1 minuten leestijd

Telefooncentrales doelwit criminelen, niet bij Voys.

Geplaatst op 14 oktober 2011

Criminal

Het gebeurt steeds vaker dat telefooncentrales worden gekraakt door criminelen. Zo worden er dure telefoontjes gepleegd, doorgaans naar buitenlandse servicenummers, zonder dat een bedrijf daar zelf weet van heeft. De media berichte recentelijk over deze hacks en de daarbij behorende kosten bij KPN en Atlantic Telecom klanten. Voys maakt met succes gebruik van een prachtig fraude detectie systeem en introduceert nu de nieuwe generatie van onze fraudedetectie-oplossing.

Herkenning fraudeverkeer

Bij Voys wordt fraudeverkeer herkend voordat er daadwerkelijk gesprekken worden opgezet. Veel van de dure buitenlandse eindbestemmingen zijn al door Voys geblokkeerd, maar belpogingen hiernaar registreren we wel. Op deze manier kunnen we de fraude al detecteren en vaak stopzetten nog voordat er ook maar € 1,- aan kosten is gemaakt.

Automatische herkenning en blokkade

Bij buitensporig oneigenlijk belverkeer wordt het uitgaand bellen naar internationale bestemmingen preventief dichtgezet. Een klant van Voys zal dus nooit duizenden euro’s kwijt zijn door een gehackte centrale. Telefooncentrales zijn door het nieuwe systeem van Voys extra beschermd om buitensporige kosten op te sporen en de maximale kosten kunnen hooguit oplopen tot € 150,-.

Preventie van hack pogingen

Niet alleen de veiligheid van de bedrijven kan Voys beter garanderen, maar ook om de zakelijke markt ontoegankelijk te maken voor hack-aanvallen. Hoe minder aanvallen op telefooncentrales slagen, hoe eerder criminelen zullen stoppen met het oneigenlijk gebruik van servicenummers.


Geschreven door Mark Vletter

Nieuwste: Nieuw jaar, nieuwe plannen: zo bepaal de strategie van je bedrijf Van 26 januari


Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 28 oktober

Voys voor tiende jaar op rij bij snelstgroeiende bedrijven van Nederland

Van 17 november

We gaan verhuizen!

Helaas...

De 15 minuten zijn verlopen. Dat betekent dat je nummer(s) niet meer zijn gereserveerd.

Als je het snel nogmaals probeert zou het kunnen dat je jouw gekozen nummer(s) nog kunt redden van andere kapers op de kust.  Maar hier geldt wel: weg = pech