Nieuwe IP adressen

author image
Mark Vletter 29 juli 2008 1 min
Image placeholder

Op 1 mei 2013 wijzigen de IP adressen van het VoIP platform van Voys. Ook vindt er een wijziging plaats voor registraties op sip.voys.nl. Deze wijzigingen heeft geen impact op meer dan 90% van onze klanten. Toch zijn we graag volledig en brengen je daarom op de hoogte. In dit artikel lees je wat je kunt doen om deze migratie zonder problemen te laten verlopen.

Waarom nieuwe IP adressen?

Een VoIP telefoon of een VoIP centrale maakt via het internet verbinding met ons netwerk. De servers in dit netwerk hebben adressen, zogenaamde IP adressen. We maken momenteel nog geen gebruik van eigen IP adressen voor ons platform. Omdat Voys onafhankelijk van netwerkleveranciers wil werken, is dit wel wenselijk. Met eigen IP adressen zijn we niet langer gebonden aan één specifieke netwerkleverancier. Deze onafhankelijkheid zorgt voor nog meer zekerheid in de continuïteit van onze dienstverlening.

Firewall

Indien de huidige IP ranges van het VoIP platform zijn toegevoegd aan je firewall is het aan te bevelen om de nieuwe ranges ook toe te voegen. De oude ranges kan je na de migratie verwijderen. De nieuwe ranges zijn:

  • 195.35.114.0/24
  • 195.35.115.0/24

Registratie op IP adres

We adviseren je om altijd te registreren op hostname. Registreer je toch op IP adres dan wijzigen deze adressen ook. De juiste hostname is ha.voys.nl. Wanneer je toch besluit om op IP te registreren dan zijn de nieuwe adressen van de proxyservers:

  • 195.35.114.119
  • 195.35.115.119

Proxy

Vanaf 15 april is het alleen mogelijk om VoIP toestellen en IP centrales te laten registreren op onze proxyservers. Alle apparaten die op dat moment nog niet zijn gemigreerd naar de proxyserver, worden vanaf dat moment automatisch overgezet. Dit betreft toestellen en IP centrales die registreren op sip.voys.nl In de nacht van 15 op 16 april vindt een wijziging plaats in de DNS. Het domein sip.voys.nl zal vanaf dat moment verwijzen naar ha.voys.nl. We verwachten dat dit geen problemen oplevert.

Tot slot

Het kan natuurlijk zijn dat bovenstaande informatie abracadabra voor je is ;-). In dat geval kun je dit artikel het beste doorsturen naar een technische collega of je systeembeheerder.

Datacenter

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 11 juli 2022

Zelfsturend georganiseerde telecomprovider Voys is ISO-gecertificeerd

Van 7 juli 2022

Voys is CO2-neutraal, doen we aan ‘greenwashen’?

Helaas...

De 15 minuten zijn verlopen. Dat betekent dat je nummer(s) niet meer is/zijn gereserveerd.

Als je het snel nogmaals probeert zou het kunnen dat je jouw gekozen nummer(s) nog kunt redden van andere kapers op de kust. Maar hier geldt wel: weg = pech

We kunnen deze review zo niet vinden

Erg vervelend dat we deze specifieke review niet voor je kunnen vinden. Bekijk al onze reviews om erachter te komen wat klanten van ons vinden!

Kiyoh pagina!