Lancering van de nieuwe website en huisstijl

auteursafbeelding
Mark Vletter
29 juli 2008 Clock 4 min
Image placeholder

Na bijna 7 jaar dezelfde huisstijl te hebben gevoerd is het tijd voor een grote identity update. Bij dit nieuwe logo hoort een nieuwe versie van Voys.nl die we dan ook met trots aan je presenteren.

Wij danken:

  • Sebas van den Brink, voor het maken van een prachtig nieuw logo, het grafische werk aan de website en de prettige samenwerking.
  • Joris Overzet van Redmonkey voor zijn marketingkennis en -kunde.
  • Nienke Vletter van Acato voor haar usability blik.
  • Erwin voor zijn “Ja hoor dat kan ook” Drupal kennis.
  • Bouke voor de vele uren test- en bijschaafwerk
  • Paul voor het migreren van het techcenter naar de Wiki.

Sebas van den Brink over het ontstaan van het logo

Sebas aan het woord

Logo’s zijn altijd een uitdaging. Een goed ontworpen logo gaat voor altijd mee. Daarmee bouwt een bedrijf herkenbaarheid op welke zich moeilijk tastbaar laat maken. Het is een gevoelsding, het moet passen. Ontwerper en opdrachtgever moeten ook bij elkaar passen. Het is mijn vak om volledig te begrijpen wat de opdrachtgever wenst, wat hij voor ogen heeft. Om vervolgens met voorstellen te komen die ook bij mijn ideeën aansluiten én bij hem de juiste snaren raken. Met Voys was de samenwerking perfect.

Het logo is ontstaan uit een combinatie van twee voorstellen. Versie één was strak en grafisch, versie twee ronder en met schaduw. Beiden zaten in de richting en de keuze viel al snel op deze, waarna ik ze heb samengesmolten tot het eindresultaat. Het idee komt van een zogenaamde Möbius strip. Een strook papier waarvan een uiteinde éénmaal is gedraaid, waardoor het in feite een oneindige loop wordt, een oneindige verbinding.

Daarnaast vormt het ook een duidelijke ‘v’ en heeft het nog enkele bonus-betekenissen. Zo doet het me denken aan een zij-aanzicht van een radiotelescoop, of de vorm van een diamant. Diamant is op zijn beurt een verschijningsvorm van koolstof, allicht de toekomst voor computertechnologie. Koolstof verbindt ons allemaal, we zijn er immers van gemaakt. Voor Voys zelf zit de 3 eenheid van klant, Voys en verbinding heel sterk in het logo. Gezamenlijk vormen zij een volwaardige lus: één geheel. Dit alles vind ik een mooie samenkomst van betekenissen.

Het nieuwe Voys logo!

Over Sebas van den Brink

Ik ontwerp al van kinds af aan. Als jochie tekende ik al hele boekjes vol met imaginaire logo’s, auto’s, producten, plattegronden en huisstijlen. Ik stuurde zelfs tekeningen op naar fabrikanten en kreeg regelmatig iets terug. Hierdoor was ik snel verveeld op school omdat ik al wist wat ik wilde worden. Op de kunstacademie ben ik in contact gekomen met motion graphics en video. Hierbij komen ontwerp, het vertellen van een verhaal en emotie bij elkaar.

Daardoor ben ik gaan realiseren: welk verhaal je ook wilt vertellen, een beeld kan het zoveel kracht bijzetten. In stijl, vorm, kleuren, met beweging, geluid en muziek. Beelden zijn ijzersterk, mijn brein is dan ook visueel ingesteld. Ik onthoud heel slecht namen, feiten en data – des te meer waarom ik school hekelde – beschrijf mij iets en ik weet wat je bedoelt. Ik ben ontwerper in hart en nieren.

Mark Vletter over de techniek

Van Joomla naar Drupal

De vorige versie van Voys.nl draaide op Joomla, een prachtig open source CMS waar wij met veel plezier gebruik van hebben gemaakt. De site wordt echter groter, er komen meer eigen componenten in, en daarmee werden de eisen die we stelde aan het CMS ook zwaarder. Daarop is er gekeken naar alternatieven en uiteindelijk is de keuze op Drupal gevallen. Met Erwin de Vries aan het Drupal-roer bleek alles mogelijk en configureerbaar vanuit de backend van het CMS.

HTML5

Er is gekozen om de templates in HTML5 te schrijven, dus zowel in de mobiele als de normale web versie van voys.nl kom je een goed stuk HTML 5 tegen. Het weblog en de nieuws-sectie van de website maken nog niet optimaal gebruik van de nieuwe HTML5 tags dus dit zal in de toekomst nog verbeteren.

Maatwerk

Er is een nieuwe versie van de nummerchecker geschreven. Deze is nog completer en streeft daarin zelfs de checker van de Opta voorbij. Daarnaast is beheer van de website via de maatwerkbackend zeer eenvoudig, waarmee we gemakkleijker en nog meer zullen gaan communiceren via de website.

Content

Inhoudelijk is er vooral veel veranderd aan de weergave van de content. We hopen hiermee de leesbaarheid van de website nog verder te hebben vergroot. Oude inmiddels irrelevante content is van de website verdwenen. De “over Voys” sectie is ook van een gezonde update voorzien. De vele manieren waarop je in contact kunt komen met Voys zijn beter benadrukt en het oude techcenter is volledig gemigreerd naar help.voys.nl. Tot slot: het “Wie is Voys” verhaal heeft voor het eerst een prominente plek op onze webstek gekregen.

Veel lees en kijkplezier gewenst!

Tot slot: nieuwe nummers

Het aantal mensen bij Voys blijft groeien en we zijn inmiddels uit ons nummerblokje gegroeit. Daarom krijgen we nieuwe telefoonnummers

Advies

T +31 (0) 50 700 99 99
F +31 (0) 50 700 99 90
E info@voys.nl

Administratieve

T +31 (0) 50 700 99 10
E administratie@voys.nl

Technische hulp

T +31 (0) 50 700 99 20
E support@voys.nl

De directe nummers van de mensen die bij Voys werken vind je op de team pagina.

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 11 juli 2022

Zelfsturend georganiseerde telecomprovider Voys is ISO-gecertificeerd

Van 7 juli 2022

Voys is CO2-neutraal, doen we aan ‘greenwashen’?