Voys model

Beoordelen in een zelfsturende organisatie doe je zelf!

Geschreven door op

Als ik aan mensen vertel dat ik werk in een zelfsturende organisatie, dan komt eigenlijk altijd de onvermijdelijke vraag: "Wie doet je beoordelingsgesprek?" daarop direct gevolgd met de vraag: "En wie bepaalt je salaris?" Als ik vervolgens vertel dat ik dat zelf doe, dan staat de vragensteller raar te kijken. Hoe werkt dat dan precies bij jullie?

Power to the Pizza

Geschreven door op

Tijd voor de maandelijkse pizzasessie

Geroezemoes, mensen die door elkaar lopen, licht nerveuze sprekers, gegis naar wat er op het menu staat. Het is weer tijd voor de pizzasessie! Voor de belhamels van Voys een maandelijks terugkerend ritueel dat heel vanzelfsprekend is; voor de meeste buitenstaanders is het een reden om met de oren te klapperen. Een pizzasessie? Wat houdt dat nou in?

Een dagje backstage

Geschreven door op

Daar sta ik dan: een superVoIPer voor de deuren van theater de Spiegel in Zwolle. In navolging van collega Mark die voor één dag solliciteert bij bedrijven, loop ik vandaag een dagje mee met Robert Vugteveen. Robert is accountmanager Sales, Congressen & Evenementen bij Zwolse Theaters. De reden dat ik een dag meeloop? Omdat het kan en omdat het leerzaam is. Het is enorm interessant om een kijkje in de keuken te nemen bij andere organisaties en bovendien kan het wederzijds nieuwe inzichten opleveren.

Een hapje eten met Ricardo Semler

Mensen vragen mij regelmatig wat ik doe bij Voys en dan zeg ik altijd: “Ik zorg voor leuk werk!” Ricardo Semler had die rol ook bij Semco. Dat bedrijf ging van 90 naar meer dan 3000 mensen in de 20 jaar dat hij “leuk werk maken” uitoefende. De impact die hij daarmee heeft gehad is een grote inspiratie voor mij en voor Voys. Verbaasd, verrast, een beetje trots, maar vooral bijzonder blij was ik dan ook met de uitnodiging die ik van Lara van de Baak kreeg voor een VIP diner met deze held. Ik reed afgelopen dinsdag zowaar een beetje zenuwachtig naar Driebergen. Toen ik dat op Twitter zette was de reactie: "`Daar schrijf je toch wel een blogje over?" Ja, dat doe ik zeker, maar dat was geen makkelijke opgave.

Internet maakt management overbodig; 3 redenen

Platte organisaties, organisaties zonder bazen en management, zelfsturing; er wordt meer over geschreven en gepraat dan ooit tevoren en Voys doet er dapper aan mee. Morgen is één van de grondleggers van deze beweging, Ricardo Semler in Nederland. Toen we begonnen te communiceren over onze manier van werken werd Semler met regelmaat aangeraden als extra leesvoer. Eén veelgestelde vraag die wij krijgen: waarom krijgt het nu zo veel tractie en waarom werk het nu wel? “Mensen zijn slimmer” is een veel gehoord argument. “De ‘Y generation’ wil en kan dit is” een andere veel gehoorde. Ik wil echter een lans breken voor een andere veroorzaker, of eigenlijk facilitator: Het Internet.

Vijf dagen vaderverlof is een lachertje

Geschreven door op

Gisteren maakte Michaël van Straalen van MKB Nederland zich boos over het vaderverlof plan van de Nederlandse overheid. Het voorstel is om het verlof van vaders van twee naar vijf werkdagen te brengenMichael werd in 1956 geboren. Als hij kinderen kreeg en dat deed tussen zijn 25ste en zijn 40ste dan is het minimaal 17 jaar geleden dat hij ouderschapsverlof kreeg. Michaël ik kan je als jonge vader en werkgever vertellen dat de wereld in die tijd is veranderd.

kinderen-Mark

Pagina's

Abonneren op RSS - Voys model

Hij is er, de Voys 4G app!

Lees meer

Top