Voys is ISO-gecertificeerd

Sinds 2022 is Voys ISO-gecertificeerd. We zijn in het bezit van ISO/IEC 27001/2013. Het certificaat is voor drie jaar aan ons toegekend en jaarlijks wordt getoetst of we aan de gestelde eisen voldoen.

In november 2023 is onze informatiebeveiliging opnieuw getoetst met als resultaat dat we ons ISO-certificaat mogen behouden.

Het certificaat ISO/IEC 27001:2013 houdt het volgende in:

Informatiebeveiliging met betrekking tot het ontwikkelen, beschikbaar stellen en onderhouden van digitale communicatiemiddelen in overeenstemming met de Verklaring van Toepasselijkheid versie 1.0 (01/09/2021).

Dit betekent dat we voldoen aan de internationale norm van informatiebeveiliging en dat we vertrouwelijk omgaan met privacygevoelige (klant)gegevens. Dat Voys ISO-gecertificeerd is, laat zien dat onze processen veilig en betrouwbaar zijn als het gaat om het beveiligen van informatie.

Bekijk hier het ISO-certificaat

Privacy hoog in het vaandel

Bij Voys hebben we privacy hoog in het vaandel staan. En omdat we als bedrijf steeds groter worden, was het voor ons een logische stap om het ISO-certificaat te behalen. Zo laten we aan onze klanten zien dat we voldoen aan de internationale norm.

Bescherming klantdata

Het belang van privacy gaat bij ons verder dan het ISO-certificaat, we houden ons al jaren bezig met het belang ervan. Zo stonden we in het voorjaar van 2021 nog in de rechtbank om een boete aan te vechten. Een boete die we niet wilden betalen omdat we onze klantdata niet wilden delen met de staat, we kregen namelijk maar geen duidelijk antwoord op de vraag of die data wel goed beschermd werd.

We wonnen de rechtszaak, maar moesten in eerste instantie wel al onze privacygevoelige klantgegevens aanleveren. Toen volgde op 20 januari 2022 een bericht in Het Financieele Dagblad met de kop Delen telecomdata van de baan. De boodschap? Telecombedrijven hoeven definitief geen data van hun klanten aan het CIOT te leveren.