Hoe werkt VoIP?

Bellen via internet: hoe werkt een VoIP telefoon?

Hoe werkt VoIP telefonie eigenlijk? VoIP-telefonie staat voor Voice over IP: bellen via het internet. Heel simpel eigenlijk: je hebt al een internetverbinding en deze gebruik je met VoIP ook voor je telefonie.

Vrijheid & bereikbaarheid

Als klant van Voys heb je de vrijheid om te werken waar en wanneer je maar wilt: de telefonie verhuist gewoon met je mee. Een doorschakeling of belgroep is heel gemakkelijk aan te maken, waardoor je goed bereikbaar bent!

Wat kost het?

Je betaalt abonnementskosten voor je telefoonnummers, het aantal toestellen (VoIP telefoons) dat je gebruikt en de eventuele extra’s. Al deze kosten vind je onder Kosten & klant worden. Hier kun je ook een berekening maken voor jouw specifieke situatie.

Wat is VoIP telefonie?

Gebruik je eigen internet

Als je klant wordt van Voys, krijg je een telefoonnummer in een online omgeving. Jij bepaalt zelf wat er gebeurt als het nummer gebeld wordt. Zo kun je ervoor kiezen om een VoIP telefoon te laten rinkelen. Om de telefoon te laten rinkelen heb je een VoIP-account nodig. Dit is een registratie op ons platform. Als jouw nummer gebeld wordt, herkent ons platform de telefoon. Heb je ook nog een belplan aangemaakt, dan zorgt die registratie ervoor dat jouw telefoon gaat rinkelen. Natuurlijk kun je ook doorschakelen naar een ander vast nummer of één of meerdere mobiele telefoons.

Een VoIP-toestel of de Voys 4G app

Als je ook een VoIP-telefoon bestelt bij ons, dan sluit je een internetkabel aan op jouw VoIP-telefoon. Je telefoon is dan aangesloten op het internet. Als je toestel bij ons is besteld, haalt hij zelf de goede instellingen op en kun je meteen bellen.

Heb je al een toestel, dan moet je er nog even het VoIP-account in zetten. Deze registratie van de telefoon op ons platform is een vereiste om te kunnen bellen. Op het moment dat jouw toestel wordt aangesloten op het internet, herkent ons platform jouw telefoon. Heb je ook een belplan aangemaakt waarin je vertelt wat er moet gebeuren als iemand je belt, dan zorgt ons platform ervoor dat dit ook daadwerkelijk gebeurt.

Het maakt niet uit waar jouw toestel staat: op kantoor, thuis, in een hotel in Frankrijk, of een internetcafé in Laos. Zolang er internet beschikbaar is kun je gewoon bellen met je Nederlandse telefoonnummers.

De VoIP 4G app voor je smartphone is geschikt als je veel onderweg bent of vaak remote werkt. Hiervoor heb je een GSM met een 4g verbinding nodig. Hiermee ben je overal bereikbaar op je zakelijke telefoonnummer en kun je er overal uitgaand mee bellen. Zo is het mogelijk om je zakelijke nummer vast op mobiel te hebben.

Telefoonnummers VoIP Zakelijk

Als je klant wordt bij Voys zijn er twee opties. Je kiest voor een nieuw nummer of je verhuist je bestaande nummer naar Voys. Dat noemen we ook wel porteren. Dit nummer komt in Freedom te staan: je eigen online telefooncentrale. Hier heb je de volledige vrijheid om de telefonische bereikbaarheid van jouw bedrijf te beheren en is het heel eenvoudig om in te stellen wat er gebeurt wanneer jouw nummer wordt gebeld.

Voice over IP: Eindeloos veel functionaliteiten

Laat een oproep rinkelen op één of meerdere VoIP-telefoons en vervolgens doorschakelen naar je mobiele telefoon of een voicemail. Je kunt je telefonie uitbreiden met eindeloos veel mogelijkheden zoals keuzemenu’s, openingstijden, wachtrijen en koppelingen met bestaande systemen. Je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wilt. De voordelen van VoIP zijn eindeloos.

Standaard mogelijkheden VoIP

  • Doorschakelen naar externe telefoonnummers
  • Gratis filters instellen
  • Uitgebreid inzicht in gespreksstatistieken

Voordelen van VoIP van Voys

  • Goedkoper dan traditionele aanbieders
  • Met VoIP is je organisatie volledig locatie-onafhankelijk
  • Glasheldere audio
  • Geen vaste contracten: alle diensten zijn per dag te activeren en op te zeggen
  • VoIP is schaalbaar: de telefonie groeit met je bedrijf mee
Meer weten?

Vraag een offerte aan bij VoIP-provider Voys

Ben je geïnteresseerd in de telefonie-oplossing van Voys? Sluit je binnen een werkdag direct aan (zonder aansluitkosten) of vraag een vrijblijvende offerte aan voor een op maat gemaakte oplossing voor jouw bedrijf.

Bekijk de prijzen Vrijblijvende offerte