je vakantie

Mark Vletter
op 23 juli 2018

Mobiel bereikbaar in de bergen! In 2006 liep ik samen met mijn vrouw in de bergen. Op 2312 meter hoogte, na vier uur wandelen, ging mijn mobiele telefoon over. Ik vond het fantastisch. Ik had bereik hoog in de bergen: het gesprek was doorgeschakeld door Voys’ online telefooncentrale. Ik had een klant aan de telefoon op 2312 meter hoogte midden […]

Meer lezen


Fast Moving Targets te gast bij Voys

Lydia de Jong
op 12 juni 2018

Vier jaar geleden waren wij te gast bij Fast Moving Targets, en nu zijn de rollen omgekeerd. Op dinsdag 26 juni was Fast Moving Targets, hét platform over innovatie op het gebied van media, technologie en communicatie, op bezoek bij ons in Groningen. Vanuit ons kantoor zond Fast Moving Targets het live video programma “Top Names” uit. Eerder heeft “Top […]

Meer lezen


Live: kort geding Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten

Lydia de Jong
op 7 juni 2018

Vandaag staan wij in de rechtbank. We hebben namelijk samen met 11 andere partijen de Nederlandse Staat aangeklaagd vanwege de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv). In dit liveblog houden we je minutieus op de hoogte van de zitting.

Meer lezen


Hoorzitting Sleepwet: wat zijn de pijnpunten in de Wiv?

Lydia de Jong
op 6 juni 2018

Morgen, 7 juni, dient de rechtszaak tegen de overheid over de Sleepwet. Die rechtszaak hebben wij samen met andere organisaties die zich sterk maken voor onze privacybelangen aangespannen. Graag leggen we nog even uit waar deze rechtszaak echt over gaat en wat de pijnpunten zijn in de huidige Wiv.

Meer lezen


De zoektocht naar het ideale CRM-systeem

Lydia de Jong
op 30 mei 2018

Klanten. Je krijgt er hopelijk steeds meer. En hoe meer klanten je hebt, hoe meer collega’s je nodig hebt om deze klanten te woord te staan. Dit te woord staan gebeurt ook nog eens op steeds meer manieren. De ene klant chat, de andere mailt en weer een andere belt. Gooi het feit dat collega’s steeds flexibeler werken in deze mix en de boel wordt al helemaal onoverzichtelijk.

Meer lezen


Een nieuwe rechtszaak in de maak

Joris Beltman
op 18 april 2018

Update 1 mei 2018: Wiv toch ongewijzigd ingegaan Ondanks de uitslag van het referendum en de brief van de coalitie aan de regering, is de Wiv toch per 1 mei in werking getreden. Hierbij worden wat onze coalitie betreft wat fundamentele mensenrechten geschonden en daarom gaan we zo spoedig mogelijk een kort geding aanspannen. Een nieuwe rechtszaak in de maak […]

Meer lezen


Een beter Google en Facebook begint bij onszelf

Mark Vletter
op 4 april 2018

Google en Facebook hebben ons flink in de houdgreep. Niet alleen gebruikers kunnen niet om ze heen, maar adverteerders en ondernemers zijn inmiddels van hen afhankelijk. En ze weten veel van je. Te veel.

Meer lezen


Sleepwetreferendum geweest, en nu?

Lydia de Jong
op 26 maart 2018

Vorige week hebben we onze stem uitgebracht over de voorgestelde wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Een wet die ons, als telecomaanbieder en fervent voorvechter van privacy, nauw aan het hart ligt. De meerderheid heeft tegen gestemd, en daar zijn we heel blij mee. Maar wat kopen we ervoor?

Meer lezen