Antwoord© – speciale telefoonnummers voor gemeenten

author image
Mark Vletter 29 juli 2008 0 min
Image placeholder

Gemeenten in Nederland hebben sinds 2006 de mogelijkheid om bereikbaar te zijn via een verkort nummer dat begint met 14 en wordt aangevuld met het netnummer van de betreffende gemeente. Voor Amsterdam is dit bijvoorbeeld 14020.

De verkorte nummers staan bekend onder de naam Antwoord©. Op het moment van schrijven beschikken 13 gemeenten over een Antwoord© telefoonnummer. De verwachting van het ministerie van Economische Zaken is dat alle gemeenten in 2015 beschikken over een dergelijk nummer.

Voys en Antwoord©

Voor gebruikers van een Linksys SPA 942 telefoon op het Voys netwerk is het mogelijk om de telefoon te voorzien van een nieuw dialplan om zo tevens deze verkorte nummers kiesbaar te maken. Het configureren van de telefoon kan via de configuratiewizard.

Update: In 2011 is provisioning opgenomen in de client.voys.nl omgeving.

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 11 juli 2022

Zelfsturend georganiseerde telecomprovider Voys is ISO-gecertificeerd

Van 7 juli 2022

Voys is CO2-neutraal, doen we aan ‘greenwashen’?

Helaas...

De 15 minuten zijn verlopen. Dat betekent dat je nummer(s) niet meer is/zijn gereserveerd.

Als je het snel nogmaals probeert zou het kunnen dat je jouw gekozen nummer(s) nog kunt redden van andere kapers op de kust. Maar hier geldt wel: weg = pech

We kunnen deze review zo niet vinden

Erg vervelend dat we deze specifieke review niet voor je kunnen vinden. Bekijk al onze reviews om erachter te komen wat klanten van ons vinden!

Kiyoh pagina!