• Hoe stel ik encrypted bellen in op mijn cisco telefoon (SPA303 en SPA504)?

  De gesprekken tussen je toestel en het telefonieplatform van Voys gaan standaard onversleuteld over je netwerk en internet. Door gebruik te maken van encryptie worden je gesprekken versleuteld verstuurd. Zowel de SIP pakketjes als ook de audio zelf (RTP) kunnen worden voorzien van encryptie. Hiermee weet je zeker dat niemand je gesprek kan meeluisteren door de netwerkpakketjes te onderscheppen. We maken gebruik van TLS voor het versleutelen van de SIP-pakketten. De RTP-audio wordt beveiligd met behulp van SRTP.

  Belangrijk om te weten is dat het enkel versleuteling betreft tussen jouw telefoon en ons platform!

  Hoe stel je dit in?

  • Log in op freedom.voys.nl
  • Klik in de paarse balk op ‘Beheer’
  • Ga naar ‘VoIP-account’
  • Selecteer het account waarmee je versleuteld wilt bellen
  • Kies voor het tabblad ‘Geavanceerde SIP-instellingen’
  • Zet een vinkje bij ‘secure calling’.

  Hiermee is het account geschikt gemaakt om versleuteld mee te bellen. Nu moet je nog een paar instellingen wijzigen op je Cisco toestel en moet de firmware van je toestel te worden voorzien van de laatste versie.

  We beginnen met het updaten van de firmware.

  • Download de laatste firmware hier: Cisco SPA 303 | Cisco SPA 504G
  • Start de software op en voer het IP adres in van je toestel. Het IP adres vind je in het instellingenmenu onder optie 9.
  • Start vervolgens de upgrade en wacht rustig af totdat het updateprogramma aangeeft dat de update klaar is.

  Nu de firmware is geupdate moeten er nog een aantal instellingen worden gewijzigd.

  • Open een browser en typ het IP-adres van je toestel in gevolgd door /admin/advanced/
   Is het IP adres van je toestel 192.168.88.25 dan typ je in: 192.168.88.25/admin/advanced
  • Er verschijnt een webpagina met instellingen.
  • Pas de volgende instellingen aan:

  Ext 1 -> SIP SETTINGS -> SIP Transport -> SIP Transport -> TLS
  Ext 1 -> Proxy and Registration -> Proxy -> sip.encryptedsip.com:5061
  SIP -> SIP parameters -> SRTP method -> s-descriptor

  Phone -> Supplementary Services -> Secure Call Serv: Yes

  User -> Supplementary Services -> Secure Call Setting: Yes

  Regional -> Call Progress Tones -> Secure Call Indication Tone -> [leegmaken]

  Druk vervolgens op Submit all Changes onderaan de pagina. Je toestel start nu opnieuw op.

  Je toestel heeft nu een versleutelde verbinding met ons platform. Bij inkomende en uitgaande oproepen verschijnt nu een $-teken in je display als bevestiging van je beveiligde gesprekken.

  Bekijk pagina

  Geschreven door
 • Kan ik met meerdere personen tegelijk bellen, bijvoorbeeld via een conference call?

  Ja hoor, dat is mogelijk. Hiervoor hebben we de Module Conference. Hiermee kun je met een onbekend aantal personen bellen in een virtuele vergaderzaal. Je hebt de Module Conference nodig en een telefoonnummer. Wil je meer weten over het instellen, kijk dan in onze handleiding.

  Tip: Wil je maar met maximaal 3 personen tegelijkertijd bellen? Veel toestellen hebben de mogelijkheid om een conference call op te zetten. Dan hoef je niet de Module Conference aan te schaffen.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Eelco Zwart
 • Hoe zorg ik voor de beste gesprekskwaliteit met de Voys 4G app?

  Met de Voys app bel je via je internetverbinding van je smartphone, dus via 4G of via wifi. Bellen via 4G heeft de absolute voorkeur voor de beste gesprekskwaliteit.

  Bellen via wifi

  Dat klinkt misschien een beetje gek, want veel mensen zijn gewend aan het idee dat wifi het snelst en meest betrouwbaar is. Als het gaat om filmpjes kijken, foto’s downloaden en dergelijke dan klopt dit wel. Een telefoongesprek is daarin wat anders, omdat het een rechtstreekse verbinding is.

  Als je smartphone is geregistreerd op een wifi-netwerk dan maakt de app daar automatisch gebruik van. In de meeste gevallen werkt dit prima, maar soms levert dit problemen op met de gesprekskwaliteit. Dit kan ook voorkomen als je een heel snel en goedwerkend wifi-netwerk hebt. Bij een wifi-verbinding komt het vaker voor dat gesprekken haperen, dat er vertraging in de lijn zit, of dat de verbinding wegvalt. Hier kan de app helemaal niets aan doen. Jij kunt er wel wat aan doen door over te schakelen op 4G.

  Zet wifi uit

  Wij adviseren dus om de app met 4G te gebruiken. Merk je dat je gesprekskwaliteit niet goed is, zet dan je wifi-verbinding uit. Het gesprek schakelt vanzelf over op 4G. Dit kun je gewoon tijdens het gesprek doen, zowel met een Android als met een iOS telefoon.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Harriet Zuidland
 • Wat kan ik doen tegen telefonische overlast?

  Het is vervelend als je als klant hinderlijk gebeld wordt. Hieronder volgen een aantal stappen om de overlast te stoppen. Hou hierbij rekening dat Voys vanwege privacy wetgeving een eventueel onbekend nummer nooit bekend maakt richting jou als klant.

  Bel mij niet register

  Het is tevens goed om van het volgende op de hoogte te zijn: Callcenters bellen je namens bedrijven om je telefonische aanbiedingen te doen. Hierbij wordt soms gebruik gemaakt van belcomputers, waardoor je soms wel een inkomend gesprek ontvangt, maar vervolgens niets hoort. Als je niet gebeld wil worden door callcenters en belcomputers, dan kun je je aanmelden bij het Bel-me-niet-register. Het Bel-me-niet Register is alleen voor ‘natuurlijke personen’. Dit zijn consumenten en bepaalde bedrijven zoals vennootschap onder firma’s, maatschappen en eenmanszaken. Een BV, NV, of ander rechtspersoon kan geen telefoonnummers blokkeren.

  De eerste stap

  Wordt de telefonische overlast gepleegd door een bekend nummer, dan is de eerste stap om zelf het nummer terug te bellen, mocht je in contact komen met de beller, dan kan je het dringende verzoek doen om te stoppen met bellen. Is het een anoniem nummer of stopt de overlast niet dan kan je het volgende doen:

  Bekende nummers filteren

  Het is mogelijk om bekende nummers te filteren. Maak een Filtergroep aan in Freedom en voeg daar het nummer aan toe waarvan de telefonische overlast komt. Voeg de filtergroep toe aan het belplan, om zo oproepen van dit nummer te routeren naar een gekozen eindbestemming, melding of kies voor de stap verbinding verbreken.

  Anonieme nummers filteren

  Het is mogelijk om anonieme nummers te filteren. Maak een Filtergroep aan in Freedom en selecteer daar het vakje ‘anoniem nummer’. Voeg de filtergroep toe aan het belplan, om zo anonieme oproepen te routeren naar een gekozen eindbestemming, melding of kies voor de stap verbinding verbreken.

  Verzoek tot onderzoek

  Wil je anonieme nummers niet filteren dan kan je een verzoek indienen tot onderzoek naar het anonieme nummer. Hiervoor hebben we onderstaande gegevens nodig van minimaal drie momenten waarop een dergelijke hinderlijke oproep ontvangen werd:

  • het gebelde nummer
  • de datum
  • het tijdstip

  Belangrijk hierbij is dat de laatst genoteerde oproep maximaal 24 uur geleden is.

  Wij proberen het nummer te achterhalen. Er zijn situaties mogelijk waarbij het nummer niet te achterhalen is, hierover wordt je door ons op de hoogte gesteld. Is het nummer achterhaald, dan kunnen we hiermee de provider van het nummer achterhalen en deze benaderen met de uitleg dat een klant van ons door één van hun abonnees hinderlijk gebeld wordt met het dringende verzoek de partij / persoon om te laten stoppen met bellen.  

  Autoriteit Consument & Markt

  Via de site van de Autoriteit Consument & Markt kan op telefoonnummer worden gezocht, waarbij vervolgens ook de provider van dit nummer wordt weergegeven. Door ons wordt op dat moment contact gezocht met de provider van de bellende partij. Hierbij wordt officieel een melding gedaan dat een klant telefonisch overlast ervaart door een nummer dat ondergebracht is bij hun. Het verzoek wordt gedaan contact op te nemen met de eigenaar van het nummer met het dringende verzoek te stoppen met bellen.

  Nog steeds overlast? De ervaring leert dat het veelal niet verder komt dan de bovenstaande stappen. Vervolgstappen hierna zijn o.a. aangifte van stalking bij de politie, maar dit is zeer afhankelijk per situatie. Het is verstandig om in een dergelijke situatie contact met ons op te nemen zodat wij je hier verder in kunnen ondersteunen.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Joris Beltman
 • Kan ik met verschillende nummers uitbellen vanaf mijn Cisco toestel?

  Dat is mogelijk, een Cisco Spa303 heeft daarvoor drie lijnen en een Cisco Spa504G vier lijnen beschikbaar. Op elke van deze lijnen kan een VoIP-account ingesteld worden en per VoIP-account geef je het uitgaande nummer aan. Je stelt je Cisco toestel in zoals in deze  handleiding beschreven staat. Maar let op: bij een 2e, 3e of 4e account wijzigt de extensie en de lijn.

  • Extensie is het VoIP-account wat je in het toestel gaat zetten, het eerste account is over het algemeen extensie 1, de tweede extensie 2 enz.
  • Lijn is de koppeling van de extensie (VoIP-account) met het lampje aan de rechterkant van je scherm op je Cisco.

  Schermafbeelding 2016-07-21 om 14.12.30_0
  Volg verder de stappen zoals in de handleiding beschreven staan.

  Uitbellen

  Toets een telefoonnummer in en druk aan de rechterkant op de juiste lijn om met de verschillende nummers uit te kunnen bellen.

  Tip

  Zet in plaats van lijn 1, 2, 3 en 4 een naam of afkorting in het scherm van je Cisco. Zo weet je altijd welk nummer en lampje bij elkaar horen.

  • Druk op je toestel op de menu knop (papiertje met opgevouwen hoekje) en vervolgens op ‘9 Network’. Je ziet nu bij ‘Current IP’ een IP-adres staan.
  • Open een internetbrowser en vul hier het IP-adres in en druk op ‘enter’.
  • Kies rechts bovenin voor ‘admin login’ en vervolgens voor ‘advanced’.
  • Ga nu naar de tab ‘Phone’.
  • Pas aan de rechterkant lijn 1, 2, 3 en 4 aan
  • Druk op ‘Submit All Changes’.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Harriet Zuidland
 • Moet ik poorten forwarden?

  Nee, dit is niet nodig en wij raden het bovendien ten zeerste af. Ieder toestel gebruikt namelijk zijn eigen poorten. Blokkeert je firewall bijvoorbeeld de verbinding naar ons platform, dan kan je het beste de hele IP-reeks van ons platform doorlaten.

  Lees in onze technische wiki technische wiki hoe je je firewall juist instelt.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Harriet Zuidland
 • Ik krijg de melding ‘No base’ op mijn Gigaset toestel

  Wat is er aan de hand?

  Als de melding ‘No base’ op de display van je handset verschijnt, kan dat verschillende oorzaken hebben:

  • Je handset is buiten het bereik van je basisstation.
  • Je handset is niet (meer) gekoppeld aan het basisstation

  De oplossing

  • Herstart voor de zekerheid het Gigaset basisstation. Dat doe je door de stroom eraf te halen (minimaal 5 seconden). Het basisstation kan een zwart of wit kastje zijn, met daarop een blauw brandende knop. Respectievelijk staat er Gigaset N300 of Gigaset N510 op vermeld.
  • Probeer nogmaals te bellen met je handset, in een straal van 5 meter van je basisstation. Kan je nu wel bellen? Dan heeft het te maken met het bereik.

  Het bereik kan worden beperkt door verschillende factoren, zoals de plaatsing van het basisstation of het materiaal dat aanwezig is in de kantoorruimte. Een Gigaset Repeater brengt wellicht verbetering, neem contact met ons op, dan denken wij graag met je mee!

  Blijft de melding ‘No base’ in je display verschijnen, dan is er een grote kans dat je handset (per ongeluk) ontkoppeld is van het basisstation. Neem contact met ons op en we helpen je om dit op te lossen.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Jorg Vletter
 • Hoe bel ik anoniem uit?

  Je kunt anoniem/onderdrukt uitbellen door *31* voor het telefoonnummer te zetten dat je wilt bellen. Wil je altijd anoniem uitbellen? Ga dan naar freedom.voys.nl en vink het hokje Uitgaand nummer onderdrukken aan onder het VoIP-account.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Jorg Vletter
 • Ondersteunt Voys ook H.323, IAX of SCCP (Skinny)?

  Nee, Voys biedt ondersteuning voor het Session-Initiation-Protocol, oftewel SIP. Het merendeel van alle IP telefoons en IP centrales biedt ondersteuning voor SIP.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Johan Hilverda
 • Ik krijg een foutmelding bij het instellen van mijn Cisco/Linksys toestel via freedom.voys.nl

  Controleer of het toestel in hetzelfde netwerk is aangesloten als de PC of laptop waarmee de provisioning wordt uitgevoerd.

  Sluit de PC/laptop eventueel aan op de tweede netwerkpoort en zet WiFi uit. In slecht uitgevoerde netwerken komt het wel eens voor dat het WiFi-netwerk een andere IP-reeks heeft dan het bedrade netwerk.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Floor Koops – Munneke
 • Kan ik WiFi of een Powerline/Homeplug gebruiken voor VoIP?

  Draadloos internet (WiFi) of netwerk via het stroomnet (Powerplug/Powerline) wordt vaak toegepast wanneer er geen netwerkbekabeling beschikbaar is.

  Onze ervaring is dat dit vaak niet stabiel genoeg is voor VoIP-telefonie. VoIP stelt hogere eisen aan de kwaliteit van het netwerk. Ons advies: gebruik altijd netwerkbekabeling.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Bob Zuidema
 • Hoe stel ik mijn firewall juist in voor VoIP van Voys?

  Het beste is om de hele IP-reeks van ons platform door te laten op je firewall. De IP-reeks die je in moet stellen is 195.35.114.0/23 (dit is dus 195.35.114.0/24 en 195.35.115.0/24).

  Het is niet aan te raden om hierbij poorten op te geven, omdat ieder toestel zijn eigen poorten gebruikt. Standaard gebruiken VoIP-toestellen alleen UDP-verbindingen.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Jorg Vletter
 • Wat is de SIP/proxy server van Voys?

  De proxy die je kunt gebruiken is ha.voys.nl. Als je toestel of centrale SRV records ondersteund, is het handig om de SRV records te gebruiken.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Johan Hilverda
 • Levert Voys ook de internetverbinding?

  Nee, je kan de VoIP-telefoons (of een VoIP-server) rechtstreeks aansluiten op je bestaande internetverbinding. Het maakt niet uit bij welke internetprovider je deze internetverbinding hebt.

  Wel is het belangrijk om je er van bewust te zijn dat de kwaliteit van de telefoongesprekken wordt bepaald door de kwaliteit van je netwerk. Meer informatie over netwerken en VoIP, vind je in onze Technische Wiki.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Joris Beltman
 • Waar kan ik mijn voicemailberichten afluisteren?

  Je voicemailberichten worden als een geluidsbestand naar je e-mailadres gestuurd. Dat kunnen meerdere adressen zijn, gescheiden door een komma. Klik in de bijlage van de e-mail op het geluidsbestand en hij wordt automatisch afgespeeld. Zorg er wel voor dat je het geluid van je computer of smartphone aan hebt staan.

  Hier lees je hoe je jouw voicemail instelt.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Jorg Vletter
 • Hoe stel ik een voicemail in?

  Het instellen van een gepersonaliseerde voicemail is kosteloos. In deze handleiding lees je hoe je dat doet.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Harriet Zuidland
 • Wat gebeurt er als niemand de telefoon kan opnemen?

  Je bepaalt zelf wat er gebeurt als niemand in staat is om de telefoon op te nemen. Je kunt je belplan zo instellen dat je bellende klant nooit een dode lijn of bijvoorbeeld een bezettoon te horen krijgt.

  Zo kun je bijvoorbeeld een belplan aanmaken waarin je als tweede stap een belgroep toevoegt met meerdere (mobiele) telefoons. Als daar niemand opneemt zorg je dat de telefoon doorschakelt naar je voicemail.

  Neem ook eens de pagina aan de slag door. Kom je er niet uit? Wij helpen je graag met het inrichten van je belplan.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Marloes van der Velde
 • Hoe wijzig ik mijn adres?

  Je adres kun je zelf wijzigen in freedom.voys.nl. Navigeer naar account en vervolgens naar factuurgegevens. Je mag ons natuurlijk ook een mail sturen met je nieuwe contactgegevens.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Giel Bouwman
 • Hoe stel ik verschillende eindbestemmingen in voor een gebruiker?

  Je kunt zelf kiezen op welk toestel je bereikbaar bent, zonder daarvoor eerst je belplan aan te passen. Je bereikbaarheid is namelijk afhankelijk van jou als gebruiker. Op die manier kun je kiezen tussen verschillende toestellen, bijvoorbeeld je vaste VoIP-toestel of je mobiele toestel. Daarvoor moet je wel eerst verschillende eindbestemmingen invoeren in mijn.voys.nl.

  • Ga naar freedom.voys.nl en klik op account rechtsboven in het venster. Klik vervolgens op gebruikers.
  • Klik op bestemming.
  • Je kunt bij eindbestemmingen kiezen uit alle externe nummers. Heb je deze nog niet aangemaakt kijk dan hier hoe je dat doet. Selecteer vervolgens de VoIP-accounts waarop je bereikbaar bent.
  • Klik op opslaan.

  In het belplan selecteer je vervolgens de gebruiker met daarachter de juiste gebruikersnaam. Klik hier als dat niet lukt.

  Je bereikbaarheid kun je vervolgens gemakkelijk aanpassen op verschillende manieren. Lees hier hoe je dat doet.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Karlien van der Vaart
 • Ik wijzig mijn bereikbaarheid, maar het wordt niet aangepast. Hoe kan dat?

  Als je jouw eindbestemming hebt aangepast in onder de tab Bereikbaarheid in mijn.voys.nl, dan kan het zijn dat je bereikbaarheid niet wordt aangepast. Dat komt dan omdat er geen gebruiker is geselecteerd in het belplan. Is er geen gebruiker geselecteerd, dan gebeurt er niets met de wijziging in je bereikbaarheid. Navigeer daarom na het aanpassen van je bereikbaarheid naar belplan. Kies bij Stap 1 voor de juiste gebruiker en je bereikbaarheid wordt wel aangepast!

  Bekijk pagina

  Geschreven door Tom Hofstede
 • Hoe kan ik gemakkelijk mijn bereikbaarheid aanpassen?

  Je kunt je bereikbaarheid op verschillende manieren aanpassen:

  • De eerste optie is via freedom.voys.nl. Navigeer naar bereikbaarheid en pas hier je eindbestemming aan (of voeg een nieuwe toe). Hiervoor moet je wel de optie gebruiker hebben ingesteld in het belplan.
  • Een snellere optie is de Chrome of de Firefox plugin. Deze kun je downloaden op onze site. Nadat je hebt ingelogd met jouw eigen gegevens van Voys, kun je hiermee gemakkelijk je bereikbaarheid beheren.
  • Ook kun je een bladwijzer van mijn.voys.nl (op pc, tablet of smartphone) aanmaken in je browser, zodat je snel je belplan kunt wijzigen.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Dick Wierenga
 • Nemen jullie een servicecontract over als ik naar jullie overstap?

  Nee. Elk merk en type telefooncentrale vereist specifieke kennis. Helaas is het voor ons niet mogelijk om over al deze kennis te beschikken. Wij hebben wel ervaring met Asterisk en FreePBX.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Harriet Zuidland
 • Wat is TeamViewer?

  Onze collega’s van support maken gebruik van TeamViewer. Met dit programma kunnen zij op afstand je beeldscherm zien. Hierdoor wordt het gemakkelijker om problemen op te lossen die betrekking hebben op bijvoorbeeld je toestel of je netwerkinstellingen.

  TeamViewer is op onze site te downloaden.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Jorg Vletter
 • Welke codecs ondersteunt Voys?

  Voys geeft de voorkeur aan G711a (PCMA) codecs. Verder bieden wij ondersteuning voor G722 en G729a.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Marloes van der Velde
 • Hoe zet ik wisselgesprekken / Call Waiting uit op mijn Cisco toestel?

  Op een Cisco toestel kunnen standaard vier (SPA504) of drie (SPA303) lijnen binnenkomen. Wanneer je met op een lijn in gesprek bent en je wordt nogmaals gebeld, zal je een pieptoon horen door de lijn. Dit kan afleiden en daarom kan het in sommige gevallen beter zijn om dit uit te schakelen. Je ontvangt dan geen melding van een nieuwe oproep wanneer je al in gesprek bent.

  • Druk op de ‘menu’ knop op je toestel (de knop op je toestel met het omgevouwen hoekje)
  • Ga naar optie 5 ‘Preferences’
  • Kies voor optie 16 ‘Call Waiting’. Hier staat nu ‘Yes’.
  • Druk op de functietoetst waarboven ‘edit’ staat
  • Druk op de knop ‘y/n’ en ‘Yes’ zal veranderen in ‘No’.
  • Klik vervolgens op ‘Ok’ en vervolgens op ‘Save’ om deze wijziging op te slaan.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Bob Zuidema
 • Hoe verbind ik door met mijn Yealink toestel?

  Dat is vrij eenvoudig en kan op twee manieren, namelijk met of zonder ruggespraak. Ruggespraak betekent dat je voor het doorverbinden nog een gesprek kunt voeren met degene aan wie je het telefoontje wilt doorverbinden.

  Met ruggespraak, dit kan op twee manieren

  • Druk tijdens het gesprek op de ‘R’-knop.
  • Kies of toets het nummer in waar je naar wilt doorverbinden en druk op ‘OK’.
  • Wanneer de tweede persoon het gesprek opneemt kun je een gesprek voeren dat de eerste persoon niet zal horen.
  • Druk vervolgens op ‘Transfer’ om het eerste gesprek door te verbinden.

  of

  • Druk tijdens het gesprek op ‘Options’, selecteer ‘Transfer’, kies of toets het nummer in waar je naar wilt doorverbinden en druk op ‘Transfer’.
  • Wanneer de tweede persoon het gesprek opneemt kun je een gesprek voeren dat de eerste persoon niet zal horen. Druk vervolgens op ‘Transfer’ om het eerste gesprek door te verbinden.

  Blind, dit kan op twee manieren

  • Druk tijdens het gesprek op de ‘R’-knop.
  • Kies of toets het nummer in waar je naar wilt doorverbinden.
  • Druk nogmaals op de ‘R’-knop en het gesprek is doorverbonden.

  of

  • Druk tijdens het gesprek op ‘Options’.
  • Selecteer ‘Blind transfer’, kies of toets het nummer in waar je naar wilt doorverbinden en druk op ‘Transfer’.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Jorg Vletter
 • Hoe verbind ik door met mijn Gigaset toestel?

  Zodra je een gesprek ontvangt, kan je deze doorverbinden met een ander toestel. Het is mogelijk om door te verbinden naar interne nummers (Bijvoorbeeld 201, 202 etc.) of naar externe nummers (mobiele of vaste nummers). Het is mogelijk om door te verbinden met ruggespraak (dan krijg je de andere kant eerst aan de lijn, bijv: je collega) of om deze blind door te verbinden (je zet het gesprek direct door naar het andere toestel).

  Met ruggespraak

  Voorbeeld 1: Je ontvangt een gesprek, je wilt deze doorverbinden met je collega met toestelnummer 202.

  • Tijdens het gesprek druk je op de ‘R’ toets en toetst 202 in (In het scherm zie je dan R202).
  • Wacht totdat je collega opneemt en je kan een
  • Druk nogmaals op de ‘R’ toets om het gesprek uiteindelijk door te verbinden naar je collega.

  Voorbeeld 2: Je ontvangt een gesprek, maar je collega is net de deur uit. Je wilt het gesprek doorverbinden met zijn of haar mobiele telefoon.

  • Tijdens het gesprek druk je op de ’R’ toets en vul je het 06-nummer in van je collega (in het scherm zie je dan bijv.: R0612345678).
  • Wacht totdat je collega opneemt en je kan een gesprek voeren dat de klant niet hoort.
  • Druk nogmaals op de ‘R’ toets om het gesprek uiteindelijk door te verbinden naar je collega.

  Blind

  Voorbeeld 1: Je ontvangt een gesprek, je wilt deze doorverbinden met je collega met toestelnummer 202.

  • Tijdens het gesprek druk je op de ‘R’ toets en toetst 202 in (In het scherm zie je dan R202).
  • Druk vervolgens nogmaals op de ’R’ toets om het gesprek door te verbinden.

  Voorbeeld 2: Je ontvangt een gesprek, maar je collega is net de deur uit. Je wilt het gesprek doorverbinden met zijn of haar mobiele telefoon.

  • Tijdens het gesprek druk je op de ’R’ toets en vul je het 06-nummer in van je collega (in het scherm zie je dan bijv.: R0612345678).
  • Druk nogmaals op de ‘R’ toets om het gesprek direct door te verbinden naar je collega.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Jorg Vletter
 • Hoe schakel ik door naar mijn mobiel?

  Een doorschakeling naar je mobiel (of ander nummer) is eenvoudig aan te maken in freedom.voys.nl. Voeg eerst je mobiele telefoon toe, zoals hieronder beschreven:

  • Navigeer onder het tabblad Beheer naar Vast/Mobiel en klik op toevoegen.
  • Vul je mobiele telefoonnummer en vul je naam in bij de beschrijving.
  • Kies of je het nummer van de beller of het gebelde nummer in het display van je telefoon wilt zien.
  • Ga vervolgens naar Belplan in de paarse balk en selecteer het telefoonnummer.
  • Kies bij stap 1 voor vast/mobiel en kies vervolgens het juiste telefoonnummer.
  • Klik op opslaan en het werkt. Probeer maar! 😉

  Wil je een groep maken waarbij een aantal mobiele telefoons gelijktijdig overgaan, kijk dan hier hoe je dat in kunt stellen.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Marloes van der Velde
 • Ik ontvang hinderlijke oproepen van vreemde nummers (100, 101, 1000, 1001)?

  Wat is er aan de hand?

  Het VoIP verkeer (SIP) gaan over diverse poorten binnen je netwerk. Externe personen kunnen (moedwillig) ook data pakketjes sturen naar deze poorten. Dit kan er voor zorgen dat je toestel overgaat waarbij er een vreemd nummer in je display staat, bijvoorbeeld 100, 101 of 1001. Deze oproepen worden veelal direct verbroken zodra je probeert op te nemen. Dit probleem komt voornamelijk voor op Tiptel en Yealink toestellen.

  Deze oproepen kunnen in principe geen kwaad. Je vindt ze ook niet terug in je gesprekkenlijst in mijn.voys.nl en er worden geen gesprekskosten voor in rekening gebracht.

  De oplossing?

  Om dit te voorkomen moet je je firewall beter dicht zetten. Ons advies is om al het SIP/VoIP verkeer vanaf ons platform toe te laten. De IP-reeks die je in moet stellen is 195.35.114.0/23 (dit is dus 195.35.114.0/24 en 195.35.115.0/24) Al het overige SIP/VoIP verkeer dien je te blokkeren. Als je dit niet kunt instellen op je router/firewall dan kun je ook de lokale SIP poort op het toestel wijzigen. Standaard staat deze ingesteld op 5061 voor toestel 201. Je kunt dit wijzigen naar bijvoorbeeld 5091.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Marloes van der Velde
 • Hoe sluit ik mijn Yealink repeater aan?

  Een Yealink RT10 repeater vergroot het bereik van het Yealink W52P basisstation. Als de repeater modus is ingeschakeld en de repeater is aangemeld op het basisstation, kan je de handset zowel gebruiken binnen het bereik van het basisstation als ook binnen het bereik van de repeater.

  De Yealink repeater sluit je eenvoudig aan door de volgende stappen te volgen:

  Repeater modus inschakelen

  • Druk op ‘OK’.
  • Ga naar ‘Instellingen’.
  • Vervolgens naar ‘Systeem’.
  • Als laatste ga je naar ‘Repeater mode’
  • Druk op ‘Wijzig’ en daarna op ‘Ja’.

  Het basisstation start zichzelf opnieuw op om de wijziging door te voeren. Deze wijziging geldt voor alle handsets die geregistreerd zijn op het basisstation.

  Repeater aanmelden

  • Haal de repeater van de stroom.
  • Zet het basisstation in registratiemodus. Dit doe je door op het basisstation de knop op de voorzijde lang ingedrukt te houden, totdat het eerste lampje begint te knipperen.
  • Schakel de repeater in door de stroomadapter in te pluggen.

  Het lampje op de repeater gaat knipperen. Na een tijdje blijft het lampje continu branden. Dit houdt in dat de registratie geslaagd is en de repeater juist functioneert. Het eerste lampje op het basisstation blijft knipperen. Dat kan je stoppen door nogmaals op de knop op de voorzijde te drukken.

  Als de registratie van de repeater niet lukt, blijft het lampje op de repeater branden. Herhaal dan bovenstaande stappen nogmaals of registreer de repeater handmatig. Meer over het handmatig registreren van de repeater vind je in de Yealink RT10 handleiding

  .

  Bekijk pagina

  Geschreven door Jorg Vletter
 • Is mijn netwerk (internet) geschikt?

  Over het algemeen zijn de meeste internetverbindingen geschikt voor de diensten van Voys. Toch zijn er een aantal punten om rekening mee te houden. Hieronder enkele tips en tricks:

  • Zorg voor voldoende bandbreedte. Let hierbij ook vooral op de uploadcapaciteit van de verbinding. Je kunt dit testen op speedtest.ziggo.nl. Bij onvoldoende capaciteit van op je internetverbinding kun je overwegen om een extra internetlijn aan te vragen voor de VoIP telefoons.
  • Sluit toestellen rechtstreeks aan. Sluit de telefoons altijd rechtstreeks aan op de modem/router van je internetverbinding. Een extra router in je netwerk zorgt vaak voor problemen.
  • Laat Voys toe in je firewall. Streng ingestelde firewalls kunnen audio- en verbindbindingsproblemen veroorzaken. Zorg er in dit geval voor dat de IP-range van Voys wordt vrijgegeven voor de VoIP telefoons. Het openzetten van poorten is vaak niet voldoende.
  • Limiteer de bandbreedte voor cloud based diensten. Limiteer de bandbreedte van cloud based diensten zoals bijvoorbeeld Dropbox en WeTransfer. Deze kunnen er voor zorgen dat je internetverbinding ‘volloopt’. De spraakkwaliteit wordt dan minder.
  • Vermijd het gebruik van WiFi bridges en Powerline adapters. Vermijd het gebruik van draadloze WiFi bridges en zogenaamde Powerline adapters om je netwerk uit te breiden. Deze kunnen zorgen voor verminderde kwaliteit van het spraaksignaal. Gebruik altijd CAT 5/6 netwerkkabels.
  • Stel eventueel Quality of Services in. Wanneer je router beschikt over Quality of Service (QoS) faciliteiten kun je hier gebruik van maken. Het gebruik van QoS functies werkt niet in iedere router even goed. Ook niet iedere router beschikt over een dergelijke functie. Wanneer je QoS wilt instellen, gebruik dan altijd de IP range van ons platform om de telefonie te prioriteren / bandbreedte te reserveren.
  • Let op welke router je koopt. Vermijd bij voorkeur het gebruik van Draytek modem/routers. Onze ervaring leert dat deze niet goed werken met onze VoIP diensten. Een goed alternatief is bijvoorbeeld MikroTik.
  • Kantoorverzamelpand met één NAT router. In bedrijfsverzamelpand wordt een internetverbinding vaak gedeeld door meerdere bedrijven. Informeer altijd bij de netwerkbeheerder naar de beschikbare (en gegarandeerde) bandbreedte en de mogelijkheden voor VoIP diensten. Vraag dan ook of er sprake is van één NAT router in het netwerk. Meerdere routers in het netwerk zorgen vaak voor problemen.

  Bovenstaande tips helpen je op weg om ongestoord te kunnen bellen en gebeld worden. Mocht je toch nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op

  Bekijk pagina

  Geschreven door Jorg Vletter
 • Kan ik support krijgen op een door mijzelf aangeschafte telefoon?

  Voys levert altijd best effort support. Dat houdt in dat onze collega’s van klantgeluk je graag zo goed mogelijk helpen en ondersteunen. Bij eigen hardware betekent dit dat ze graag meedenken en bij gebruiksvragen weten zij veelal het antwoord.

  Wil je jouw toestel laten instellen of zijn je vragen en/of problemen niet eenvoudig op te lossen? Dan rekenen wij hier supportkosten voor à €22,- per kwartier.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Eelco Zwart
 • Kan ik zien naar welk telefoonnummer wordt gebeld (Variabele Callername)?

  Als je meerdere bedrijven en dus meerdere telefoonnummers hebt (die uitkomen op één toestel), dan kun je met behulp van de functionaliteit ‘Variabele Callername’ gemakkelijk achterhalen naar welk bedrijf wordt gebeld. Zie voor een uitleg ook Stap 6 van “Aan de slag”.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Marloes van der Velde
 • Wat is Quality of Service (QoS)?

  Quality of Service (QoS) kan je gebruiken om VoIP verkeer voorrang te geven op ander internetverkeer. Dit kan handig zijn als je een langzame internetverbinding hebt of als je je internetverbinding intensief gebruikt (veel uploaden en downloaden).

  Het instellen van QoS doe je in je router. Het verschilt erg per router hoe je dit instelt. De beste en makkelijkste manier om QoS in te stellen is om al het verkeer naar ons VoIP platform voorrang te geven. Je kunt hiervoor de IP reeks 195.35.114.0/23 (oftewel 195.35.114.0 tot en met 195.35.115.255) gebruiken.

  Op de website van Mikrotik vind je meer informatie over het instellen van QoS op een Mikrotik router

  Bekijk pagina

  Geschreven door Marloes van der Velde
 • Wat heb ik nodig en wat zijn de kosten?

  Telefonie bestaat bij Voys uit minimaal twee onderdelen: een telefoonnummer en een flexibel schakelen account of VoIP account.

  • Een telefoonnummer kan een een nieuw regionaal of landelijk nummer zijn. Ook kunnen we je huidige telefoonnummer overnemen, porteren noemen we dat.
  • Een Flexibel Schakelen account biedt je de mogelijkheid om je vaste telefoonnummer door te schakelen naar je mobiel.
  • Een VoIP-account is de registratie van je VoIP-telefoon op Freedom, voor elk toestel heb je er een nodig. Wil je daarnaast ook doorschakelen naar mobiel, dat is een standaard functionaliteit.
  • Als je klant wordt krijg je gratis de functionaliteiten van het pakket ‘Simpel’ bijgeleverd. Om optimaal bereikbaar te zijn hebben we aanvullende pakketten samengesteld.

   Kijk voor een overzicht van onze pakketten en prijzen op onze site.

   Bekijk pagina

   Geschreven door Johan Hilverda
 • Kan ik onbeperkt bellen bij Voys?

  Voys wil de telecom wereld helder en transparant maken. Bij Voys betaal je, ook bij de eerste minuut, gewoon per seconde. Alle diensten, van VoIP accounts tot extra lijnen zijn per dag aanvraagbaar en opzegbaar. Medewerkers bellen onderling, ook bij meerdere vestigingen, natuurlijk kosteloos.

  Je belt ook onbeperkt gratis naar andere klanten van Voys. Een overzicht van de mogelijkheden en kosten staat op onze site. Bekijk ook onze internationale tarieven.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Dick Wierenga
 • Kan ik mijn IP-centrale statisch verbinden met jullie platform?

  Je kunt je IP-centrale statisch verbinden met ons platform. Graag zelfs! Als het mogelijk is om te kiezen voor statische instellingen, doe dat dan! Het is gebleken dat dit betrouwbaarder werkt dan een dynamische registratie.

  Bij een statische configuratie kun je verwijzen naar de volgende twee proxy’s:

  • sip01.voys.nl
  • sip02.voys.nl

  Op mijn.voys.nl vul je bij de geavanceerde trunk instellingen het domein of IP-adres van je centrale in en de poort waarop deze bereikbaar is.

  statisch-verbinden-trunk

  Is het mogelijk om in je centrale een gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen? Dan is dit in verband met beveiliging sterk aan te raden. Heeft je telefooncentrale geen mogelijkheid tot het invoeren van gebruikersnaam/wachtwoord, haal dan het vinkje weg bij Authenticeer INVITE’s. Ook raden we aan om het IP-adres (of de IP range) van je telefooncentrale in te vullen!

  Let er wel op dat je de poort moet forwarden naar je centrale als de centrale achter een router staat.

  Met bovenstaande instellingen is geen registratie op ons platform nodig. We weten immers nu waar we binnenkomende telefoongesprekken kunnen afleveren en jouw telefooncentrale kan uitgaande gesprekken afleveren op een van onze proxy servers.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Sanne Bakker
 • Hoe installeer en gebruik ik de Chrome plugin / Klik & Bel?

  De Chrome plugin geeft je de mogelijkheid je bereikbaarheid eenvoudig aan te passen, het geeft je wachtrijinzicht en je kan na installatie gebruik maken van klik en bel.

  Volg de volgende handleiding voor installatie en lees meer over het gebruik van de Chrome plugin.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Bob Zuidema
 • Kan ik een oproep op meerdere toestellen tegelijk ontvangen?

  Een inkomende oproep kun je laten overgaan op meerdere toestellen tegelijk. Dat stel je in door een belgroep aan te maken: een verzameling van VoIP-accounts of eindbestemmingen die gelijktijdig over moeten gaan.

  Weten hoe je zo’n belgroep aan kunt maken? Kijk dan bij Aan de slag: Stap 3 hoe je dat doet.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Jorg Vletter
 • Hoe stel ik mijn IP-telefooncentrale (trunk) in?

  Op de vraag hoe je een IP-telefooncentrale instelt, is geen eenduidig antwoord te geven. Voor een aantal veel gebruikte IP-centrales hebben we de instellingen al voor je uitgezocht en beschreven in onze technische Wiki.

  Staat je centrale er niet tussen maar ondersteunt deze wel SIP? Dan moet het mogelijk zijn om deze te laten werken met een trunk van Voys.

  Om een trunk in te stellen heb je in veel gevallen een gebruikersnaam en wachtwoord van de trunk nodig. Deze kun je vinden in Freedom.voys.nl onder Beheer en vervolgens klik je op Trunks. Hier zie je de trunk staan die je bij ons hebt. Als je op de trunk klikt krijg je de instellingen van deze trunk te zien. Hier kun je het accountid en wachtwoord vinden. Deze gebruik je om de trunk in te stellen in je eigen centrale. De proxy server waar je op moet verbinden is ha.voys.nl.

  Daarnaast kun je vaak nog veel meer instellingen aanpassen. Per centrale is dit weer anders. Ook de benaming verschilt per merk. De belangrijkste instellingen staan hieronder benoemd als leidraad.

  • Herregistratie interval: 1800 seconden
  • Keep-Alive: 10 seconden
  • STUN/TURN/ICE/ALG: uitzetten
  • PRACK support: nee
  • DTMF: RFC2833
  • DNS SRV: indien mogelijk aan (RFC 3263)
  • Rport: optioneel, indien achter NAT
  • Send session refresh (RFC 4028): No
  • Preferred codec: G711a / G722 / G729
  • Transport protocol: UDP of TCP
  • Identity: PPI
  • PPI/PAI header: CLIP
  • Call transfer method: Re-invite or REFER
  • Use destination URL from: Request line
  • Music on hold signaling: auto or rfc 3264

  Wij helpen je graag als je vragen hebt. Let op: als je hulp wilt bij het instellen van je centrale of als je vragen en/of problemen niet eenvoudig op te lossen zijn, dan rekenen we hier supportkosten voor à €22,- per kwartier.

  Mocht het registreren van de trunk of het ontvangen van gesprekken niet lukken dan kunnen wij de SIP analyse voor je aanzetten. Hiermee kun je makkelijk problemen opsporen en verhelpen. Om dit aan te zetten kun je de afdeling Klantgeluk bellen op 050 700 99 20 of kun je een mailtje sturen naar klantgeluk@voys.nl.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Harriet Zuidland
 • Ondersteunt Voys ook Lync of Skype for Business?

  Absoluut, onze trunks werken met Lync/Skype for Business. Het grote verschil tussen een “normale” trunk en een Lync/Skype for Business trunk is het transportprotocol. Bij een “normale” trunk is dit UDP verkeer en bij Lync/Skype for Business is dit TCP verkeer. Voys ondersteunt standaard het TCP protocol.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Eelco Zwart
 • Welke functionaliteiten zijn inbegrepen?

  Als je een VoIP-account + telefoonnummer aanschaft bij Voys, krijg je daar gratis de functionaliteiten van het pakket ‘Simpel’ bijgeleverd.

  • Flexibel doorschakelen naar vast en mobiel
  • Belgroepen (met gespreksvalidatie)
  • Voicemail naar e-mail
  • In de wacht zetten, doorverbinden, ruggespraak
  • Volledig online
  • Realtime statistieken en gesprekskosten
  • Mobiele app
  • Plugins
  • Filters

  Wil je goed bereikbaar zijn, dan kies je voor het aanvullende pakket ‘Basis’. Wil je het écht goed voor elkaar hebben, kies dan voor ‘Uitgebreid’ of ‘Compleet’. Onze pakketten bestaan uit combinaties van modules die het meeste voorkomen voor een aantrekkelijke prijs. Deze zijn dus exclusief telefoonnummers en VoIP-accounts. Voor een goed overzicht van alle pakketten en bijbehorende functionaliteiten kijk je op onze kostenpagina.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Jorg Vletter
 • Ik krijg de melding “Registration at provider failed”

  Wat is er aan de hand?

  De melding doet vermoeden dat er iets mis gaat bij Voys als provider. Dat is heel zelden het geval (aangezien ons platform dan plat zou moeten liggen). Wat er wel aan de hand is, is dat er iets mis gaat binnen je eigen netwerk.

  De oplossing

  Heb je zojuist zelf je Gigaset geconfigureerd? Controleer dan nogmaals of je de juiste instellingen hebt overgenomen. Met name het account-ID en wachtwoord van je VoIP-account kun je het beste nogmaals kopiëren en plakken vanuit mijn.voys.nl.

  Gebruik je het toestel al enige tijd? Loop dan stap voor stap het volgende lijstje door:

  • Controleer of je PC een internetverbinding heeft. Is dat niet het geval, dan kan het zijn dat je internetprovider een storing heeft. Je kunt dan ook het beste even contact opnemen met de beheerder van je netwerk of je internetprovider.
  • Heb je wel gewoon internet op je PC? Herstart dan het Gigaset basisstation. Dat doe je door de stroom eraf te halen (minimaal 5 seconden). Het basisstation kan een zwart of wit kastje zijn, met daarop een blauw brandende knop. Respectievelijk staat er Gigaset N300 of Gigaset N510 op vermeld.
  • Werkt ook dat niet? Herstart dan de modem of router van je internetleverancier door de stroom er af te halen (minimaal 20 seconden).

  Bekijk pagina

  Geschreven door Dick Wierenga
 • Hoe zet ik een VoIP-account in mijn toestel?

  Als je toestellen bestelt bij Voys, dan sturen we deze altijd geconfigureerd naar je op. Je hoeft de toestellen dan alleen aan te sluiten op het stroom en internet.

  Als je zelf geschikte toestellen hebt, dan kun je zelf het VoIP-account in het toestel zetten. Hoe je dat doet, lees je in de handleiding op voys.nl/instellen.

  Uiteraard kunnen we je helpen bij het instellen van je eigen toestel. Daarvoor brengen we €22,00 in rekening. Je kunt hiervoor contact opnemen met klantgeluk

  Bekijk pagina

  Geschreven door Johan Hilverda
 • Ik kan in het belplan niet kiezen voor openingstijden, hoe stel ik dit in?

  De optie Openingstijden moet altijd de eerste stap in je belplan zijn. Begin hier dus altijd mee.

  Wil je een bestaand belplan gebruiken en heb je geen zin om alle stappen opnieuw in te voegen? Gebruik dan een belplansjabloon. Meer informatie over het instellen van de openingstijden kun je lezen in de handleiding.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Marloes van der Velde
 • Hoe gebruik ik het belplansjabloon?

  Een belplansjabloon is bedoeld om een bestaand belplan op te slaan, zodat je ‘m vaker kunt gebruiken. Dat is handig bij bijvoorbeeld complexere belplannen of gewoon als back-up.

  Vanuit je normale belplan kun je verwijzen naar een belplansjabloon. Daarmee voorkom je dat je hele lange en onoverzichtelijke belplannen creëert. Ook kan het gemakkelijk zijn als je bepaalde delen van je belplan meerdere keren wilt gebruiken, bijvoorbeeld bij een keuzemenu.

  Een belplansjabloon instellen doe je als volgt:

  • Ga naar belplansjabloon en klik vervolgens op toevoegen;
  • Kies een intern nummer, zoals bijvoorbeeld 801;
  • Kopieer daarna een bestaand belplan of maak een nieuw belplan aan door op stap 2 te klikken;
  • Sla het sjabloon op en je kunt het invoegen in een belpan.

  Een voorbeeld van een belplan waarin een belplansjabloon is opgenomen vind je hieronder:

  Belplansjabloon-belplan_0

  Bekijk pagina

  Geschreven door Bob Zuidema
 • Ondersteunt Voys videobellen?

  Voys ondersteunt H264 en H263+ voor videobellen. Om te kunnen videobellen, moet je wel eerst ‘videosupport’ onder je VoIP-account aanzetten. Dit doe je als volgt:

  • Ga naar je VoIP-account op freedom.voys.nl.
  • Klik op het tabblad ‘geavanceerde SIP-instellingen’ en ga naar het veld ‘expert opties’.
  • Hier zie je dat ‘videosupport=no’ staat. Wijzig dit naar ‘yes’.
  • Vervolgens klik je op ‘opslaan’.

  Videosupport staat standaard uit om de SIP-pakketjes kleiner te maken. Sommige routers kunnen deze grotere SIP-pakketjes namelijk niet aan.

  Videobellen

  Bekijk pagina

  Geschreven door Harriet Zuidland
 • De audiokwaliteit van mijn gesprekken is slecht

  De kwaliteit van je VoIP-gesprekken wordt in belangrijke mate bepaald door de kwaliteit van je netwerk, modem / router en internetverbinding. Als er onvoldoende bandbreedte beschikbaar is of wanneer het netwerk instabiel is, dan komen pakketjes met spraak te laat, in de verkeerde volgorde of helemaal niet aan. De klachten kunnen variëren van kleine tikjes en haperingen tot volledig onverstaanbare gesprekken.

  Een aantal tips om de klachten te verhelpen:

  • Herstart je internetmodem/router/switche(s). In bepaalde gevallen kan instabiliteit in deze apparaten zorgen voor slechte verbindingen en dus voor slechte audio.
  • Probeer het gebruik van diensten die veel bandbreedte gebruiken te beperken. Dit zijn diensten zoals bijvoorbeeld Dropbox, Bittorrent en online back-up diensten. Stel eventueel een maximum in voor de bandbreedte die dergelijke (bandbreedte intensieve) applicaties mogen gebruiken. Vaak is het ook mogelijk om een back-up buiten kantoortijd in te plannen.
  • In veel routers is het mogelijk om een bandbreedte te reserveren voor VoIP-gesprekken, een zogeheten quality of service (QoS). Hoe dit moet worden ingesteld en hoe effectief dit werkt is afhankelijk van je merk/type router. Het makkelijkste is om al het verkeer naar onze IP reeks (195.35.114.0/23) voorrang te geven.
  • Vermijd gebruik van WiFi / 3G of Powerlines/Homeplugs (internet via het stopcontact) voor VoIP-telefonie.
  • Informeer bij je internetleverancier of het mogelijk is je internetverbinding te upgraden naar een hogere upload/download snelheid.
  • Maak gebruik van een afzonderlijke internetverbinding voor je VoIP-telefonie.
  • Bij veel zakelijke verbindingen (xDSL of glasvezel) is het mogelijk om een extra ‘kanaal’ aan te vragen. Dit kanaal kan worden gebruikt voor VoIP-telefonie. Benamingen hiervoor zijn bijvoorbeeld Private-Virtual-Circuit (PVC) of Ethernet-Virtual-Circuit (EVC). Het voordeel van zo’n extra kanaal op je bestaande verbinding is dat het vaak goedkoper is dan een tweede internetverbinding terwijl het wel dezelfde voordelen biedt als een separate verbinding; data en VoIP zijn volledig gescheiden.
  • Maak je gebruik van internettoegang in een bedrijfsverzamelpand, neem dan contact op met de beheerder. Het kan zijn dat andere gebruikers veel bandbreedte gebruiken.

  Als je het idee hebt dat er voldoende bandbreedte is, maar toch klinken je gesprekken niet zuiver, dan kan het zijn dat je internetverbinding zelf niet stabiel is. Door middel van deze verbindingstest kun je de kwaliteit van je internetverbinding testen. Zorg ervoor dat je dit test met een bekabelde computer of laptop direct aan je internetmodem.

  Kom je er met bovenstaande oplossingen niet uit? Neem dan gerust contact met ons op voor verder advies.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Johan Hilverda
 • Ik heb een IP telefooncentrale. Werkt deze met jullie platform?

  In principe werkt iedere telefooncentrale met ondersteuning voor het SIP-protocol in combinatie met ons platform. Twijfel je toch? Neem dan contact met ons op.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Jorg Vletter
 • Er is geen audio: Ik hoor de klant niet en/of de klant hoort mij niet

  Als er tijdens een telefoongesprek geen geluid te horen is, dan heeft dit in de meeste gevallen te maken met je netwerk. Er zijn een aantal stappen die je kunt doorlopen om dit op te lossen:

  • Controleer of de telefoon rechtstreeks op de internetmodem / -router is aangesloten. Ben je hier niet zeker van, vraag dit dan na bij je netwerkbeheerder.
  • Herstart de internetmodem / -router en de VoIP-telefoon(s). In veel gevallen lost dit het probleem op.

  Blijft het probleem bestaan of komt het regelmatig terug? Dan is het verstandig dat je (netwerkbeheerder) contact met ons opneemt. Wij kunnen je dan verder adviseren over je netwerk. Daarnaast kan je onze blogpost ”VoIP en het bedrijfsnetwerk” eens doorlezen.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Eelco Zwart
 • Hoe stel ik mijn softphone in?

  Softphones zijn software-telefoons. Je gebruikt dus je vaste computer, laptop, tablet of smartphone als telefoon. Wij raden het gebruik van softphones over het algemeen niet aan, omdat de kwaliteit niet altijd even goed is, vanwege Wifi-gebruik en de kwalieit van geluidskaart, microfoon en speakers.

  Wil je een softphone op je smartphone installeren, gebruik dan onze Voys 4G App. Deze is speciaal gemaakt voor het gebruik met onze diensten!

  Wil je een andere softphone gebruiken, dan vind je in deze handleiding hoe je deze zo optimaal mogelijk instelt.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Johan Hilverda
 • Hoe meld ik een (extra) handset aan op mijn Yealink basisstation?

  Standaard wordt de W52P als set geleverd: een basisstation met een handset. Deze zijn al aan elkaar gekoppeld als je ze ontvangt. Mocht je een extra handset willen aanmelden op het basisstation, dan doe je dat als volgt:

  • Zorg dat je handset aanstaat en eventueel in de oplader staat.
  • Op het scherm van je handset verschijnt de volgende melding “Press base page 2s then press OK”.
  • Druk de ‘page’ knop op het basisstation minimaal 2 seconden in (deze knop is te vinden op de voorzijde van het basisstation).
  • Kies vervolgens op je handset ‘Register handset’ en druk op ‘OK’.
  • Selecteer vervolgens het basisstation, normaliter base 1 en druk op ‘OK’.
  • Vervolgens zie je een MAC-adres met de melding ‘Subscribe base’, druk op “OK”.
  • Er wordt gevraagd om een pincode; dit is 0000.
  • Druk op ‘Done’.

  De handset is nu goed gekoppeld aan het basisstation.

  Automatische lijn toewijzing

  Na het succesvol aanmelden komt (in de display van de handset) de naam van de handset en het interne nummer te staan. Let er wel op dat je een eventueel extra VoIP-account eerst moet configureren in het basisstation voor je met je nieuwe handset kunt uitbellen.

  Een VoIP-account is in te stellen via de webinterface van het basisstation. Deze is te bereiken door het IP-adres van het basisstation in te vullen in de adresbalk van je webbrowser. Lees in de handleiding hoe je een VoIP-account configureert.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Eelco Zwart
 • Niet alle telefoons gaan over bij een inkomend gesprek, hoe kan dat?

  Als niet alle toestellen overgaan bij een inkomend gesprek, dan kan dit diverse oorzaken hebben.

  Wat kan je doen?

  Controleer stap voor stap het volgende:

  • Zijn alle toestellen opgenomen in je belplan?
  • Is in het belplan een belgroep opgenomen, controleer dan of alle toestellen in die belgroep zijn geselecteerd.
  • Gaat het om draagbare DECT-handsets? Controleer of alle handsets aangemeld zijn op het basisstation. Het kan ook zo zijn dat de lijntoewijzing in het basisstation niet juist staat. Dat kun je controleren via de webinterface van het basisstation. Kom je hier niet uit, neem dan contact met ons op.

  • Staat er een toestel op DND (niet storen)? Dit kan onbewust ingesteld zijn en is te herkennen aan de tekst ‘Do Not Disturb’ in de display. Door op de meest rechter softkey met daarboven -dnd te drukken, maak je jezelf weer bereikbaar.
  • Staat er een doorschakeling op een toestel ingesteld? Dit kan onbewust ingesteld zijn en is te herkennen aan de tekst ‘CallsForwarded’ in de display. Door op de derde softkey met daarboven -cfwd te drukken, verwijder je de doorschakeling.
  • Herstart je internetmodem / -router: het kan zijn dat er iets mis gaat in je eigen netwerk (ondanks dat je gewoon internet hebt). Herstart daarom je modem/router van je internetleverancier door de stroom er af te halen (minimaal 20 sec.).
  • Herstart je toestel: ook in het toestel kan een communicatiefout optreden. Start het toestel opnieuw op. Dit doe je door de stekker van je toestel uit het stopcontact te halen en er opnieuw in te pluggen.

  Heb je de bovenstaande stappen doorlopen en is het probleem niet opgelost? Neem dan contact met ons op.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Eelco Zwart
 • Hoe meld ik een (extra) handset aan op mijn Gigaset basisstation?

  Het koppelen van een handset aan een basisstation doe je eenvoudig zelf. Je moet de aanmelding gelijktijdig starten op zowel de handset als op het basisstation. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

  Op de handset:

  Het kan zijn dat je de melding ‘Handset aanmelden’ / ‘Please register handset’ in je display ziet:

  • Druk op de toets onder de display-melding Aanmeld. / Register
  • In de display verschijnt de melding dat er een basisstation wordt gezocht dat zich in aanmeldmodus bevindt.

  Staat er geen melding in de display, start de aanmeldprocedure als volgt:

  • Ga naar settings / instellingen
  • Ga naar registration / aanmelden
  • Druk op register handset / handset aanmelden

  Op het basisstation:

  • Druk minimaal 5 seconden lang (en binnen 60 seconden) op de aanmeld-/paging toets. Dit is de grijze knop die blauw brandt op het basisstation.
  • Als de handset het basisstation heeft gevonden, wordt er gevraagd om de systeem-PIN in te voeren, dit is standaard ‘0000’.

  Als je aanmelding is voltooid, schakelt de handset over naar ruststand. Op de display wordt het interne nummer van de handset weergegeven (bijvoorbeeld INT 1).

  Automatische lijn toewijzing

  Na het aanmelden zijn alle verbindingen van het basisstation aan de handset toegewezen als inkomende lijnen. Het eerst geconfigureerde VoIP-account wordt als uitgaande lijn toegewezen.

  Deze toewijzing is aan te passen via de webinterface van het basisstation. Deze is te bereiken door het IP-adres van het basisstation in te vullen in de adresbalk van je webbrowser. Lees hier hoe je het IP-adres van je Gigaset toestellen achterhaalt.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Bob Zuidema
 • Kan ik een persoonlijke melding inspreken?

  Je kunt zelf een persoonlijke melding opnemen in ons systeem. Dat kun je op twee manieren doen: via je browser of door een geluidsbestand te uploaden.

  Geluidsbestand via de browser opnemen:

  • Ga naar freedom.voys.nl.
  • Navigeer onder het tabblad Beheer naar Geluiden.
  • Accepteer de waarschuwing en sta toe dat er geluiden via de browser opgenomen kunnen worden.
  • Klik op record; het opnemen start nu direct.
  • Na het opnemen kun je jouw opname direct terugluisteren.
  • Ben je niet tevreden? Neem dan opnieuw een geluidsbestand op, de oude opname vervalt daarmee.
  • Als je tevreden bent met je opname, navigeer je terug naar Beheer.
  • Kies daar voor voicemail. Hier kun je het opgenomen geluid koppelen aan je voicemail.

  Geluid uploaden:

  • Ga naar freedom.voys.nl.
  • Navigeer onder het tabblad Beheer naar Geluiden.
  • Klik op toevoegen.
  • Voeg een (.wav, .mp3 of .gsm) bestand toe dat op je computer staat, door op de knop ‘Bestand kiezen’ te klikken.
  • Voer een naam en beschrijving in.
  • Laat het vinkje normaliseren staan, dit zorgt ervoor dat het geluid telefoonvriendelijk wordt gemaakt.
  • Klik op opslaan.
  • Ga vervolgens terug naar Beheer en kies voor voicemail . Daar kun je het opgenomen geluid koppelen aan je voicemail.

  Wil je de melding door Voys laten opnemen? Dat is geen probleem, neem dan contact met ons op. Je betaalt €22,00 per melding.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Bob Zuidema
 • Kan ik doorschakelen naar mobiel?

  Jazeker! Wanneer je vaste toestellen gebruikt, is doorschakelen een mooie aanvulling, wanneer je veel onderweg bent bijvoorbeeld. Het is ook mogelijk om alle gesprekken door te schakelen naar je mobiel, dit noemen we Flexibel Doorschakelen. Je kunt dit gemakkelijk zelf instellen en wijzigen via Freedom, je telefooncentrale in de cloud.

  Natuurlijk kun je ook de Voys 4G app gebruiken als je met je smartphone wilt bellen en gebeld worden op je zakelijke telefoonnummer.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Bob Zuidema
 • Hoe stel ik een adresboek in op mijn Gigaset toestel?

  Het is mogelijk om een lokaal adresboek in te stellen op je Gigaset handset (voorbeeld: C610h of C530h). Volg de onderstaande stappen om contacten toe te voegen, te bewerken of te verwijderen. Een andere mogelijkheid is om een externe telefoonboek in je Gigaset toestel te laden. Dat doe je door een XML-bestand op een webserver te zetten. Je telefoon haalt dan het bestand op, waardoor je telefoonboek in het toestel komt te staan.

  Contact toevoegen

  • Druk op de onderste navigatietoets om naar ‘Directory’ te gaan.
  • Druk op ‘New Entry’, vul vervolgens de gegevens in.
  • Druk op ‘Save’ om een contact op te slaan.

  Contact bewerken

  • Druk op de onderste navigatietoets om naar ‘Directory’te gaan.
  • Ga met de navigatietoets naar het gewenste contact en druk op ‘Options’ en selecteer ‘Edit entry’.
  • Pas de gegevens aan en druk op ‘Save’ om de wijzigingen op te slaan.

  Contact verwijderen

  • Druk op de onderste navigatietoets om naar ‘Directory’ te gaan.
  • Ga met de pijltjes naar het gewenste contact, druk op ‘Options’ en selecteer ‘Delete entry’.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Floor Koops – Munneke
 • Kan Voys mijn huidige telefoonnummer overnemen en hoe werkt dat?

  Ja hoor! We kunnen elk telefoonnummer van elke provider overnemen (m.u.v. mobiele telefoonnummers).

  Nadat je klant bent geworden vul je op voys.nl/porteren je gegevens en je over te nemen telefoonnummer(s) in. Wij sturen dit verzoek naar je huidige provider. Na goedkeuring duurt het 5 tot 10 werkdagen tot je nummer is overgezet. Je blijft ondertussen gewoon bereikbaar. Op de dag van overname testen we of je nummer werkt en bellen we je als eerste op je nieuwe aansluiting.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Harriet Zuidland
 • Kan ik ook mijn CRM-, ERP- of ander klantsysteem koppelen aan telefonie van Voys?

  Ja, het is op twee manieren mogelijk om je telefonie aan je klantsysteem te koppelen:

  • Door middel van onze dienst: Pop-up. Met deze koppeling betaal je per gebruiker en zorg je ervoor dat wanneer je telefoon rinkelt, er in je computerscherm een pop-up verschijnt, die je kunt aanklikken, waarna je de direct naar de juiste klantpagina gaat.
  • Met de module Webhooks zorg je ervoor dat er een url wordt aangeroepen als je nummer wordt gebeld. Deze url kan een pagina van je klantsysteem zijn die tevoorschijn komt als de betreffende klant belt
  • Meer weten

   Neem gerust contact op met een adviseur als je meer wilt weten over de mogelijke integraties met je telefonie. Bel 050 700 99 99 .

   Bekijk pagina

   Geschreven door Floor Koops – Munneke
 • Hoe stel ik een melding in?

  Een welkomstboodschap of andere melding instellen doe je eenvoudig zelf. De voicemail stel je ergens anders in.

  Voordat je een melding kan instellen moet je een geluidsmelding hebben toegevoegd in de beheeromgeving.

  • Ga naar freedom.voys.nl.
  • Navigeer naar beheer en vervolgens naar meldingen.
  • Klik op toevoegen en geef de melding vervolgens een naam.
  • Kies het juiste geluidsbestand en klik op opslaan.

  Nu kan je de melding kiezen bij het instellen van je belplan.

  Geluidsmelding

  Bekijk pagina

  Geschreven door Joris Beltman
 • Hoe stel ik een belplan in voor mijn telefoonnummer?

  In een belplan stel je in wat er moet gebeuren als je telefoonnummer gebeld wordt. We raden je aan om de beller niet langer te laten wachten dan 30 seconden voor hij of zij iemand aan de lijn krijgt.

  1. Ga naar freedom.voys.nl.
  2. Navigeer naar Belplan in de paarse balk klik op Toevoegen.
  3. Selecteer bij de suggesties het nummer waarvoor je het belplan wilt instellen en ga naar stap 2.
  4. Als je meerdere nummers hebt, dan is het handig om in het veld naast beschrijving een omschrijving van het nummer in te vullen. Vul bijvoorbeeld ‘hoofdnummer’ in. Klik vervolgens op stap 2.
  5. In stap 2 maak je het daadwerkelijke belplan aan. Kies bij de eerste stap in het eerste menu wat er moet gebeuren als je nummer wordt gebeld, bijvoorbeeld ‘Vaste/ Mobiel’ en kies dan het juiste telefoonnummer.
  6. Met het plusteken kun je meerdere stappen aan je belplan toevoegen. Je zou er bijvoorbeeld een voicemail achter kunnen zetten of een doorschakeling naar een (ander) mobiel nummer. Je hebt de volgende mogelijkheden:
  • Belgroep: een groepje toestellen of externe nummers gaat over.
  • Vast/Mobiel: doorschakelen naar een extern nummer (vast of mobiel).
  • VoIP-account: voeg deze toe aan je belplan wanneer je gebeld wilt worden op je vaste VoIP-toestel.
  • Gebruiker: je kunt zelf kiezen op welk toestel je bereikbaar bent zonder het belplan aan te passen. Als gebruiker kun je kiezen tussen verschillende toestellen, bijvoorbeeld je vaste VoIP-toestel of je mobiele toestel. Je kunt verschillende nummers invoeren onder account (rechts bovenin mijnvoys.nl). Voer het nummer in waarop je bereikbaar wilt zijn, klik op opslaan en het werkt meteen! Zie ook ‘Stap 6 van de handleiding ‘Aan de slag’.
  • Melding (aanvullende module): met behulp van deze functionaliteit kun je persoonlijke meldingen toevoegen aan je belplan. Let op: voordat je deze stap kunt toevoegen, moet je eerst een melding inspreken.
  • Openingstijden (aanvullende module): met deze module stel je in wanneer je wel en niet bereikbaar bent. Als je gebruik maakt van deze functionaliteit, dan is dit altijd de eerste stap in je belplan. Een voorbeeld: op werkdagen tussen 09.00 en 18.00 uur ben je direct bereikbaar en buiten deze tijden krijgen bellers je voicemail. Zie ook: ‘Hoe stel ik openingstijden in?’

  Ben je klaar met het samenstellen van je belplan? Klik dan op opslaan en het werkt meteen!

  Bekijk pagina

  Geschreven door Marloes van der Velde
 • Hoe stel ik openingstijden in?

  De module Openingstijden is een zeer handige functionaliteit als je niet 24 uur per dag de telefoon kan beantwoorden. Door je openingstijden in te stellen, weet je beller altijd waar hij of zij aan toe is (en krijgt hij geen dode lijn). De module Openingstijden stel je als volgt in:

  • Ga naar beheer en vervolgens naar openingstijden. Klik op toevoegen.
  • Geef de openingstijdengroep een beschrijving.
  • Vul vervolgens je openingstijden en de dagen van de week in. In onderstaand voorbeeld is een bedrijf open van maandag t/m vrijdag van 08.30 t/m 17.30 uur.
  • Met het plusje kun je een openingstijdgroep nog specifieker inrichten. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je open bent van 9.00 – 12.00 uur en van 13.00 – 17.00 uur in.
  • Als er alleen dagen worden aangevinkt en geen tijd wordt ingevuld, dan geldt de instelling voor de gehele dag.
  • De standaard openingstijden gelden het gehele jaar dus de periode kan ongewijzigd blijven.

  Openingstijden in het belplan toevoegen

  • Ga vervolgens naar belplan
  • Klik op jouw telefoonnummer.
  • Kies bij stap 1 voor Openingstijden.
  • Tip: openingstijden moet altijd stap 1 zijn. Heb je al een bestaand belplan en wil je deze niet helemaal opnieuw instellen, gebruik dan een belplansjabloon. De veelgestelde vraag hierover: ‘Hoe gebruik ik het belplansjabloon?’
  • Er verschijnen automatisch een aantal stappen:

   • Voldoet aan: de beller belt binnen openingstijden.
   • Voldoet niet aan: de beller belt buiten openingstijden.

   Tip: maak ook direct een openingstijdengroep aan voor de vakantie en feestdagen. Laat alle dagen en tijden hierin leeg. Dit bespaart stress op de vrijdagmiddag om 17.00 uur voor de vakantie 😉

   Onderstaande filmpjes helpen je ook bij het instellen van je openingstijden:

   Bekijk pagina

   Geschreven door Joris Beltman
 • Hoe werkt Wachtmuziek?

  Wachtmuziek is gratis functionaliteit en kun je op twee manieren gebruiken:

  • Met de wachtrij: Wanneer je de module Wachtrij gebruikt, kun je de wachtenden muziek of meldingen van jouw keuze aanbieden
  • In de wacht zetten: Wanneer je iemand in de wacht zet op je toestel, wordt de door jou ingestelde wachtmuziek gedraaid.

  Lees in de handleiding alles over het instellen van Wachtmuziek.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Bob Zuidema
 • Kan ik bij de klik en bel plugin het tonen van iconen uitzetten?

  Kleine vertraging in laden webpagina’s

  In sommige web applicaties zorgt de Klik en Bel plugin dat er een kleine vertraging zit in het laden van pagina’s met veel telefoonnummers. Je merkt dit doordat het even duurt voordat je het groene icoon ziet verschijnen in de pagina. Dit zie je vooral in lijsten met veel telefoonnummers. Mocht je dit storend vinden dan kun je het ‘weergeven’ van dit groene icoon uit zetten. Je kunt dan nog steeds gebruik maken van Klik en Bel door het nummer te selecteren en daarna met de rechtermuisknop te klikken en ‘Bel geselecteerde nummer’ aan te klikken.

  Het uitzetten van het groene icoon

   • Klik met je rechtermuisknop op het Klik en Bel icoon bovenin je browser en klik op ‘Opties’.
  klik_en_bel_-_opties_1
   • Haal het vinkje weg bij ‘Klik&bel iconen tonen op websites’
  klik_en_bel_-_iconen_tonen_uitzetten

  Bekijk pagina

  Geschreven door Johan Hilverda
 • Hoe zie of ik een zakelijk of privégesprek binnenkrijg op mobiel?

  Je wilt een zakelijk gesprek natuurlijk liever niet opnemen met “Hoi met Henk”. Het is daarom handig om te kunnen zien wat voor gesprek je binnenkrijgt, als je jouw zakelijke nummer hebt doorgeschakeld naar je mobiel. Onderscheid tussen privé en zakelijke telefoontjes kun je als volgt instellen:

  • Ga naar freedom.voys.nl.
  • Kies in het tabblad Beheer voor Vast/Mobiel en selecteer je mobiele nummer. Heb je nog geen nummer toegevoegd? Kijk dan hier.
  • Klik vervolgens doorgeven van nummerweergave en dan gebelde nummer aan.

  Houd er rekening mee dat je niet én het nummer van de beller én het gebelde telefoonnummer kunt zien. Dit is een beperking van het mobiele netwerk. Voys heeft hier wel een trucje voor bedacht:

  Trucje

  • Maak een belgroep aan met je mobiele nummer erin.
  • Vink Bevestig gesprekken aan.

  Heb je dit ingesteld en word je gebeld? Dan krijg je – voordat je de beller aan de lijn krijgt – altijd te horen ‘Toets een 1 om dit gesprek te beantwoorden’. Zo weet je dat je zakelijke nummer gebeld wordt. Het nummer van de beller zie je in je scherm. Handig!

  Trucje voor meerdere telefoonnummers

  Wanneer je meerdere telefoonnummers hebt en je dus wilt zien naar welk bedrijf wordt gebeld, is bovenstaande truc is ook toe te passen. Per bedrijf maak je een belgroep met een eigen gespreksbevestigingsmelding:

  • Dit is een binnenkomend gesprek voor bedrijf A; toets een 1 op om te nemen.
  • Dit is een binnenkomend gesprek voor bedrijf B; toets een 1 op om te nemen.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Mark Vletter
 • Werkt een analoge fax, alarminstallatie of frankeermachine i.c.m. VoIP?

  Ja, dit kan werken, maar door de grote diversiteit aan hardware en wijze van communiceren ondersteunt Voys dit helaas niet. Dit wil zeggen dat het gebruik van een fax, alarminstallatie of frankeermachine op eigen risico is. Voys kan je wel ondersteunen in het leveren van een Cisco SPA122 ATA, die het analoge signaal omzet naar VoIP. Hieronder vind je over de diverse apparaten meer informatie:

  Fax

  Een analoog faxapparaat werkt over het algemeen goed in combinatie met VoIP. Belangrijk hierbij is dat je een stabiele internetverbinding hebt. Om je analoge fax-apparaat via VoIP te kunnen gebruiken moet je gebruik maken van een Cisco SPA122 ATA. Dit apparaat zet het analoge signaal om naar VoIP. De Cisco SPA122 ATA is via Voys aan te schaffen en/of zelf te configureren via de handleiding in onze technische wiki.

  Bekende problemen

  Het kan zijn dat de verzendsnelheid (Baud rate) van de fax te snel is in combinatie met VoIP. Verlaag indien mogelijk deze ‘baud rate’.

  Alarm

  Een alarminstallatie kan op diverse manieren communiceren, dit hangt af van het alarmsysteem zelf. Het kan zijn dat deze belt en overgaat, maar ook d.m.v. zogeheten DTMF tonen. Ook hierbij kan een Cisco SPA122 ATA een oplossing bieden, het kan alleen dus wel zijn dat er specifieke aanpassingen nodig zijn.

  Let op!

  Meestal is een alarmsysteem een vereiste voor een verzekering. Controleer goed of je verzekering ook toestaat dat het alarmsysteem via VoIP functioneert, zodat je dekking is gegarandeerd.

  Frankeermachine

  Een frankeermachine werkt op basis van een modem signaal. Een uitmuntend stabiele internetverbinding is hierbij noodzakelijk. Voys heeft weinig goede ervaring met frankeermachines dus het gebruik in combinatie met VoIP wordt afgeraden. Wil je toch een gokje wagen? Dan is dit op eigen risico en kan Voys helaas geen ondersteuning bieden.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Bob Zuidema
 • Hoe wijzig ik mijn rekeningnummer?

  Je rekeningnummer kun je zelf aanpassen in freedom.voys.nl. Navigeer naar account en vervolgens naar factuurgegevens. Hier pas je het IBAN-nummer aan. Lukt dit niet? Neem dan even contact met ons op.

   

  Bekijk pagina

  Geschreven door Dick Wierenga
 • Hoe configureer ik mijn Yealink toestel?

  Yealink DECT

  Als eigenaar van een Yealink DECT toestel heb je geluk: voor deze toestellen hebben we namelijk een zogeheten provisioning tool in freedom.voys.nl. Met deze tool stel je eenvoudig je Yealink DECT toestel in. In deze handleiding vind je stap voor stap hoe je het toestel kan configureren.

  Yealink (bureau toestel)

  Ben je in het bezit van eigen Yealink bureau toestellen dan kan je deze toestellen zelf klaar maken voor gebruik. Hier vind je een handleiding hoe je je Yealink toestel kan instellen voor gebruik.. Voor het instellen is het belangrijk om de gegevens exact over te nemen zoals het beschreven staat.

  Heb je de handleiding doorlopen en is het nog niet gelukt? Neem dan contact met ons op.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Floor Koops – Munneke
 • Hoe kan ik hardware retour sturen?

  Heb je een probleem of heb je het idee dat hardware defect is, neem dan even contact met ons op dan helpen wij je graag verder. Heb je afgesproken hardware retour te sturen dan vind je hier ons retourformulier. Zou je deze willen toevoegen aan je retourzending?

  Dan weten wij van wie de hardware afkomstig is en kunnen wij het zo snel mogelijk voor je afhandelen.

  Je kan je retourzending sturen naar:
  Voys (3e verdieping)
  t.a.v. retouren
  Helperpark 292
  9723 ZA, Groningen

  Bekijk pagina

  Geschreven door Jorg Vletter
 • Kan ik support op locatie krijgen?

  De installatie van onze telefoons, het opzetten van een belplan of het wijzigen van de instellingen in de online beheeromgeving freedom.voys.nl. het zijn allemaal zaken die je eenvoudig zelf kunt doen.

  Bij eventuele technische problemen kunnen de collega’s van klantgeluk je ondersteunen op afstand. Daarbij maken zij onder andere gebruik van het programma TeamViewer.

  In overleg is het mogelijk om support te krijgen op locatie. Let wel: dit kan alleen op afspraak. Houd er bovendien rekening mee dat voor support op locatie een uurtarief geldt van €88,- per uur, afgerond per 15 minuten. Daarnaast worden de bijkomende reiskosten aan jou doorberekend van € 44,00 per uur en € 0,19 per kilometer.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Jorg Vletter
 • Ondersteunt Voys ook het T.38 protocol?

  Het T.38 protocol wordt gebruikt om faxen over SIP te sturen. Voys ondersteunt standaard het T.38 protocol op de VoIP trunks en VoIP accounts.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Johan Hilverda
 • Hoe zet ik mijn Cisco toestel op niet storen / do not disturb (dnd)

  Soms wil je even niet gestoord worden door je telefoon. In het beeldscherm zie je boven de meest rechtse soft key ‘dnd’ staan. Als je hier opdrukt, krijg je in het beeldscherm te zien ‘do not disturb’. Je toestel gaat dan niet rinkelen.

  Afhankelijk van je belplan gaat het inkomende gesprek door naar de volgende stap in je belplan. Je haalt de ‘do not disturb’ eraf door wederom op de soft key ‘dnd’ te drukken

  Bekijk pagina

  Geschreven door Johan Hilverda
 • Hoe zet ik mijn Gigaset toestel op niet storen / do not disturb (dnd)?

  Gigaset handsets kennen geen losstaande ‘do not disturb’ functie. Wat je wel kan doen is je handset uitzetten. Dit kan je doen door de knop met de ‘rode hoorn’ ingedrukt te houden.

  Als je je handset uitschakeld zullen alle inkomende oproepen die normaal op je handset uitkomen geweigerd worden. Afhankelijk van je belplan gaat het inkomende gesprek door naar de volgende stap in je belplan.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Jorg Vletter
 • Mijn Yealink telefoon laat gemiste oproepen / logboek niet zien.

  Kan je het logboek niet bekijken op je Yealink-telefoon? Volg dan onderstaande stappen:

  • Druk 3 keer op de OK-toets op je Yealink handset. Je ziet dan het IP-adres in je scherm
  • Vul dit IP-adres in op je webbrowser, bijvoorbeeld Google Chrome of Firefox.
  • Log in met gebruikersnaam: admin en wachtwoord: admin.
  • Ga naar ‘Contacts’ en klik vervolgens op Network Directory.
  • Wijzig Network Call Log naar ‘disabled’ en klik vervolgens op ‘Confirm’.

  Als het goed is zou je vanaf nu je gemiste oproepen kunnen zien.

  Schermafbeelding 2016-07-14 om 16.46.05

  Bekijk pagina

  Geschreven door Jorg Vletter
 • Hoe pas ik het volume aan van een Cisco telefoon?

  Op een Cisco toestel kun je het volume van de luidspreker (dus hoe hard jij de klant hoort) en het volume van de de microfoon (hoe hard de klant jou hoort) aanpassen.

  Luidsprekervolume

  Het volume van de luidspreker pas je aan op het moment dat je aan het bellen bent. Dit doe je door op de plus- en de min-balk te drukken.

  Microfoonvolume

  Het volume van de microfoon staat standaard goed ingesteld. Deze hoef je eigenlijk nooit aan te passen, maar heb je bijvoorbeeld een erg zachte stem, dan is het misschien wel handig. Zo pas je hem aan.

  • Druk op je toestel op de menu knop (papiertje met opgevouwen hoekje) en vervolgens op ‘9 Network’. Je ziet nu bij ‘Current IP’ een IP-adres staan.
  • Open een internetbrowser en vul hier het IP-adres in en druk op ‘enter’.
  • Kies rechts bovenin voor ‘Admin login’ en vervolgens voor ‘Advanced’.
  • Ga nu naar de tab ‘User’.
  • Bij ‘Audio’ staat de optie ‘Handset volume’. Deze kan je naar wens aanpassen. Met een hoger getal zet je het microfoonvolume harder, met een lager getal zet je deze zachter.
  • Druk op ‘Submit All Changes’ en probeer het uit!

  Bekijk pagina

  Geschreven door Harriet Zuidland
 • Hoe wijzig ik het uitgaand telefoonnummer (CLI) waarmee ik uitbel?

  Het uitgaande nummer, ook wel CLI genoemd, is het nummer dat in het display wordt weergegeven van degene die je belt.

  Als je één telefoonnummer onder je account hebt staan, dan pakt ons systeem automatisch dit nummer en hoef je dus helemaal niets te doen. Heb je echter meerdere nummers dan pas je op de volgende manier het uitgaande nummer van je telefoon aan:

  • Log in op freedom.voys.nl met je e-mailadres en wachtwoord.
  • Ga in de paarse balk naar ‘Beheer’.
  • Klik op ‘VoIP-account’.
  • Klik op het VoIP-account (toestelextensie) waarvan je het uitgaande nummer wilt wijzigen.
  • Vul in het veld ‘Uitgaand nummer’ in welk nummer je mee wilt sturen als jij uitgaand belt en klik ‘Opslaan’. Wil je anoniem uitbellen, vink dan uitgaand nummer onderdrukken aan.
  • Klaar! Probeer het uit door te bellen naar je eigen mobiele telefoon.
  Wijzigen uitgaand nummer

  Let op: Je kunt alleen een nummer meesturen dat gekoppeld is aan je account bij Voys.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Ritske van Ravels
 • Hoe stel ik mijn attendant console (Cisco SPA500s of 500ds) in?

  Een attendant console is zeer geschikt voor personen die veel telefoonverkeer afhandelen en vaak doorschakelen. Je kan maximaal twee attendant consoles aansluiten op één toestel. De SPA500s of SPA500ds bieden de volgende functies, mits goed ingesteld:

  • BLF (Busy Lamp Field): hier zie je welke collega’s in gesprek zijn.
  • Speed Dial: met één druk op de knop een collega bellen.
  • Call Pickup: het aannemen van een gesprek van een collega.

  Stap voor stap instellen

  Om je attendant console goed in te kunnen stellen, moet je ervoor zorgen dat je toestel (SPA504, SPA303 of SPA942) is voorzien van de laatste versie van de firmware. Volg daarvoor de provisioning handleiding

  Als het toestel up-to-date is, doe dan het volgende:

   • Vul in je browser het IP-adres van je toestel in. Op die manier kom je terecht in de webinterface van je Cisco toestel.
   • Klik vervolgens op ‘Admin login’ rechts bovenin en daarna op ‘advanced’.
   • Ga naar het tabblad ‘Attendant Console’
   • Neem vervolgens de instellingen over zoals in het onderstaande screenshot:
  Attendant-console--algemene-instelling

  Het enige wat je nu nog moet doen is de gewenste extensie toevoegen aan je attendant console. Hoe je dat doet lees je hieronder; let er daarbij op dat je per ‘unit key’ de cursieve gedeelten aanpast aan jouw situatie:

    • Kopieer en plak de regel fnc=blf+cp+sd;sub=123456789@$PROXY;ext=201;nme=201; in de verschillende ‘unit keys’.
    • De cijfers 123456789 zijn fictief. Voer in plaats van deze cijferreeks het VoIP-account ID in. Een overzicht van de extensies vind je in freedom.voys.nl.
    • Achter ‘ext’: vul je het interne nummer in dat bij het VoIP-account hoort.
    • Achter ‘nme’ vul je de naam van je collega of nogmaals het interne nummer in.

  Als je dat hebt gedaan, ziet dat er als volgt uit:

  Attendant-console-unit-key-instelling

  Heb je de handleiding doorlopen en is het nog niet gelukt? Neem dan contact met ons op.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Floor Koops – Munneke
 • Wat is VoIP?

  VoIP staat voor Voice over IP. Oftewel: bellen via het internet. Als je VoIP gebruikt werkt je telefonie werkt dus niet meer via een analoge lijn of via ISDN, maar volledig via het internet. Dit heeft vele voordelen, zoals schaalbaarheid, flexibiliteit en lagere kosten.

  VoIP werkt op elke internetverbinding

  VoIP telefonie van Voys werkt over elke stabiele internetverbinding. Op het modem of de router van de internetverbinding sluit je een VoIP-telefoontoestel aan. Het toestel registreert zich op ‘Freedom’, jouw online telefoniecentrale. Van deze centrale krijg jij inloggegevens en hier kun je heel eenvoudig de telefonische bereikbaarheid van jouw bedrijf beheren.

  Telefoonnummers

  Met VoIP telefonie kun je gewoon je huidige telefoonnummer gebruiken. Wij kunnen elk telefoonnummer van elke provider overnemen. Je kunt ook kiezen voor een nieuw telefoonnummer. Die hebben wij op voorraad van elke regio in Nederland.

  Geen fysieke centrale nodig

  Als je VoIP telefonie gebruikt, heb je geen fysieke centrale meer nodig. Je volledige telefonie zit in de cloud. Dat zorgt ervoor dat VoIP heel schaalbaar is en meegroeit met jouw organisatie.

  Voordelen van VoIP

  • Met VoIP ben je locatie-onafhankelijk
  • VoIP is schaalbaar en flexibel
  • VoIP is voordeliger dan traditionele telefonie
  • Met VoIP beheer je zelf je telefonie
  • VoIP is gebruiksvriendelijk
  • Bekijk pagina

   Geschreven door Jorg Vletter
 • Hoe kan ik mijn account opzeggen bij Voys?

  Alle diensten van Voys zijn per dag opzegbaar. Stuur een mail met daarin je bedrijfsnaam, de datum van opzegging en een vermelding welke diensten je wilt opzeggen naar je contactpersoon of naar info@voys.nl. Wil je de nummers meenemen naar je nieuwe provider? Zet dit dan ook in de mail.

  Omdat we het altijd jammer vinden dat klanten opzeggen en graag willen weten waarom dat is, zouden we het daarnaast fijn vinden als je de reden van opzegging vermeldt. Jouw contactpersoon van Voys neemt dan nog even contact met je op.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Joris Beltman
 • Hoe werkt de Voys app?

  Met de Voys app bel je met je smartphone, maar dan niet meer via je 06-nummer. De app is gekoppeld aan de online centrale van je bedrijf en daardoor kun je bellen en gebeld worden met je zakelijke ‘vaste’ telefoonnummer.

  Wil je weten hoe je de app instelt, bekijken dan deze handleiding.

  Bellen via de app

  De app belt via de internetverbinding van je Android of Apple smartphone. Je gesprekken zijn van de hoogste kwaliteit als je via 4G belt. Je kunt ook bellen als je smartphone op wifi zit, maar dan is de gesprekskwaliteit volledig afhankelijk van de kwaliteit van je wifi-verbinding.

  Uitgaand bellen

  Is je app ingesteld kies dan via de app een nummer uit je contactenlijst, uit je recente oproepen, of toets een nummer in en druk op de beltoets. Je smartphone zet het gesprek op en de ontvanger ziet niet jouw mobiele telefoonnummer, maar juist jouw zakelijke nummer in zijn display.

  Inkomende oproepen ontvangen

  Stel in je belplan in dat je inkomende oproepen binnenkomen op het VoIP-account dat ingesteld is in de app. Krijg je een oproep binnen? Unlock je telefoon –> Ga naar de app –> Druk op ‘beantwoorden.

  Dit is nog een beetje omslachtig, maar is nu nog de enige mogelijkheid. Binnenkort is het gelukkig mogelijk dit sneller te doen.

  Meer lezen? Op voys.nl/app  lees je hoe de Voys app precies werkt, hoe je belt via de app en een linkje om de app te downloaden.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Bouwina Ensing
 • Hoe werkt een testcontract?

  Een testcontract vraag je aan voor een maand. Wat houdt een testcontract in? Je betaalt in je eerste maand alleen verbruikskosten. De maandelijkse en de eenmalige kosten worden een maand opgeschoven (mits je natuurlijk klant blijft).

  Bevalt het goed? Dan hoef je niets te doen, of je breidt je diensten naar wens uit. Uiteraard kunnen we ook je oude telefoonnummer overnemen.

  Niet tevreden? Al onze diensten zijn per dag opzegbaar, dus ook binnen je testcontract kun je per dag opzeggen. Je krijgt binnen deze testperiode 75% van het aankoopbedrag van je aangeschafte hardware (minus configuratiekosten (à €22) en verzendkosten) terug.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Eelco Zwart
 • Waar vind ik mijn facturen?

  Je vindt je facturen in freedom.voys.nl. Navigeer rechts bovenin naar Account –> Facturatie –> Facturen. Daar vind je alle facturen die je ooit hebt gehad.

  Schermafbeelding 2016-05-10 om 15.21.43

  Bekijk pagina

  Geschreven door Floor Koops – Munneke
 • Mijn bedrijfsnaam is gewijzigd, hoe geef ik dit door?

  Als je bedrijfsnaam is gewijzigd, dan willen we dit graag van je weten.

  We hebben een aantal gegevens van je nodig.

  • Je naam, telefoonnummer en e-mailadres.
  • Je oude en nieuwe bedrijfsgegevens.
  • Je KVK-nummer en uittreksel.

  Via deze link kan je de wijziging van bedrijfsnaam doorgeven. We passen jouw gegevens dan zo snel mogelijk aan.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Bouwina Ensing
 • Hoe verhoog ik de kiestijd van mijn Cisco toestel?

  Standaard staat de tijd om een nummer in te toetsen op 3 seconden. Dit kan misschien wat kort zijn? Er zijn meerdere manieren om dit op te lossen:

  • Toets eerst het telefoonnummer in en haal daarna pas de hoorn van de haak.
  • Bel via de Plugin, je hoeft dan helemaal geen nummers meer in te toetsen!

  Verhoog de kiestijd op je Cisco toestel:

  • Ga naar de webinterface van het toestel (vul het ip-adres van het toestel in, in de adresbalk van je webbrowser. Deze is te achterhalen door te drukken op de menuknop en vervolgens naar nummer 9. Network te gaan)
  • Druk rechtsboven op ‘Admin login’ en vervolgens op ‘Advanced’.
  • Ga naar het tabblad ‘Regional’
  • Dan vind je vervolgens bij ‘Control Timer Values (sec)’ een aantal waardes waaronder ‘Interdigit Short Timer’
  • Zoals aangegeven deze staat standaard op 3 seconden. Wil je wat langer de tijd hebben dan is 7 seconden een goede optie.
  • Druk vervolgens op ‘Submit all changes’ en je bent klaar.
  Kiestijd verhogen

  Bekijk pagina

  Geschreven door Bouwina Ensing
 • Kan ik een andere beltoon horen als ik intern gebeld wordt?

  Ja, dat kan bij de door ons verkochte toestellen. Als je alle interne nummers in je toestel zet en daar een andere ringtone aan koppelt, dan hoor je dus het verschil met externe oproepen. Hieronder lees je hoe je dat doet.

  Voor de Cisco toestellen gaat dit op de volgende manier:

  • Ga naar het Setup menu door op de menu toets te drukken
  • Kies voor 1 Directory
  • Kies voor 1 NewPersonalDirEntry

  Vul de volgende velden in:

  • Name: [naam collega]
  • Number: [interne nummer (b.v. 201)]

  Ga naar Ring: Default en druk op option In deze lijst kan je een andere beltoon kiezen.

  • Klik op ‘select’ om de beltoon te kiezen
  • Klik op save om het contact op te slaan

  Klaar ben je! Nu hoor je aan de ringtone of een oproep van een collega komt, of van een klant.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Jorg Vletter
 • Mijn Gigaset toestel gaat niet over?

  Als je toestel niet overgaat bij een inkomend gesprek, kan dit diverse oorzaken hebben.

  Wat kan je doen?

  Controleer stap voor stap het volgende:

  • Is je toestel goed geconfigureerd?
  • Heb je het toestel zelf ingesteld, controleer dan goed of dit juist gedaan is. Volg daarvoor deze handleiding. Check daarbij goed of de handset juist is gekoppeld en de onder “number assignment” de juiste vinkjes staan en of je handset goed gekoppeld is aan het basisstation?

  • Is je toestel opgenomen in je belplan?
  • Controleer in de beheeromgeving mijn.voys.nl of je toestel in het belplan is opgenomen. Is in het belplan een belgroep opgenomen, controleer dan of je toestel in die belgroep zit.

  • Heb je Call Waiting/Wisselgesprekken aanstaan?
  • Druk op de grote knop in het midden, ga naar Netdiensten/Select Services en klik dan op Wisselgesprek/Call Waiting wijzig status naar Off en druk dan op Verstuur/Send.

  • Heb je een doorschakeling (Omleidingen/Call Divert) aanstaan?
  • Druk op de grote knop in het midden, ga naar Netdiensten/Select Services en klik dan op Omleidingen/Call Divert, select je account (bijv. 201) wijzig status naar Off en druk dan op Verstuur/Send.

  • Herstart je internetmodem / -router.
  • Het kan zijn dat er iets mis gaat in je eigen netwerk (ondanks dat je gewoon internet hebt). Herstart daarom je modem/router van je internetleverancier door de stroom er af te halen (minimaal 20 sec.). Herstart je toestel.

   Ook in het toestel kan een communicatiefout optreden. Start het toestel opnieuw op. Dit doe je door de stekker van je Gigaset basissstation (N300 of N510) uit het stopcontact te halen en er opnieuw in te pluggen.

   Bekijk pagina

   Geschreven door Ferdian Frericks
 • Hoe bel ik vanuit Outlook of MS Business Contact Manager door het aanklikken van een telefoonnummer?

  Met ‘Klik en Bel’ selecteer je een telefoonnummer op het scherm van je computer en geef je je telefoon de opdracht om dit nummer te bellen. Je hoeft het nummer dus niet in te toetsen en dat scheelt weer werk en tijd! Het is mogelijk om vanuit Outlook of MS Business Contact Manager te klik en bellen, maar daar moet je wel een beetje moeite voor doen. Hieronder lees je hoe je dit instelt.

   

  Om te bellen vanuit MS Outlook cq MS Business Contact Manager download je ‘Siptapi’.

  • Pak het bestand uit en open de map ‘Release’. Hierin tref je twee mappen aan: ‘32bit’ en ‘64bit’. Kies de map welke overeenkomt met je besturingssysteem (tip: je kunt dit vinden door rechts te klikken op ‘Deze Computer’ en vervolgens eigenschappen. Hier zie je ’32 bits besturingssysteem’ of ’64 bits besturingssysteem’.
  • Kopieer het bestand ‘siptapi.tsp’ uit de betreffende map naar C:windowssystem32. Let op: hiervoor moet je beschikken over beheerdersmachtigingen op de betreffende computer.

  Siptapi instellen

  Open het configuratiescherm

  • Kies het onderdeel ‘Telefoon en modemopties’.
  • Klik op het tabblad “Advanced”
  • klik op “Add”
  • In de lijst met beschikbare stuurprogramma’s kies je ‘SIPTapi ’ en klik vervolgens op ‘Add’.
  • SIPTapi service provider verschijnt nu in de lijst met providers. Klik op “SIPTapi service provider ” en druk vervolgens op ‘Configure’.

  Let op: Het kan zijn dat er eerst een ander scherm verschijnt waar gevraagd wordt om o.a. je netnummer. Vul dit zo compleet mogelijk in en druk op ‘ok’

   

  Het volgende scherm verschijnt, vul de volgende velden als volgt in (zie afbeelding hieronder):

   

  • SIP Domain: sipproxy.voipgrid.nl
  • SIP Outbound Proxy: sipproxy.voipgrid.nl
  • Laat de vinkjes bij Reverse mode en Auto answer uit staan
  • User: Vul hier het account ID van je VoIP-account in. Deze vind je op freedom.voys.nl -> Beheer -> VoIP-Account.
  • Password: Vul hier het wachtwoord in dat hoort bij je VoIPaccount in (deze is te vinden op mijn.voys.nl).
  • Authentication-user: Laat deze leeg.
  • User’s extension: Het interne telefoonnummer van het betreffende toestel (bijvoorbeeld 201)
  • Nadat je dit hebt ingesteld, is een herstart van je computer noodzakelijk om Siptapi te kunnen gebruiken.

  Het gebruik van Siptapi

  • Door middel van Siptapi is het nu mogelijk om vanuit bijvoorbeeld Outlook direct contactpersonen te bellen.
  • Dit doe je door naar een contact te gaan en klik met rechtermuis op het telefoonnummer. Kies “call contact” en druk op “start call”.
  • Vervolgens gaat je eigen toestel over, neem de telefoon op.
  • Nu wordt de beller gebeld, het duur vervolgens een paar seconden voordat je hoort dat de telefoon over gaat bij de gebelde persoon.

  Goed om te weten

  Veel van onze klanten gebruiken Siptapi met veel plezier. Houd er wel rekening mee dat Siptapi niet door ons is ontwikkeld. Wij leveren dus geen ondersteuning op deze software.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Bob Zuidema
 • Kan ik mijn nummer doorschakelen naar een antwoordservice?

  Als je veel onderweg bent of niet zo’n fan bent van de telefoon opnemen, huur dan een antwoordservice in die het telefoonverkeer gedeeltelijk of volledig van je overneemt.

  Je voegt het telefoonnummer van je antwoordservice toe in Freedom bij Beheer – -> Vast / Mobiel. Daarna kies je in het belplan voor het nummer van de antwoordservice op de plek waar jij het nodig hebt. Dit kan bijvoorbeeld alleen buiten openingstijden zijn of pas nadat de telefoon eerst 10 seconden op je eigen toestel is overgegaan.

  Zo’n antwoordservice is natuurlijk wel een betaalde service. Vaak betaal je per maand voor het abonnement en daarnaast een bedrag per afgehandeld gesprek. Er zijn meerdere antwoordservices te vinden op het internet.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Johan Hilverda
 • Waar wijzig ik in het display van mijn toestel het interne nummer / extensie?

  Als je het interne nummer van een VoIP account hebt aangepast in freedom.voys.nl, verandert het interne nummer op het display van je toestel niet mee. Dit komt omdat de weergave van nummer op het display van jouw toestel los staat van de gegevens in Freedom.

  Wil je dit wijzigen, volg dan de volgende stappen:

  • Ga dan naar Freedom
  • Ga onder Beheer  naar VoIP-account
  • Hier kan je het interne nummer aanpassen, bijvoorbeeld van 201 naar 208.
  Schermafbeelding 2016-02-18 om 14.10.41

  De wijziging van het interne nummer staat nu nog niet in je toestel. Om dit aan te passen in je toestel dien je in te loggen op de webinterface van het toestel. Je gaat naar de webinterface door in je webbrowser het IP-adres van je toestel in te vullen. Hoe je dit vindt lees je per toestel hier onder

  Cisco

  • Het IP-adres van je Cisco toestel vind je door te drukken op de menu knop op je toestel (de knop met het papiertje met omgevouwen hoekje) en daarna op 9. Network.  Vervolgens zie je bij 2. Current IP het IP-adres staan.
   Type dit IP-adres in een webbrowser (bijvoorbeeld Google Chrome of Safari).
  • Klik op rechtsboven in op admin login en daarna nogmaals op advanced.
  • Ga naar het tabblad Phone, daarna zie je aan de rechterkant het kopje ‘General’ staan. Rechts daarvan zie je ‘Station Display Name’ staan, hier kun je het interne nummer wijzigen.
  Schermafbeelding 2016-02-18 om 15.27.05

  Yealink

  • Druk 4 keer op de OK knop in je handset. Je ziet dan het IP-adres.
  • Type dit IP-adres in een webbrowser (bijvoorbeeld Google Chrome of Safari)
  • Log in met de gebruikersnaam “admin” en het wachtwoord “admin”.
  • Ga naar het tabblad Account en daar kan je bij ‘Handset Name’, het interne nummer aanpassen.
  Schermafbeelding 2016-02-18 om 15.03.19

  Bekijk pagina

  Geschreven door Harriet Zuidland
 • Hoe snel kan ik klant worden?

  Supersnel, dat kan al binnen binnen een werkdag! Er zijn drie mogelijkheden:

  • Direct aansluiten
   Wil je een nieuw telefoonnummer en weet je wat je wilt, kies dan voor Freedom Flex. Je krijgt binnen een werkdag een mail met je inloggegevens voor de Freedom, je telefooncentrale in de cloud. Je telefoonnummer is actief zodra je het belplan instelt.
  • Neem telefonisch contact op
   Wil je direct het beste advies? Neem dan tussen half negen en half zes contact met ons op via 050-7009999. Jouw contactpersoon stuurt je een offerte en je bent binnen een aantal werkdagen up-and-running.
  • Informatieverzoek
   Wil je dat dat wij contact met jou opnemen voor goed advies? Dan kun je het beste een informatieverzoek indienen. Een adviseur neemt dan binnen een werkdag contact met je op en zal je desgewenst een offerte sturen. Ook zo kan je binnen een aantal dagen live zijn.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Ferdian Frericks
 • Hoeveel Kb/Mb moet de snelheid van mijn internetverbinding zijn om te bellen?

  Voor een kwalitatief goed gesprek heb je net iets meer dan 0,1 Mbit per seconde nodig (120 Kb/s). Wij houden aan dat je voor 8 gelijktijdige gesprekken 1 Mbit nodig hebt. Dit geldt zowel voor de upload- als de downloadsnelheid.

  Goed om te weten

  • Wanneer je veel apparaten op je netwerk hebt aangesloten, dan is dit van invloed op je internetsnelheid. Zorg dan dat je voldoende ruimte over hebt voor je gesprekken.
  • De meeste internetverbindingen in Nederland hebben minimaal 10 Mbit download en 2 Mbit upload. Dit betekent dat je over zo’n internetverbinding al 16 gesprekken tegelijkertijd kan voeren.
  • Twijfel je over de snelheid van je internetverbinding? Dan raden wij aan om een speedtest te doen. Deze vind je op Google.
  • Haperende telefoongesprekken liggen niet altijd aan de snelheid van je verbinding. Mocht je problemen ondervinden kijk dan eens op naar deze hulpvraag.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Dick Wierenga
 • Hoe configureer ik mijn Cisco toestel?

  Als eigenaar van een Cisco (of Linksys) toestel heb je geluk: voor deze toestellen hebben we namelijk een zogeheten provisioning tool in freedom.voys.nl. Met deze tool stel je eenvoudig je Cisco (SPA301, SPA303, SPA504, SPA508, SPA514) en Linksys (SPA922, SPA941, SPA942, SPA962) toestel in.

  In deze handleiding vind je stap voor stap hoe je het toestel kan configureren. Heb je de handleiding doorlopen en is het nog niet gelukt? Neem dan contact met ons op.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Harriet Zuidland
 • Hoe stel ik een adresboek in op mijn Cisco toestel?

  Er zijn meerdere mogelijkheden om een adresboek in te stellen op een Cisco toestel.

  Contactenlijst

  De eerste mogelijkheid is het aanmaken van een contactenlijst op het toestel zelf. Dat doe je als volgt:

  • Druk op de soft key ‘dir’ (lijst)
  • Vervolgens krijg je een lijst te zien van de contacten die je hebt toegevoegd.
  • Druk op de soft key ‘add’ (‘toev’). Vul de gegevens in van het contact dat je wilt toevoegen en bevestig met de soft key ‘save’ (‘sla op’)
  • Het contact staat nu in je adresboek.

  Extern telefoonboek

  Een andere mogelijkheid is om een externe telefoonboek in je Cisco toestel te laden. Dat doe je door een XML-bestand op een webserver te zetten. Je telefoon haalt dan het bestand op, waardoor je telefoonboek in het toestel komt te staan.

  Meer informatie over het laden van een extern telefoonboek vind je in onze technische wiki. Let op: bij deze wijze van invoeren is het niet mogelijk om inkomende gesprekken te matchen op telefoonnummer (dit is wel mogelijk bij het handmatig invoeren van je adresboek).

  Bekijk pagina

  Geschreven door Marloes van der Velde
 • Hoe verbind ik door met mijn Cisco toestel?

  Dat is vrij eenvoudig en kan op twee manieren, namelijk met of zonder ruggespraak. Ruggespraak betekent dat je voor het doorverbinden nog een gesprek kunt voeren met degene aan wie je het telefoontje wilt doorverbinden.

  Met ruggespraak

  • Druk tijdens een gesprek op de softkey waar ‘xfer’ (‘drst’) boven staat. Hiermee wordt het eerste gesprek in de wacht gezet en hoor je een kiestoon.
  • Je kunt nu het telefoonnummer intoetsen van de persoon aan wie je het gesprek wilt doorschakelen.
  • Zodra de tweede persoon het gesprek opneemt kun je een gesprek voeren dat de eerste persoon niet zal horen. Hiermee kun je bijvoorbeeld aangeven wie er belt en waarvoor hij/zij belt.
  • Om het gesprek door te verbinden naar de tweede persoon druk je weer op de softkey waar ‘xfer’ (‘drst’) boven staat. Jij maakt vervolgens geen deel meer uit van het gesprek.

  Let op: Als je het gesprek met de tweede persoon tijdens het doorverbinden verbreekt, wordt het gesprek niet doorgeschakeld. De eerste persoon blijft in de wacht totdat je het gesprek terug neemt of naar iemand anders doorschakelt.

  Zonder ruggespraak

  • Koud doorverbinden, dus zonder eerst een gesprek te voeren met diegene aan wie je het telefoontje doorverbindt, doe je het snelste door middel van de softkey ‘xfer’ (‘drst’) .
  • Druk tijdens een gesprek op de softkey waar ‘xfer’ (‘drst’) boven staat.
  • Toets het telefoonnummer in van diegene met wie je wilt doorverbinden, dit kan zowel een intern als extern nummer zijn.
  • Druk vervolgens gelijk weer op ‘xfer’ (‘drst’). Het gesprek is nu doorverbonden.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Jorg Vletter
 • Ik kan wel uitbellen, maar niet gebeld worden op mijn Cisco toestel

  Als je toestel niet overgaat bij een inkomend gesprek, kan dit diverse oorzaken hebben.

  Wat kan je doen?

  Controleer stap voor stap het volgende:

  • Staat je toestel op DND (niet storen)?
  • DND kan onbewust ingesteld zijn en is te herkennen aan de tekst ‘Do Not Disturb’ (‘Niet storen’) in de display. Door op de meest rechter softkey met daarboven ‘-dnd’ (‘-nStor’) te drukken, maak je jezelf weer bereikbaar.

  • Staat er een doorschakeling op je toestel ingesteld?
  • Dit kan onbewust ingesteld zijn en is te herkennen aan de tekst ‘CallsForwarded’ (‘Doorgest. gesprekken’) in de display. Door op de derde softkey met daarboven ‘-cfwd’ (‘-drst’) te drukken, verwijder je de doorschakeling.

  • Is je toestel opgenomen in je belplan?
  • Controleer in de beheeromgeving mijnvoys.nl of je toestel in het belplan is opgenomen. Is in het belplan een belgroep opgenomen, controleer dan of je toestel in die belgroep zit.

  • Herstart je internetmodem en/of -router
  • Het kan zijn dat er iets mis gaat in je eigen netwerk (ondanks dat je gewoon internet hebt). Herstart daarom je modem/router van je internetleverancier door de stroom er af te halen (minimaal 20 sec.).

  • Herstart je toestel.
  • Ook in het toestel kan een communicatiefout optreden. Start het toestel opnieuw op. Dit doe je door de stekker van je toestel uit het stopcontact te halen en er opnieuw in te pluggen.

  Heb je de bovenstaande stappen doorlopen en is het probleem niet opgelost? Neem dan contact met ons op.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Jorg Vletter
 • Ik krijg de melding ‘Checking DNS’ op mijn Cisco toestel

  De melding ‘Checking DNS’ kom je tegen in de display van Linksys (SPA942, SPA941, SPA 962) en Cisco (SPA504, SPA303, SPA 5xx serie) toestellen.

  Wat is er aan de hand?

  DNS staat voor Domain Name System. Hoewel er in het display van je toestel staat dat er een DNS-storing is, is dit zelden het probleem. Dat zou namelijk betekenen dat de DNS-server van bijvoorbeeld XS4ALL niet bereikbaar is.

  De oplossing

  Controleer eerst of je PC een internetverbinding heeft. Is dat niet het geval, dan is er meer aan de hand. In dat geval kan het zijn dat je internetprovider een storing heeft. Je kunt dan ook het beste even contact opnemen met de beheerder van je netwerk of je internetprovider.

  Hoewel het niet zo vaak voorkomt, kan het ook zijn dat er echt een DNS-storing is. Je kunt dan een alternatieve DNS instellen in je toestel. Dat doe je als volgt:

  • Druk op de menutoets op je Cisco / Linksys toestel.
  • Ga naar (9) Network en vervolgens naar (11) Non-DHCP DNS 1 en druk op de edit-toets.
  • Toets nu het volgende in op je toestel: 8*8*8*8.
  • Als het goed is, staat er nu 8.8.8.8 in het scherm van het toestel. Druk op OK/Save. Druk vervolgens nogmaals op Save.
  • Start het toestel opnieuw op. Dit doe je door de stekker van je toestel uit het stopcontact te halen en er opnieuw in te pluggen.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Johan Hilverda
 • Hoe achterhaal ik het IP-adres van mijn Cisco toestel?

  Het IP-adres van je Cisco toestel is eenvoudig te achterhalen.

  • Druk op de menutoets op je toestel.
  • Ga naar (9) Network en druk op ‘select’
  • Vervolgens wordt achter (2) Current IP het IP-adres van je toestel weergegeven.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Jorg Vletter
 • Hoe achterhaal ik het IP-adres van mijn Gigaset toestel?

  Dit kan op twee manieren, zowel via de handset als via het basisstation (N510 of N300).

  Via de handset

  • Ga naar het menu van de telefoon (handset) door op de grote toets in het midden te drukken.
  • Ga naar instellingen / settings;
  • Ga naar systeem / system;
  • Ga naar lokaal netwerk / local network. Hier wordt het IP-adres van de telefoon weergegeven.

  Via het basisstation

  • Om het IP-adres te achterhalen via het basisstation, heb je ook je handset nodig. Volg vervolgens de onderstaande stappen.
  • Druk éénmaal op de blauw brandende knop op het basisstation.
  • Vervolgens gaat je handset over, het IP-adres wordt nu weergegeven in de display.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Bob Zuidema
 • Ik krijg de melding ‘Initializing Network’ op mijn Cisco toestel

  Wat is er aan de hand?

  Je toestel verkrijgt geen IP-adres binnen je eigen netwerk. Dit kan diverse oorzaken hebben. Volg daarom onderstaande stappen:

  De oplossing

  • Controleer of de netwerkkabel goed in de SW poort van het toestel zit.
  • Sluit het toestel direct aan op de router.
  • Herstart de modem/router van je internetleverancier door de stroom er af te halen (minimaal 20 sec.).
  • Herstart vervolgens je toestel. Dit doe je door de stekker van je toestel uit het stopcontact te halen en er opnieuw in te pluggen.

  Heb je de bovenstaande stappen doorlopen en is het probleem niet opgelost? Neem dan contact met ons op.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Jorg Vletter
 • De mute knop knippert of brandt rood op mijn Cisco toestel

  Wat is er aan de hand?

  Je netwerkkabel is niet verbonden met het netwerk.

  De oplossing

  Loop stap voor stap het volgende door:

  • Controleer eerst of de netwerkkabel in de WAN-poort van je toestel zit. Je toestel heeft aan de achterzijde twee poorten waar de netwerkkabel in kan; de ‘PC’-poort en de ‘WAN’-poort. Bij beide poorten staat in het klein welke het is.
  • Controleer vervolgens of de netwerkkabel is aangesloten op een router die stroom heeft.
  • Herstart je router door de adapter van de router uit het stopcontact te halen en er na 20 sec weer opnieuw in te pluggen.
  • Sluit een andere netwerkkabel aan tussen je toestel en je router. Zorg dat je deze kabel stevig aandrukt in zowel de WAN-poort van je toestel als in de poort van je router

  Bekijk pagina

  Geschreven door Johan Hilverda
 • Wat is een VoIP-account?

  Een VoIP-account zorgt voor de registratie van een IP-telefoon. Elk toestel heeft een eigen uniek VoIP-account nodig. Een VoIP-account heeft twee lijnen, zodat het mogelijk is om tijdens een telefoongesprek een tweede inkomende oproep te beantwoorden en in de wacht te zetten.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Jorg Vletter
 • Ik krijg de melding “No LAN connection” op mijn Gigaset toestel

  Wat is er aan de hand?

  Je netwerkkabel is niet verbonden met het netwerk.

  De oplossing

  Controleer de volgende punten:

  • Controleer eerst of de netwerkkabel goed in het Gigaset basisstation zit. Zorg dat je deze kabel stevig aandrukt in zowel de poort van je basisstation als in de poort van je router.
  • Controleer vervolgens of de netwerkkabel is aangesloten op een router die stroom heeft.
  • Herstart je router door de adapter van de router uit het stopcontact te halen en er na 20 seconden weer opnieuw in te pluggen.
  • Sluit een andere netwerkkabel aan tussen je toestel en je router.

  Heb je de bovenstaande punten doorlopen en is het probleem niet opgelost? Neem dan contact met ons op.

  Bekijk pagina

  Geschreven door Sanne Bakker