Achter de horizon 6: De 13 absolute musthaves voor een digital nomad

auteursafbeelding
Joris
31 mei 2017 Clock 3 min

Afgelopen weken vertelden we jullie het verhaal over de digitale nomaden Steven en Diana en filmmakers Marnix en Martijn. De twee filmmakers volgden de digitale nomaden en hun eenjarige dochter Isa twee maanden tijdens hun reis van Mexico naar Costa Rica, met als doel een documentaire te maken over het leven van ‘digitale nomaden’. In dit laatste deel van deze blogreeks een korte video impressie van dit digitale nomaden avontuur. De documentaire is in de maak. Wil je op de hoogte blijven, kijk dan op de facebookpagina.

Steven, Diana met dochter Isa, Marnix en Martijn

Samen met Marnix hebben we de 13 absolute musthaves voor een digital nomad (in spe) voor je op een rijtje gezet.

1 Een Nederlands stekkerblok met 1 wereldstekker

Elke reiziger herkent de volgende situatie: je camera achter de bar van het restaurant en je laptop op de stoel naast je. Stroom is cruciaal. Een wereldstekker in landen waar de aansluiting anders is ook. Als reiziger heb je veel stroomvreters die je gelijktijdig wilt voorzien van hun dagelijkse portie power. Als digital nomad is dit zeker 10x zoveel. Daarom; neem 1 wereldstekker mee en sluit daarop een stekkerblokje aan. Wij zijn fan van de Powercubes (die ook in wereldstekker-vorm beschikbaar zijn).

2 Powerbanks

Ondanks het stekkerblok en de wereldstekker zijn er altijd momenten dat je niet kunt opladen. Power to the powerbanks! Niet 1 powerbank, nee meerdere. Deze koop je sinds de Pokémon Go overal maar wil je een duurzame en goede oplossing voor je MacBook pro, dan is de Sherpa 50 power pack de tip van collega Wouter.

3 Een goede koptelefoon/headset

Een zakelijk telefoongesprek voeren in het ene café met wifi terwijl de plaatselijke sportclub zijn overwinning viert? Succes! Helemaal rustig wordt het nooit maar een goede headset/koptelefoon doet wonderen. Bel je veel, dan zijn de headsets van Plantronics absoluut geschikt. Zorg wel dat je een koppelstukje voor je mobiel bestelt.

Voor iedereen die niet in een tropisch oord werkt maar in een gezellige kantoortuin in Nederland: De Bose Quiet Comfort is zeer populair bij de collega’s van Voys.

4 Windblocker

Werk je veel buiten? De Windblocker voor je microfoon kan uitkomst bieden.

5 Harde schijven met siliconen hoes en schokbescherming

Waar je in Nederland al je bestanden direct wegschrijft naar een externe opslag in de cloud, is dat in het buitenland soms een utopie. De externe harde schijf is de aloude redder in nood. Kies dan wel voor een schokbestendige en waterproof variant zoals deze.

6 USB hub

Heb jij de nieuwe MacBook al? Die met 1 usb poort? Dan is een USB hub best handig. Voor hetzelfde geld heb je een USB hub met meerdere poorten; wees hier dan ook niet zuinig op.

7 Lokale simkaart

Telefoon met duo-sim. (datagebruik via lokale aanbieder) Zit je in een gebied met matige wifi, ga dan meteen naar een telefoonwinkel voor een prepaid simkaart met veel datategoed van een lokale telefonieaanbieder.

8 Hotspot aanmaken en zorg dat je de updates uitzet

Als je een hotspot aanmaakt, maak je gebruik van je mobiele internet maar beschouwt je laptop het als wifi-verbinding. Aangezien je laptop meestal alleen update op wifi, zal hij dat nu ook doen, terwijl je dit niet wilt in verband met je mobiele bundel.

9 App Wifistrength

Voor veiligheid, snelheid en meer. Het is een programma voor Mac OS, kan worden gedownload in de App Store en heet Wifi Signal.

10 I-overlander 

Voor weinig of geen geld zit je op de mooiste plekjes in plaats van op campings.

11 Gesprekken opnemen met FaceTime

Bij drukte en afleiding is het fijn dat je gesprekken later kunt terugluisteren.
Mac OS: Open QuickTime Player en ga naar file -> New Screen recording. Je kunt nu je gesprek opnemen; het maakt niet uit of het met Hangouts/Skype/Voys is zolang het maar op het scherm van je laptop plaatsvindt.

12 Samenwerken met meerdere collega’s

13 Incognito internetten

Letterlijk onopvallend internetten, zeker op plekken waar veel armoede is. De meeste browsers (zowel op je desktop als mobiel) hebben de mogelijkheid om incognito te surfen. Een voordeel is dat in deze modus de pagina’s die je bezoekt niet worden opgeslagen. Dat geldt ook voor cookies. Je voorkomt dat vertrouwelijke gegevens achterblijven in je browser. En zo zijn er nog veel meer voordelen te vinden op internet. Better safe than sorry.

Inspiratie

Genoeg inspiratie en informatie de afgelopen weken toch? De diensten van Voys maken locatie onafhankelijk werken nog aantrekkelijker. Heb je de Voys 4G app nog niet? Hier lees je er meer over.

Namens Steven, Diana, Marnix, Martijn en Voys dank voor het lezen van deze blogreeks!

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 17 december 2020

Hulp bij hackers: Eva en Joris geven advies over cybersecurity

Van 4 november 2020

Een bedrijf starten tijdens een pandemie: Dide en Gijs doen het