Combineer Voys Reach en Voys Pulse: zo creëer je de beste klantervaring

auteursafbeelding

Suzanne Faber

23 april 2024 Clock 4 min
Een man met een glimlach staat aan een verstelbaar bureau in een licht en modern kantoor. Hij draagt een mosterdkleurige trui en een koptelefoon met microfoon. Achter hem zitten collega's geconcentreerd achter hun computerschermen. Het kantoor is voorzien van grote ramen waardoor natuurlijk daglicht binnenstroomt en is aangekleed met levendige kamerplanten, wat een frisse uitstraling geeft aan de werkruimte.

Met je zakelijke telefonie geef jij jouw klanten een zo goed mogelijke klantervaring. We hebben in ons platform Freedom een heleboel slimme features om je daarbij te helpen. Voys Reach en Voys Pulse zijn twee superhandige oplossingen om jouw klanten nog beter van dienst te zijn. Wist je dat je deze twee features ook kunt combineren? Daarmee til jij jouw klantcontact naar een hoger niveau.

Voys Reach: direct de juiste persoon aan de lijn

Met Voys Reach krijgt jouw klant automatisch de juiste persoon aan de lijn die zijn vragen direct kan beantwoorden, zonder doorverbinden, keuzemenu’s of wachtrijen. Dat is goed nieuws, want mensen worden doodongelukkig van eindeloos doorverbonden worden. Of je nou andere bedrijven of particulieren helpt, iedereen wordt blij van goede service. Met Voys Reach gaat jouw klanttevredenheid dus met 1579% omhoog. Minstens.

Hoe dat werkt? Het lijkt pure magie waar Hans Klok niet aan kan tippen. (Daarom noemen we het ook wel automagisch doorverbinden.) De werkelijkheid is een stuk saaier: we gebruiken een slim algoritme dat al het telefoonverkeer analyseert op basis van de meest recente belletjes tussen jouw klant en jouw organisatie.

Je zet Voys Reach aan door ‘slimme volgorde van rinkelen’ te selecteren in Freedom. Op basis van de data die Voys Reach vanaf dan analyseert, koppelt het algoritme oorzaak en gevolg aan elkaar. Als klant A de afgelopen dagen meerdere keren met Irene belde, is het logisch om het telefoontje van deze klant ook deze keer naar Irene te sturen en niet naar Koen of Desiree.

Voys Pulse: meteen inzicht in beschikbaarheid

Met Voys Pulse heb je direct zicht op de bereikbaarheid van je collega’s. Je weet precies wie er bereikbaar is en wie niet gestoord wil worden, maar ook op welk apparaat iemand bereikbaar is. Hierdoor maak je betere keuzes tijdens het telefoongesprek met de klant.

Een klant doorverbinden naar iemands mobiel, terwijl die collega net lekker Candycrush aan het spelen is op de wc, dat komt niet meer voor. En een collega storen op zijn vrije dag is al helemaal verleden tijd. Het is superhandig dat je niet langer hoeft te gokken of iemand bereikbaar is, dat zie je gewoon in het handige overzicht van je online telefonieplatform.

Voys Reach en Voys Pulse zijn perfect te combineren

Bassie en Adriaan, pandaberen en bamboe of onze collega Wouter en koffie: er zijn dingen die gewoon een groter succes zijn als je ze laat samenwerken. Dat geldt ook voor Voys Reach en Voys Pulse. Want beide features sluiten heel goed aan op elkaar.

Onze developers hebben Voys Reach en Voys Pulse bedacht vanuit de visie om klantcontact te verbeteren en de klantrelatie te verstevigen. Als we naar de toekomst kijken, zien we dat daar de behoefte van onze klanten ligt. Daarom ontwikkelen we onze producten, maar ook onze organisatie, door van telecomprovider naar relatieprovider.

De kracht van de combinatie tussen Voys Reach en Voys Pulse zit ‘m hierin: op het moment dat een collega niet bereikbaar is, terwijl de klant wel specifiek deze collega wil spreken, kun je direct schakelen en de beste oplossing voor de klant zoeken. Je stemt je vervolgactie dus altijd af op de bereikbaarheid van je collega’s, waardoor de klant zo goed mogelijk geholpen wordt.

De beste klantervaring zorgt voor succes

Voys Reach heeft een historie van vier dagen. Dat is handig, want als een klant op vrijdag belt, wil je die op maandag, dus na het weekend, eenzelfde goede klantervaring geven. Zeker omdat klanten niet alleen bellen met vragen of voor support, maar ook omdat ze bijvoorbeeld een offerte aan je willen bevestigen of meer informatie willen over de aanschaf van jouw diensten of producten.

Het is voor de sales van jouw bedrijf extra belangrijk om het contact warm te houden, want dat maakt het verschil tussen een verkoop of niet. Je bereikbaarheid en de klantenservice die je geeft, staat dus in directe relatie tot je omzet.

Stel: een klant belt naar een makelaarskantoor omdat hij zijn woning wil verkopen. De klant heeft een supergoed gesprek met Anita. De volgende dag besluit de klant dat het zo’n fijn gesprek was dat hij Anita’s kantoor de verkoop van zijn huis ook daadwerkelijk gunt.

Als hij belt, komt het gesprek met Voys Reach direct bij Anita terecht, die daarna de deal kan afronden. Maar wat nou als de klant de volgende dag terugbelt, en Anita is er niet, omdat ze net even een blokje om is. Voys Pulse zorgt er dan voor dat collega Dirk het gesprek eenvoudig kan opvangen. Hij ziet namelijk precies aan Anita’s status wat haar bereikbaarheid is. Dirk houdt de klant even aan de praat of maakt voor Anita een terugbelverzoek, waardoor de klant precies weet wat hij kan verwachten en het kantoor alsnog de deal binnenhaalt.

Het meeste uit je zakelijke telefonie halen?

Wil jij de telefonieoplossing van Voys optimaal gebruiken? Voys Pulse staat standaard ingesteld op jouw online telefonieplatform. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is Voys Reach aanzetten, zodat de magie zijn werk kan doen. Kijk snel op deze hulppagina waarop je precies ziet hoe je Voys Reach instelt. Zo gepiept en je hebt er superveel plezier van.

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 19 maart 2024

Efficiënter bellen met Call control – beter klantcontact in minder tijd

Van 20 februari 2024

De perfecte telefooncentrale instellen voor jouw bedrijf – de beste tips en tricks voor het MKB