Zo geven we het geld uit dat je bij ons besteedt

Waar draag je aan bij?

Een verantwoording voor onze contributors

Je krijgt als klant van Voys elke maand een factuur. Dat geld gebruiken we om de bedrijfskosten te dekken, maar ook steeds meer voor andere projecten. Daarmee ben je als klant ook een contributor. Het leek ons mooi om jou als contributor te laten zien waar we jouw geld aan besteden. Stel je voor dat je een rekening krijgt van € 10,- dan geven we dit als volgt uit.

Bedrag Type Beschrijving
€ 5,19 Freedom Inkoop van telecomdiensten; de belminuten, de telefoonnummers en allerlei andere kosten voor het gebruik van de Freedom omgeving, de apps en de browser plugins die daarbij horen.
€ 2,03 Salaris Loon en salaris, sociale lasten en andere personeelskosten.
€ 1,24 Marketing Marketing, communicatie en sponsoring. Ook andere verkoopkosten vallen onder deze post.
€ 0,38 Een gezellig kantoor Naast de huur zitten hier de kosten in van de bureau’s, paperclips, onze eigen telefoonkosten, laptops en allerlei andere zaken. Ook de afschrijving op deze middelen zit in deze post.
€ 0,16 Tools We gebruiken veel online tools die ons werk eenvoudiger maken en waarmee we klanten beter helpen.
€ 0,06 Vervoer Auto’s, onderhoud, brandstof, kilometermetervergoeding, afschrijving en openbaar vervoer vallen hieronder.
€ 0,37 Overig Andere kosten zoals accountants, bankkosten, verzekeringskosten, adviseurs.

Bijdrage aan meer

Een cloud-telefonieplatform voor vrije communicatie

Het inkopen van telecomdiensten is onze grootste kostenpost. Doordat we voor een groot deel inkopen bij VoIPGRID betalen we mee aan de ontwikkeling van een open platform voor vrije communicatie.

Ondanks dat we dit platform inkopen, ontwikkelen we onze diensten samen met onze klanten. Zo is er een groep klanten die ons helpt bij het testen van de gebruiksvriendelijkheid van nieuwe functies in Freedom, onze cloud-telefoniecentrale. Ook is er een grote groep bèta-gebruikers voor de Voys App, die kritisch kijkt naar nieuwe app-functies. Alle code van het telefonieplatform en de apps is open source, waardoor er zelfs klanten zijn die hun eigen code of product voor ons platform ontwikkelen.

Schrijven en spreken over ‘anders organiseren’

De financiële bijdrage die we leveren aan verschillende projecten komt niet alleen uit het geld dat klanten ons betalen. We staan zo’n 30 keer keer per jaar op podia of in boardrooms om te vertellen over onze manier van werken en organiseren. Dit Voys Model zorgt niet alleen voor gelijkwaardige werkverhoudingen, maar het maakt ook ons werk leuk en zorgt voor klantgeluk.

Via waardebepaling achteraf dragen de partijen waar we spreken bij. Spreeksessies doen we ook regelmatig bij Voys. Grote groepen doen periodiek aanvragen om eens bij ons binnen te kijken en we organiseren we zes keer per jaar een Voys Spraakmakend. Ook verzorgen we regelmatig gastcolleges bij hogescholen en universiteiten.

Financiële ondersteuning

Welke projecten we starten en ondersteunen is op dit moment nog niet zichtbaar in onze uitsplitsing. Daarom lichten we deze graag toe.

 Organisatie Hoe ze bijdragen Bedrag
IMC Weekendschool Nieuwsgierige jongeren uit achterstandswijken maken kennis met enthousiaste professionals en hun uiteenlopende vakgebieden. € 10.000,-
Bits of Freedom Behoud van het vrije internet. € 5480,-
Achter de horizon Project om locatieonafhankelijk werken in beeld te brengen. € 3000,-
Stichting Muses Naar het buitenland reizende vrijwilligers zo veel mogelijk impact laten hebben met hun projecten. € 2400,-
Maakplek Een open plek voor makers. € 1500,-
Pygrunn Sponsor van de grootste Europese Python conferentie. € 1500,-
Start-up weekend Mensen in aanraking laten komen met alle facetten van het starten van een bedrijf. € 1327,38

Daarnaast dragen we bij aan vernieuwende journalistieke platformen als Fast Moving Targets (€ 1.500,-), Follow the Money en De Correspondent en sponsoren we veel kleine en persoonlijke projecten.

Kerncijfers 2018 voor Voys Nederland

12.918

Mensen geïnspireerd met onze manier van werken.

€ 7.325

Gedoneerd door geïnspireerde bedrijven via onze spreeksessies.

21.701

Nieuwe gebruikers voorzien van vrije communicatie.

Helaas...

De tijd van je nummerreservering is afgelopen.

Het is mogelijk dat één of meerdere van je gekozen nummer(s) inmiddels niet meer beschikbaar zijn, maak een nieuwe selectie.