Een bedrijf starten tijdens een pandemie: Dide en Gijs doen het

auteursafbeelding
Maya van der Schuit
4 november 2020
Clock 3 min

Een gesprek met Dide Maarse, mede-eigenaar van Up Products.

Het is niet zomaar iets: een onderneming starten tijdens een pandemie. Dide Maarse en haar broer Gijs beginnen hun bedrijf Up Products in het voorjaar van 2020. Dit is het eerste zakelijke avontuur dat ze samen aangaan. Hoe vergaat het hen en hun onderneming?

Up Products vind je in het Gelderse Eibergen, vlak bij de grens met Duitsland. Ze verkopen modulaire trapsystemen en bijbehorende roosters aan zowel bedrijven als particulieren. Klinkt ingewikkeld, maar dat valt mee. Het zijn trappen die je per onderdeel zelf kan samenstellen. Zo krijg je een trap op maat die voldoet aan allerlei bouw- en veiligheidseisen en die je later naar wens kan uitbreiden en aanpassen.

Goed gevoel

Gijs is engineer en komt op zijn werk vaak trappen tegen bij machinebouw. Daarnaast heeft Dide werkervaring in de trappenbranche. “Hierdoor weten we dat bijvoorbeeld bouwprojecten vaak hoge veiligheidseisen aan trappen stellen. Onze trappen voldoen aan daaraan, daardoor hoeven klanten zich niet druk te maken of de trap wordt goedgekeurd bij de bouwvergunning.” Om te checken of hun trapsysteem aan de regels voldoet, hebben Dide en Gijs zelf allerlei tests uitgevoerd. “Zo weten we zeker dat ons product betrouwbaar is en dat we het met een goed gevoel aan onze klanten kunnen verkopen.”

Vol vertrouwen

Op de vraag of ze geen twijfels hadden om tijdens de eerste coronagolf te beginnen met ondernemen, heeft Dide een duidelijk antwoord: “Ja, die momenten hebben we gehad. Maar die twijfels zijn er altijd, ook als je niet tijdens een pandemie begint. De inschrijving bij de Kamer van Koophandel betekende voor ons dat we konden beginnen met inkopen, een website konden laten bouwen en dat het balletje kon gaan rollen. Het is soms wel lastig, want we hebben nog niet zoveel naamsbekendheid. Maar hierdoor gaan we creatiever ondernemen, we geven de moed niet op. We vertrouwen in ons product: het zijn kwalitatief goede trappen voor een concurrerende prijs. En omdat we de voorraad zelf beheren, hanteren we korte levertijden. Maandag bestellen, is vrijdag je trap in elkaar zetten.”

Na enige vertraging met levertijden van producten en de website is Up Products sinds september 2020 live. De eerste bestelling is inmiddels binnen: “Dat was superleuk, we hadden er zo lang naartoe gewerkt. Het was ook een goede testcase om te kijken of alles werkte, zoals de automatische verwerking in ons boekhoudsysteem.” Ze slagen voor de test. Ondertussen zitten Dide en Gijs niet stil en zijn ze bijvoorbeeld bezig met een configurator voor op hun website. Daarin kunnen hun klanten zelf een trap bij elkaar klikken.

Bereikbaar zoals zij dat willen

Als beginnend bedrijf zit Up Products nog niet op hetzelfde level als grotere namen in de branche. Om daar te komen, willen Dide en Gijs naast opvallen met hun product, hun klanten vanaf het begin vertrouwen bieden. Dat betekent: goed bereikbaar zijn en op tijd terugbellen en mails beantwoorden.

Voor het telefonische klantcontact gebruiken ze de VoiP-telefonie van Voys. Met een 085-telefoonnummer heeft het bedrijf een landelijke en professionele uitstraling. Doordat Dide en Gijs nog een tweede baan hebben, zijn ze niet altijd aan het werk voor Up Products. Toch zijn ze tijdens kantooruren bereikbaar voor (potentiële) klanten omdat hun zakelijke nummer doorschakelt naar Dides mobiel. Die bereikbaarheid vindt ze belangrijk, op de momenten die ze daar zelf voor uitkiezen. “Met de feature openingstijden zorg ik ervoor dat ik tijdens kantooruren gewoon bereikbaar ben voor Up Products. Ik krijg een e-mailnotificatie als ik een telefoontje heb gemist. Zo vergeet ik niet terug te bellen.”

Samenwerken als broer en zus

De samenwerking als broer en zus verloopt soepel. “Ik ben wat meer assertief en impulsief en ik ben niet bang om de uitdaging aan te gaan. Mijn broer is wat rustiger en meer op zekerheid gericht. Zo vullen we elkaar aan. We vertrouwen op elkaars sterke kanten, dat is een goede basis.”

Wat is de volgende stap voor Up Products? “Het komende jaar blijven we met z’n tweeën in het bedrijf. Hard groeien hoeft niet, een gezonde onderneming vind ik belangrijker. Net als klantbeloftes nakomen en een product afleveren waarvan ik zelf ook blij zou worden.”

Net als Dide en Gijs zakelijk bereikbaar zijn op een manier die past bij jouw situatie? Ontdek de mogelijkheden van Voys en neem de tour of sluit je direct aan. Liever persoonlijk contact? Je bereikt ons via 050 7009900 of info@voys.nl.

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 17 december 2020

Hulp bij hackers: Eva en Joris geven advies over cybersecurity

Image placeholder

Van 23 september 2020

Bij The Rent Company draait alles om service