1 minuten leestijd

Weer aan ’t werk: haal je telefoon uit de vakantiemodus

Geplaatst op 22 augustus 2019

Voor veel ondernemers zit de vakantie er alweer (bijna) op. De hoogste tijd om het werk weer op te pakken en je telefoon uit de vakantiemodus te halen. Hiervoor kun je onze handige checklist gebruiken, bekijk per punt wat voor jou van toepassing is.

  1. Heb je jezelf tijdens de vakantie uit belgroepen gehaald? Voeg jezelf dan nu weer aan die groepen toe, zo kun ook jij de telefoon weer aannemen.
  2. Heb je je nummer doorgeschakeld naar bijvoorbeeld een collega, een bevriende ondernemer of een antwoordservice? Zet die doorschakeling weer uit, dan hoeven anderen jouw telefoontjes niet meer te beantwoorden.
  3. Wil je dat de antwoordservice je telefoon nog wel beantwoordt buiten je openingstijden of wanneer je het te druk hebt om de telefoon te beantwoorden? Zet dit dan in je belplan.
  4. Heb je je gebruiker op niet beschikbaar gezet tijdens je vakantie? Zet deze dan weer op beschikbaar en geef direct aan op welk toestel je bereikbaar wilt zijn.
  5. Laat je een vakantiemelding horen als mensen jouw voicemail bellen? Haal die melding er dan uit en zet eventueel je standaard melding er weer in. Zo weten je klanten dat je weer aan het werk bent.
  6. Heb je tijdens je vakantie speciale vakantie-openingstijden ingesteld? Dan hoef je niks aan te passen als je terugkomt. Als het goed is heb je dan van tevoren al aangegeven dat de vakantie-openingstijden alleen gelden tijdens een bepaalde periode.

Heb je de checklist doorgelopen en staat alles weer goed ingesteld? Mooi zo. Dan kun je weer met een gerust hart aan het werk en ben je weer bereikbaar voor je klanten. Ben je benieuwd hoe je je bereikbaarheid naar een hoger plan kunt tillen? Onze Rik weet alles van Freedom, je online telefooncentrale. In twee blogs zet hij allemaal tips op een rij:

Kom je er niet helemaal uit? Kijk dan eens op voys.nl/hulp. Kun je daar niet vinden wat je zoekt? Geen probleem, iemand van ons Klantgeluk-team helpt je graag verder via 050 7009920.

Pssssst. Nog geen zin om je helemaal op het werk te storten? We hebben wat leesvoer voor je verzameld als afleiding.

Op zoek naar een telecomprovider? Voys is ook aanbieder van zakelijke telefonie voor IT- en ICT-bedrijven


Geschreven door Maya van der Schuit

Nieuwste: Werken waar en wanneer je wilt: zo ben je telefonisch bereikbaar Van 26 augustus


Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 13 oktober

Kan ik een vast nummer doorverbinden naar mijn mobiele telefoon?

Van 7 oktober

8 tips om je belplan in Freedom te optimaliseren