2 minuten leestijd

Nummerherkenning wordt naamherkenning

Geplaatst op 29 juli 2008

Voys kondigde gistermiddag naamherkenning aan en Apple deed gisteravond hetzelfde. Waar Apple alleen kijkt naar je email, bekijken wij het volledige internet! Met naamherkenning van Voys worden telefoonnummers van onbekende zakelijke bellers daarmee omgezet in een bedrijfsnaam. De functionaliteit is ontwikkeld in samenwerking met Big Data-speler Dataprovider en zorgt ervoor dat klanten van de provider een bedrijfsnaam in plaats van een nummer in het beeldscherm zien verschijnen, ook als het contact niet is opgeslagen in de telefoon of het CRM-pakket. Voys is wereldwijd de eerste provider die naamherkenning van onbekende bellers mogelijk maakt.

Koppeling met Dataprovider

Tot voor kort was naamherkenning alleen mogelijk door zelf een telefoonnummer aan een contactnaam te koppelen en dit op te slaan in een telefoon of CRM-systeem. Door de samenwerking tussen de twee Groningse bedrijven is de opslag van contactgegevens niet meer nodig: in het beeldscherm van de telefoon is direct te zien welk bedrijf belt. Naamherkenning wordt sinds een aantal maanden getest door enkele honderden bedrijven. Zij reageerden verrast op de nieuwe functionaliteit en willen inmiddels niet meer zonder.

Websites als mini databron

Dataprovider is een gestructureerde zoekmachine en indexeert in 40 landen alle websites. Dataprovider ziet de website van een bedrijf als een mini databron met relevante, actuele informatie zoals openingstijden, adresgegevens en telefoonnummers. Met Dataprovider kun je (in tegenstelling tot ouderwetse zoekmachines) gestructureerd zoeken naar bijvoorbeeld de naam van een bedrijf dat een specifiek telefoonnummer op de contactpagina heeft staan.

Koppeling tussen Voys en Dataprovider

Naamherkenning is gerealiseerd door een koppeling tussen het telefonieplatform van Voys en de zoekmachine van Dataprovider API te maken. Door middel van de koppeling is het voor Voys mogelijk om bij Dataprovider te zoeken naar de naam van het bedrijf. De bedrijfsnaam wordt weergegeven op het telefoontoestel zodra het over gaat. De koppeling is real time en verwerkt op dit moment ongeveer 100.000 aanvragen per dag. De gegevens worden in enkele milliseconden uitgewisseld. Wellicht kondigt Apple dit in 2016 aan.

Hartstikke leuk, maar hoe zet ik het aan?

Nieuwe klanten van Voys hoeven niets te doen: de gratis functionaliteit staat voor hen automatisch ingesteld. Vanaf morgen 9 juni kunnen bestaande klanten de functionaliteit ook aanzetten door in te loggen op freedom.voys.nl. Ga naar Beheer en vervolgens naar Naamherkenning (dit vind je onder het kopje Integratie). Activeer naamweergave door een vinkje te plaatsen en de instelling op te slaan. Veel (bel)plezier!

Naamherkenning

I would rather read -and/or share- this message in English.


Geschreven door Mark Vletter

Nieuwste: 7 keuzes die we maakten bij de start van ons bedrijf en die ons later succesvol maakten Van 15 september


Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 17 november

We gaan verhuizen!

Van 22 november

Zakelijk Noord-Nederland zet zich in voor Groningen Airport Eelde