2 minuten leestijd

Voys levert de energie voor het Startup weekend Groningen

Geplaatst op 31 oktober 2013

Individuals don’t build great companies, teams do!

Be creative. Pitch the idea. Make the choice. Vote for the best. Create the product. Present your idea… That’s Startup Weekend! Proudly powered by Voys.

Startup-Weekend

Teams need energy!

Ook dit jaar draagt Voys haar steentje bij aan het prachtige Startup weekend Groningen. Dit 54-uur durend evenement – waar developers, designers, marketeers en andere Startup enthousiastelingen samenkomen om ideeën te delen, teams te vormen, producten te bouwen en Startups te lanceren – vindt plaats op 1 november aanstaande. Met als doel: nieuwe, succesvolle bedrijven starten!

Hoe we dat doen?

Voys levert de energie, de benzine, de brandstof voor De Beste Ideeën! Broodjes, drankjes, fruit, tussendoortjes, koffie: het wordt mede mogelijk gemaakt door Voys. En die energie is hard nodig, want het Startup weekend is 54 uren vol met ideeën pitchen, creatief zijn, keuzes maken, strategieën bedenken en presentaties houden. Daar kun je wel wat energie bij gebruiken. Daarnaast neemt de oprichter van Voys Mark Vletter plaats in de jury.

Startup weekend

“Imagination is the beginning of creation. You imagine what you desire, you will what you imagine, and at last, you create what you will” – George Bernard Shaw

Het concept

Startup Weekend is een wereldwijd event waar ondernemers de basisprincipes van startups leren kennen. Tijdens dit weekend leren de deelnemers hoe zij succesvolle projecten kunnen lanceren. Er zijn al meer dan 1250 events in 550 steden en 115 landen over de hele wereld georganiseerd. Van Mongolië tot Zuid-Afrika en van Londen tot Groningen: mensen van over de hele wereld komen samen om een weekend lang workshops te volgen, ideeën te pitchen, teams te vormen en bedrijven te starten.

Elk Startup Weekend event waar ook ter wereld volgt hetzelfde concept: iedereen is welkom om zijn of haar idee te pitchen en feedback te ontvangen van andere deelnemers. Rondom de beste ideeën worden teams gevormd, waarna een 54 uur durende chaos losbreekt van business modellen maken, coderen, designen en marktonderzoek. Het weekend resulteert uiteindelijk in een presentatie aan lokale, succesvolle ondernemers, zodat de deelnemers nog eens een kans krijgen op kritische feedback van ervaringsdeskundigen.

Startupweekend

Waarom doet Voys dit?

Voys is ontstaan uit een spin-off van TNO. Vier mannen kregen de kans om met nieuwe techniek te spelen, waardoor zij in 2005 één van de eerste online telefooncentrales hadden ontwikkeld. Deze mannen kregen het vertrouwen om hun techniek in 2006 buiten TNO door te ontwikkelen. Hierdoor konden zij een droom waarmaken, die was geboren uit frustratie om de vraag: “Kan telefonie voor het MKB niet beter? Een oplossing die beter past bij het MKB, maar die ook flexibeler, schaalbaarder en goedkoper is dan de traditionele telefonieoplossingen?”

Daarom weten wij als geen ander dat het werken in teams, het ontvangen van kritische feedback en het krijgen van vertrouwen, kan leiden tot prachtige bedrijven. Startup weekend faciliteert de kansen en mogelijkheden die wij ook kregen. Niet alleen door in teams aan een idee te werken, maar ook door hier ervaren ondernemers aan te koppelen waardoor nieuwe contacten ontstaan. Deze ondernemers kunnen het vertrouwen geven, de ervaringen delen en de feedback leveren die wij in 2005 kregen. Dat is de reden dat Voys trots sponsor is van Startup weekend Groningen.


Geschreven door Joris

Nieuwste: Conference-module voor alle Voys-klanten gratis Van 1 november


Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 27 oktober

5 redenen waarom cloud telefonie een must is voor ondernemers

Van 19 oktober

Persoonlijk klantcontact: zo pak je dat aan als je bedrijf groeit

Helaas...

De tijd van je nummerreservering is afgelopen.

Het is mogelijk dat één of meerdere van je gekozen nummer(s) inmiddels niet meer beschikbaar zijn, maak een nieuwe selectie.