1 minuten leestijd

Mijn eerste week bij Voys

Geplaatst op 6 augustus 2015

2015; een nieuw jaar en – voor mij – een nieuwe baan. Vijf januari was het zover en mocht ik de eerste stapjes zetten in de wereld van Voys. Ik was al gewaarschuwd dat het werken bij dit bedrijf leuk zou zijn. Na een week kan ik zeggen: dat is het zeker!

Toch blijft een eerste werkdag / -week spannend: nieuwe collega’s en veel, heel veel nieuwe informatie. Maandagochtend was mijn bureau al ingericht toen ik het kantoor binnenliep en voor een lekker kopje thee (helaas, ik drink geen koffie) werd gezorgd; dat was een warm welkom! Gewapend met het enige echte Voys handboek en een mooi welkomstdocument ging ik aan de slag.

IMG_4197

Voysiaans leren

Aangezien zakelijke telecom nieuw voor mij is, waren begrippen als ‘porteren’ en ‘VoIP-account’ complete abracadabra. Na heel wat stukken lezen, gesprekken meeluisteren en meekijken op de schermen van collega’s begon het wat te dagen en begreep ik de eerste termen in het ‘Voysiaans’, zoals ik de taal voor nu maar even noem.

De beste manier om dingen te leren is door het gewoon te doen. Vanaf dinsdag mocht ik de chat beantwoorden. Donderdag pleegde ik mijn eerste telefoontje, stuurde ik mijn eerste offerte en kreeg ik deze ondertekend retour (YES-momentje). Weet ik het even niet, dan is er altijd een collega die me te hulp schiet.

Ik zie het wel zitten

Niet alleen het werk zelf is wennen, het werken bij Voys ook: beiden op een goede manier. Wat me al tijdens de meeloopdag opviel is de positieve sfeer die op kantoor hangt. Dat werkt natuurlijk erg aanstekelijk. Er wordt hard gewerkt maar op zijn tijd is er ook ruimte voor wat social talk, een goede grap of een leuk liedje.

Voordat ik hier begon had ik het één en ander gelezen over het Voys model, zoals de blogs “Weg met management” en “Weg met je functie”! Ik had het nog nooit meegemaakt, maar zoals ik er nu tegenaan kijk werkt het uitstekend. Iedereen in zijn eigen rol, lekker jezelf zijn. Bij Voys ga ik zeker wel mijn weg vinden.


Geschreven door Maya van der Schuit

Nieuwste: Zo wijzig je je openingstijden rondom Pinksteren Van 12 mei


Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 15 januari

Solliciteren bij Voys: De speeddate

Van 9 januari

Hoe Voys de beloning regelt in een zelfsturend bedrijf