Nieuwe IP adressen

auteursafbeelding
Mark Vletter
29 juli 2008 Clock 1 min
Image placeholder

Op 1 mei 2013 wijzigen de IP adressen van het VoIP platform van Voys. Ook vindt er een wijziging plaats voor registraties op sip.voys.nl. Deze wijzigingen heeft geen impact op meer dan 90% van onze klanten. Toch zijn we graag volledig en brengen je daarom op de hoogte. In dit artikel lees je wat je kunt doen om deze migratie zonder problemen te laten verlopen.

Waarom nieuwe IP adressen?

Een VoIP telefoon of een VoIP centrale maakt via het internet verbinding met ons netwerk. De servers in dit netwerk hebben adressen, zogenaamde IP adressen. We maken momenteel nog geen gebruik van eigen IP adressen voor ons platform. Omdat Voys onafhankelijk van netwerkleveranciers wil werken, is dit wel wenselijk. Met eigen IP adressen zijn we niet langer gebonden aan één specifieke netwerkleverancier. Deze onafhankelijkheid zorgt voor nog meer zekerheid in de continuïteit van onze dienstverlening.

Firewall

Indien de huidige IP ranges van het VoIP platform zijn toegevoegd aan je firewall is het aan te bevelen om de nieuwe ranges ook toe te voegen. De oude ranges kan je na de migratie verwijderen. De nieuwe ranges zijn:

  • 195.35.114.0/24
  • 195.35.115.0/24

Registratie op IP adres

We adviseren je om altijd te registreren op hostname. Registreer je toch op IP adres dan wijzigen deze adressen ook. De juiste hostname is ha.voys.nl. Wanneer je toch besluit om op IP te registreren dan zijn de nieuwe adressen van de proxyservers:

  • 195.35.114.119
  • 195.35.115.119

Proxy

Vanaf 15 april is het alleen mogelijk om VoIP toestellen en IP centrales te laten registreren op onze proxyservers. Alle apparaten die op dat moment nog niet zijn gemigreerd naar de proxyserver, worden vanaf dat moment automatisch overgezet. Dit betreft toestellen en IP centrales die registreren op sip.voys.nl In de nacht van 15 op 16 april vindt een wijziging plaats in de DNS. Het domein sip.voys.nl zal vanaf dat moment verwijzen naar ha.voys.nl. We verwachten dat dit geen problemen oplevert.

Tot slot

Het kan natuurlijk zijn dat bovenstaande informatie abracadabra voor je is ;-). In dat geval kun je dit artikel het beste doorsturen naar een technische collega of je systeembeheerder.

Datacenter

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 29 april 2024

Eerste plaats in Emerce 100: Voys beste zakelijke telefonieaanbieder van Nederland

Van 25 oktober 2023

Telecomprovider Voys bestormt MT1000-lijst voor beste zakelijke dienstverleners van Nederland