Regelgeving België voor servicenummers

auteursafbeelding
Mark Vletter
29 juli 2008 Clock 1 min
Image placeholder

Nieuwe regelgeving België

Recentelijk is de regelgeving omtrent het gebruik van betaalde servicenummers in België gewijzigd wat gevolgen heeft voor klanten van Voys die in het bezit zijn van een dergelijk nummer. De nieuwe regelgeving schrijft het volgende voor:

De nieuwe regels?

Het is een onderneming verboden telefoonoproepen aan te rekenen waarbij de consument, naast de prijs voor de oproep, ook dient te betalen voor de inhoud, wanneer het oproepen betreft over de uitvoering van een reeds gesloten overeenkomst.

Dit houdt in dat het bijvoorbeeld niet meer is toegestaan dat onze klanten contact met Voys opnemen op een betaald servicenummer voor vragen over bijvoorbeeld de leveringen van het product/dienst, over vragen omtrent de facturen, etc. In deze gevallen zou Voys haar klanten de mogelijkheid moeten bieden contact met ons op te nemen via een lokaal-getarifeerd nummer, een geografisch nummer of een gratis servicenummer (0800).

Andere functies

Een helpdeskfunctie voor bijvoorbeeld het behandelen van storingen mogen wel via een betaald servicenummer afgehandeld worden.

Wat betekent dit voor uw bedrijf?

Als nummergebruiker ben je verplicht je te houden aan de wet- en regelgeving binnen het betreffende land. Het is daarom erg belangrijk dat je je Belgische betaalde nummers beoordeelt op basis van de huidige regelgeving en eventueel aanpassingen doorvoert.

Voor de klanten van Voys die te maken kunnen krijgen met deze beperkingen, nemen wij binnenkort contact op om de veranderingen, consequenties en eventuele aanbevelingen van deze nieuwe regelgeving te bespreken.

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 11 juli 2022

Zelfsturend georganiseerde telecomprovider Voys is ISO-gecertificeerd

Van 7 juli 2022

Voys is CO2-neutraal, doen we aan ‘greenwashen’?