0 minuten leestijd

Zakelijk gebruik van VoIP blijft groeien

Geplaatst op 29 juli 2008

VoIP gebruik bij bedrijven groeit

Het aantal bedrijven dat belt via VoIP blijft groeien. In 2006 gebruikte 13% van de bedrijven in Europa VoIP. In 2007 was dit al 24% volgens Forrester. Marketcap deed begin 2009 een onderzoek, waaruit bleek dan 28% van de Nederlandse bedrijven vanaf 20 medewerkers gebruik maakt van IP-telefonie. De telecom- en nutsbedrijven en de gezondheidszorg maken het meest gebruik van VoIP of IP-telefonie.

Groei bij Voys

Ook bij Voys zien we dat de vraag naar VoIP producten aanhoud. In de eerste 3 maanden van 2009 steeg het aantal VoIP klanten met 15% tot 20% per maand. Voys heeft ook steeds meer klanten met minder dan 20 medewerkers die kiezen voor VoIP. Zij zien de voordelen van VoIP en kunnen genieten van de lage investeringskosten en flexibele mogelijkheden die VoIP hen biedt.

Vooruitzicht tweede helft 2009

Voor 2009 verwachten we daar eerlijk gezegd ook geen verandering in. VoIP is voor veel bedrijven een kostenbesparende telefonieoplossing en de investeringskosten zijn veel lager dan bij traditionele telefonie. Daarnaast sluiten de mogelijkheden van VoIP beter aan bij de wensen van een moderne organisatie.


Geschreven door Mark Vletter

Nieuwste: 7 keuzes die we maakten bij de start van ons bedrijf en die ons later succesvol maakten Van 15 september


Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 17 november

We gaan verhuizen!

Van 22 november

Zakelijk Noord-Nederland zet zich in voor Groningen Airport Eelde