Terugblik: Fast50 in Groningen

auteursafbeelding
Joris
13 oktober 2015 Clock 3 min
Image placeholder

De Deloitte Fast 50 in Groningen

Afgelopen vrijdag vond de Deloitte Fast50, hét evenement voor de snelstgroeiende tech-bedrijven in Nederland, plaats in Groningen. Sterker nog, het avondprogramma met de gala uitreiking was in ons ‘eigen huis’, de Mediacentrale. Het middagprogramma bestond uit een Meet&Connect met verschillende Groningse bedrijven en ondernemers en daarnaast pitches van de bedrijven die genomineerd waren als Rising Star. Dit middagprogramma vond plaats in het Startup-gebouw van Groningen: ‘The Big Building’.

Teamfoto Fast50 Voys en VoIPGRID

Middagprogramma

The Big Building is rauw, maar des te karakteristieker

De rekken van de pallets staan nog in het gebouw, de toiletten stammen uit de prehistorie en de vloer is van koud beton. Een oud postgebouw voor een dag ombouwen tot locatie van het middagprogramma van het sjieke Deloitte Fast 50 programma klinkt als een onmogelijke opgave. The Big Building is rauw, maar des te karakteristieker.

Rising Stars in The Big Building

Door veel creativiteit heeft de organisatie het gepresteerd om de omgeving te transformeren tot een gezellige bedoening, inclusief palletpodium en opblaasbare tenten. Het is lekker druk, er is tijdens een aantal workshops nauwelijks voldoende ruimte voor alle gasten. Reden voor collega Mark om alle gasten mee te loodsen naar het kantoor van Spindle waar hij in een breakout-sessie het publiek trakteerde op ‘het Voys-verhaal’. Hier werden alle stoelen uit de kantoren getrokken en ploften zelfs een aantal mensen in zitzakken. Collega Jorg is ook aanwezig en merkt blij op: “Dat aanwezige collega’s ook nog steeds echt naar het Voys-verhaal luisteren met een glimlach en bedenken ‘we maken daar deel van uit’ maakt me trots, het is niet alleen een mooi verhaal.”

Rising Stars

Het geklap en gejoel na de pitches van de Rising Stars overstemt alles, de sfeer zit er lekker in. Later op de avond blijkt dat Bynder deze begeerde prijs in de wacht sleept. Een prachtige titel, omdat Rising Star-winnaars het heel vaak in de jaren erop volgend het in de Fast50 erg goed doen.

Avondprogramma

De spanning was om te snijden in de Mediacentrale!

Wanneer je als bedrijf meedoet met de Fast50, kun je al wel enigszins inschatten waar je ongeveer zult komen te staan. Van tevoren hadden wij gegokt op een plek ergens tussen de 40 en 50. Dat klopte, Voys heeft een 44e plek weten te bemachtigen. VoIPGRID, onze leverancier stond dit jaar voor de eerste keer in de Fast50. Hier zijn we extra trots op, omdat het bedrijf uit Voys is ontstaan. VoIPGRID is wholesale leverancier van telefonie en de verwachting was dat deze zomaar heel hoog zou kunnen eindigen in de lijst.

De top 10 plekken zijn lastiger in te schatten, de spanning nam dan ook merkbaar toe naarmate de teller terugliep. Wanneer we plek zes passeren kijken wij elkaar aan; het zal toch niet waar zijn dat VoIPGRID een top 5 positie zal bemachtigen? We gaan dan ook compleet uit ons dak als we horen dat ze vierde zijn, VIERDE! Met een groeipercentage van maar liefst 2380%. De jongens vliegen naar het podium om de prijs in ontvangst te nemen.

VoIPGRID op de vierde plek De mannen van VoIPGRID op het podium, enorm blij met de welverdiende vierde plaats

De winnaar

De winnaar van de Deloitte Fast 50 van 2015 is Catawiki. Deze online veilingsite uit Drenthe groeide maar liefst met 45.000 procent. Een absoluut record in de geschiedenis van de Fast50. Proficiat!

Groningen zou Groningen niet zijn

We sluiten de avond volgens goed Gronings gebruik af met een heuse afterparty. In WAAR, de horecagelegenheid van de Mediacentrale, draaide de DJ zeer dansbare plaatjes, hadden de bardames het er druk mee iedereen van een drankje te voorzien en gingen de voetjes van de vloer. Om 00.00 uur stopte de DJ en zette een grote groep het feest nog even door in de stad. Het bleef nog lang onrustig in het hoge noorden…

Bedankt!

Het was een zeer geslaagde avond, iedereen bedankt voor de komst en alle inspanningen. Gelukkig hebben we de foto’s nog en delen we deze graag met je! Wij zeggen: hopelijk tot volgend jaar!

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Image placeholder

Van 20 november 2020

Voys voor de 9e keer op rij FD Gazelle

Image placeholder

Van 9 januari 2017

Stem op Voys als National Champion bij de European Business Awards