Go4Róan: powered by Voys

auteursafbeelding

Joris

22 augustus 2013 Clock 3 min

Voys sponsort de Kika Run en in het bijzonder Róan

Het is alweer bijna vijf maanden geleden dat ik op Facebook las dat bij Róan, het 4-jarige zoontje van Romke en Corinda van der Wal, kanker is geconstateerd. Kanker.. bij een kind van vier. Poeh, dat is schrikken! Kanker is een ziekte die regelmatig in mijn leven voorbij gekomen is, maar tot op op dat moment en in mijn omgeving (gelukkig) niet bij een kind. Op het moment dat ik het lees, ben ik zelf net een jaar vader van een prachtige en (gelukkig) gezonde dochter. Het laat me niet los.

Roan

Neuroblastoom type 4

Het is helaas goed mis met Róan: hij heeft een neuroblastoom. Neuroblastoom is een zeldzaam type kanker, die vooral voorkomt bij jonge kinderen. In Nederland zijn er jaarlijks circa 25 kinderen die de diagnose neuroblastoom krijgen. Zoals bij veel soorten kanker zijn er ook bij neuroblastoom diverse gradaties. Bij Róan werd neuroblastoom type 4 mét uitzaaiingen geconstateerd. De meest agressieve vorm.

De behandeling

Al snel wordt begonnen met de behandeling. De maanden daarna wordt Róan in het Universitair Medisch Centrum Groningen behandeld. Als Róan alle behandelingen in het UMCG goed doorstaat, komt hij in aanmerking voor een zogenaamde immunotherapie in het Children Hospital of Philadelphia. In dit ziekenhuis is veel expertise aanwezig op het gebied van neuroblastoom. De behandeling daar zal ongeveer een half jaar in beslag nemen.

Ik schrik wederom, ditmaal van de zin: “Als Róan alle behandelingen goed doorstaat…” Zelfs na intensieve behandeling, geneest twee tot vijf op de tien kinderen. Vijf tot acht op de tien kinderen overlijdt als gevolg van deze neuroblastoom.

Immunotherapie in Nederland

Maar voor Róan komt dat te laat…

Zoals het er nu naar uitziet, komt de immunotherapie op korte termijn naar Nederland. De voorbereidingen zijn hiervoor in volle gang. Naar verwachting is voor kinderen waarbij eind 2013 neuroblastoom wordt geconstateerd, een behandeling in Nederland beschikbaar.

Voor Róan komt dit te laat. Hij is aangewezen op een behandeling in Philadelphia. En daar is geld voor nodig. Veel geld. Hoewel een deel van de behandeling vergoed wordt door de zorgverzekering, is dit lang niet voldoende om de reis en de behandeling te bekostigen.

Samen met vele familieleden, vrienden en andere betrokkenen halen we het geld op dat nodig is om Róan, samen met zijn ouders en zusjes, naar Amerika te kunnen laten gaan. Róan zal zijn familieleden tijdens de behandeling in Philapdelphia hard nodig hebben. Inmiddels is de stichting Go4Róan in het leven geroepen en zijn er al meerdere acties uitgezet om geld in te zamelen. Zelf heb ik de actie Run4Róan geïnitieerd.

Run4Róan

Zondag 15 september aanstaande doe ik, samen met een aantal vrienden, mee aan de Run for KiKa in Heerenveen. Voys sponsort ons. Hoewel dit een prachtig bedrag betreft, zijn we natuurlijk op zoek naar zoveel mogelijk sponsoren. Op die manier kunnen we namelijk écht iets betekenen voor Róan en voor Kika.

Logo-Go4Róan400

Draag jij bij aan een toekomst voor Róan?

Wij zijn blij met iedere sponsoring, hoe groot of klein ook. Ieder sponsorbedrag brengt Róan weer een stukje dichterbij zijn behandeling in Philadelphia. Wil jij daar ook een steentje aan bijdragen door middel van een sponsoring? Je kunt contact met me opnemen via werner@voys.nl of direct een bedrag overmaken naar Stichting Go4Róan, rekeningnummer 102.045.224.

Je kunt natuurlijk ook KiKa sponsoren. Ook dat verloopt via mijn deelname aan de run. Het geld dat ik ophaal, wordt door KiKa besteed aan wetenschappelijk onderzoek. Je kunt KiKa sponsoren via deze link

Of je nu Go4Róan of KiKa steunt; namens Róan en andere kinderen met deze verschrikkelijke ziekte bedanken we je hartelijk voor je bijdrage!

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 11 juni 2024

Salarissen bepalen zonder managers: zo doen we dat als zelfsturende organisatie

Van 31 mei 2024

12,5 jaar bij Voys: veel veranderd en toch veel hetzelfde