1 minuten leestijd

Voys partner IMC Weekendschool

Geplaatst op 8 september 2014

Grenzen verleggen, toekomstperspectieven verbreden, meer durven, meer doen: dat is waar IMC Weekendschool haar leerlingen toe wil uitdagen. Kinderen laten ontdekken dat er méér is dan alleen de basisschool en de vakken rekenen, taal en aardrijkskunde.

School op zondag

IMC weekendschool is bedoeld als aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren van tien tot veertien jaar uit sociaaleconomische achterstandswijken. Iedere zondag staan er in diverse steden in het land enthousiaste gastdocenten klaar om te inspireren en kennis te delen met de kinderen van de drie verschillende leerjaren van IMC Weekendschool. De vakken variëren van geneeskunde tot advocatuur en van journalistiek tot sterrenkunde. De weekendschool geeft kinderen de kans om kennis te maken met vakgebieden waar ze normaal niet mee in aanraking komen.

IMC Weekendschool Groningen

Focus op talent

Voys wordt het komende jaar trots partner van IMC Weekendschool in Groningen. Door middel van deze samenwerking maken we een curriculum van de school mede mogelijk. Daarnaast verzorgt Voys dit jaar enkele gastlessen voor de kinderen van IMC Weekendschool.

De samenwerking tussen Voys en IMC Weekendschool voelt als een logische en vanzelfsprekende stap. Beide partijen delen eenzelfde overtuiging, namelijk dat het reguliere onderwijs en het bedrijfsleven meer moeten focussen op talent en unieke vaardigheden in plaats van schoolprestaties. Zo bepalen niet de schoolcijfers, maar de motivatie wie naar IMC Weekendschool mag. Bij Voys word je niet aangenomen vanwege je uitgebreide CV, maar vanwege je vaardigheden en persoonlijkheid.

Doe wat je leuk vindt!

Als je doet wat je leuk vindt, word je daar vanzelf goed in. Bovendien kun je alleen het beste uit jezelf halen als je de ruimte krijgt om je talenten verder te ontwikkelen en om je grenzen te verleggen. Dat is Voys en dat is IMC Weekendschool!

Meer weten over IMC Weekendschool of vrijwilliger worden? Kijk eens op de website van de school wat jij kunt betekenen!


Geschreven door Joris

Nieuwste: Conference-module voor alle Voys-klanten gratis Van 1 november


Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 3 januari

Welkom in 2022

Van 13 december

Dit zijn de bestgelezen Voys-verhalen van 2021

Helaas...

De 15 minuten zijn verlopen. Dat betekent dat je nummer(s) niet meer zijn gereserveerd.

Als je het snel nogmaals probeert zou het kunnen dat je jouw gekozen nummer(s) nog kunt redden van andere kapers op de kust.  Maar hier geldt wel: weg = pech