Het Voys model

Gelukkige medewerkers, gelukkige klanten

Bij Voys werken we zonder bazen, maar met het Voys Model. Dit is een organisatiemodel zonder managers en zonder functies. Hierdoor kunnen mensen het maximale uit zichzelf halen in een omgeving waarin ze vertrouwen, verantwoordelijkheid en beslissingsbevoegdheid krijgen.

Wij geloven dat mensen zich alleen met die randvoorwaarden ontplooien, gelukkig zijn en zo optimaal bijdragen aan de organisatie. Gelukkige medewerkers zorgen immers voor gelukkige klanten.

Holacracy en het Voys Model

Het Voys Model faciliteert in het invullen van die drie basisbehoeften. Daarbij zetten we veel sociale technologie in. Bovendien hebben we uitvoerig gekeken naar de klassieke rol en taken van een manager en hoe we deze rol terug kunnen leggen binnen de organisatie. Om dit nog beter te faciliteren hebben we in 2015 Holacracy -een lean besturingssysteem voor organisaties- toegevoegd aan het Voys model. Holacracy geeft onze collega’s veel vrijheid, ondernemerschap en verantwoordelijkheid.

Open, persoonlijk en ondersteunend

Je kunt Voys ook wel typeren als een holacracy: a purposeful organization through social technology. Omdat we onze ervaringen graag delen met andere organisaties hebben we veel artikelen geschreven over het Voys model. Verder hebben we in 2012 voor het eerst het Voys Handboek geschreven. In 2018 brachten we alweer de vijfde editie van dit boek uit en deze kun je gratis in het Nederlands en ook in het Engels lezen. Een prachtig startpunt als je meer wilt weten over het Voys Model.

Wil je meer weten over onze organisatie?

Wil je meer weten over de manier waarop we werken en georganiseerd zijn? Je bent van harte welkom om een dagje bij ons te komen werken, of een kop goede koffie te drinken.

Ook organiseren we een aantal keer per jaar een Voys Spraakmakend sessie waarbij je van harte welkom bent.