Op weg naar diversiteit en inclusie

In 2020 brachten we naar buiten dat we concrete stappen gaan maken ten opzichte van diversiteit en inclusie. We maakten er een speciaal een rol voor aan: the diversity and inclusion facilitator. Wat begon als een rol van één persoon groeide uit tot een team dat zich met dit belangrijke onderwerp bezighoudt. Ons uiteindelijke doel is dat diversiteit en inclusie is verweven in de manier waarop we omgaan met onze mensen, producten, leveranciers, partners en marketing.

  • Circle check filled 33,6% identificeert zich als vrouw
  • Circle check filled 15 landen
  • Circle check filled gemiddelde leeftijd van 35
verschillende culturen

De cijfers

Met kantoren in vier landen en Engels als standaard voertaal hebben we een grote variëteit aan Voys-collega’s. Onze collega’s komen uit 15 verschillende landen: Nederland, Zuid-Afrika, Griekenland, Verenigde Staten, Frankrijk, Spanje, Wit-Rusland, Duitsland, Portugal, België, Verenigd Koninkrijk, Kosovo, Italië, Noorwegen en Irak.

De huidige samenstelling van ons team

Door meer te weten over de huidige samenstelling van ons team, kunnen we streven naar een inclusievere werkomgeving die bijdraagt aan gelijke groeimogelijkheden. Momenteel identificeert 33,6% van de collega’s zich als vrouw. Daarentegen is slechts een heel klein deel daarvan werkzaam aan de technische kant, zoals software-ontwikkeling, dus onderzoeken we hoe we hier verandering in kunnen aanbrengen.

Onze jongste collega is 22 en de oudste is 54. De gemiddelde leeftijd in de organisatie is 35. Qua scholing heeft veruit het grootste deel van de collega’s minimaal een afgeronde HBO-opleiding of vergelijkbaar in eigen land.

Van onderzoeken naar toepassen

Onderzoek naar verschillende onderwerpen heeft gezorgd dat we daar onze beslissingen op kunnen baseren. We verzamelen data om inzicht te verkrijgen zodat we veranderingen kunnen invoeren die een echte impact maken op de organisatie.Door de huidige grootte van de organisatie is het mogelijk om kwalitatief onderzoek te doen met verschillende collega’s om zo de wensen per groep te achterhalen.

Op basis van het onderzoek hebben we al wijzigingen doorgevoerd. Zo hebben we een volledig uitgeruste kamer voor jonge moeders op kantoor en bieden we flexibele werkuren voor jonge ouders. Op het gebied van religie bieden we flexibele feestdagen aan zodat collega’s de mogelijkheid hebben om maximaal twee nationale feestdagen naar wens te ruilen.

Een deel van onze vrouwelijke collega’s deed mee aan de pilot van Klapstoel Academy, een loopbaancoachingprogramma speciaal voor vrouwen. Vijf junior collega’s deden mee, maakten kennis met allerlei onderwerpen en daagden zichzelf uit. Twee senior collega’s waren mentor voor deelnemers van andere bedrijven.

Dit zijn enkele toepassingen van de afgelopen tijd en er komen er nog veel meer aan.