1 minuten leestijd

In blind vertrouwen

Geplaatst op 15 september 2014

Rennen voor het goede doel!

Nederland telt 350.000 mensen die blind of slechtziend zijn. Daar zitten een heleboel kinderen bij. Deze kinderen willen erbij horen. Of dat nu op het gebied van school, werk, sport of spel gaat. De Bartiméus Sonneheerdt vereniging ondersteunt projecten die dat ‘erbij horen’ mogelijk maken. Ze geven mensen die blind of slechtziend zijn de kans om zo zelfstandig mogelijk te leven, mee te doen in de maatschappij en hun talenten te ontwikkelen. Naast het opzetten van innovatieve projecten, probeert de stichting ook meer aandacht en begrip voor blinden en slechtzienden te creëren voor de problemen waar zij dagelijks – soms letterlijk – tegenaan lopen.

Blind run_0

De blind run

Dat doen zij onder andere door de blind run te organiseren: een hardloopwedstrijd waarbij je met z’n tweeën een parcours aflegt, maar waarbij één persoon geblinddoekt is. Namens Voys gaan collega’s Jorg en Mark Vletter meelopen met deze blind run. Omdat de Bartiméus Sonneheerdt vereniging geen overheidssubsidie ontvangt en volledig afhankelijk is van giften, sponsort Voys de blind run. Mark mag de geblinddoekte Jorg begeleiden en gezamenlijk leggen ze het parcours af.

Een extra steuntje in de rug

Wil jij Mark en Jorg, maar vooral de Bartiméus Sonneheerdt vereniging een steuntje in de rug geven? Dat kan door een bedrag te doneren via de website. Je steunt er een prachtig goed doel mee en wij zorgen als tegenprestatie voor leuk (lees: hilarisch) foto- en videomateriaal.


Geschreven door Joris

Nieuwste: Conference-module voor alle Voys-klanten gratis Van 1 november


Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 12 september

Gerard Kemkers over de parallel tussen topsport en het bedrijfsleven

Van 31 augustus

Event: Druk met Werkgeluk

Helaas...

De tijd van je nummerreservering is afgelopen.

Het is mogelijk dat één of meerdere van je gekozen nummer(s) inmiddels niet meer beschikbaar zijn, maak een nieuwe selectie.