Deze 28 dingen móét je inpakken als je remote gaat werken

Vandaag stap ik in het vliegtuig om 13.456 kilometer verderop weer uit te stappen in Kaapstad. Mijn werk vliegt mee. Ik vlieg namelijk niet alleen door de cloud, ik werk er ook in. Hierdoor kan ik mijn werk moeiteloos weer oppakken aan de andere kant van de wereld. Dit zijn de essentiële benodigdheden om gemakkelijk remote te kunnen werken.

auteursafbeelding
Mark Vletter
8 januari 2018 Clock 10 min

Vandaag stap ik in het vliegtuig om 13.456 kilometer verderop weer uit te stappen in Kaapstad. Mijn werk vliegt mee. Ik vlieg namelijk niet alleen door de cloud, ik werk er ook in. Hierdoor kan ik mijn werk moeiteloos weer oppakken aan de andere kant van de wereld.

Ik ben niet de eerste die remote gaat werken: het wordt steeds populairder. Om je werk weer goed op te kunnen pakken in het buitenland moet je alleen wel het één en ander in je koffer stoppen. Dit zijn de 28 dingen waar je als remote werker écht niet zonder kunt.

1- Een goede smartphone

Koop een goede smartphone. Mijn voorkeur gaat uit naar Android en dan heb je aan de OnePlus 5 of OnePlus 5t een geweldige telefoon. Razendsnel, een haarscherpe camera, een fatsoenlijke accuduur en hij laadt ook nog eens snel op!

2- Een goede laptop

Als je ergens niet op mag bezuinigen dan is het je laptop. Je gebruikt hem minstens drie jaar en als je van een duurder model 5% efficiënter wordt dan kan het prima uit. Klein is fijn: het is minder gewicht en volume om mee te slepen. Ik heb zelf de Dell XPS 13 omdat deze handzaam is en een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. Touchscreen mag je overslaan. Je zit niet te wachten op vette vingers op het scherm van je werkpaard.

3- Een lekker schrijfblok

Als je slim met je tijd omgaat dan vergader je zo weinig mogelijk en met zo min mogelijk afleiding. De top afleidingsdevices zoals je smartphone en laptop kun je dus maar beter in je tas laten zitten. Het is een stuk handiger om je notities neer te pennen in een notitieblok. Zelf vind ik pocketsize notitieboekjes altijd fijn. Mijn voorkeur gaat uit naar naar de pocketsize schrijfblokjes zoals deze van Moleskine. Het is ook handig dat er een elastiek omheen zit, zo blijft het boekje netjes in je tas.

4- Een fijne pen

Heel voor de hand liggend deze: zorg ervoor dat je een lekkere pen bij je hebt. Iedereen heeft hierin een andere voorkeur. Ik ben zelf fan van fineliners, zoals de Pigma Micron of de Staedtler Pigment.

5- Een penclip

Je kunt weinig noteren in je schrijfblok als je je pen niet kunt vinden. Vroeger klemde ik de pen in het boekje en voordat ik het wist was hierdoor het boekje af of stuk. Daarom heb ik bij Amazon deze drie prachtige pennenclips besteld. Een aanrader.

6- Een pen van glas

Nerd tip: De glasvezelpen is eigenlijk bedoeld voor het schoonmaken van printplaten. De kans dat je dit als remote werker gaat doen is klein, maar de kans dat een MagSafe- of Lightning-connector niet goed werkt (doordat deze zwart is) is een stuk groter. Mijn vrouw is grootafnemer van Apple en speciaal voor haar heb ik een Ecobra glasvezelpen tussen mijn fineliners. Natuurlijk probeer je het eerst met een droge tandenborstel, maar als er aanslag op de connector blijft zitten dan is de Ecobra stap twee.

7- Je e-reader

Een goede e-reader is goud waard voor de leesliefhebber op reis. Je moet er niet aan denken om boeken mee te slepen. Mijn voorkeur gaat uit naar de Kobo e-readers omdat deze Pocket ondersteunen. Pocket is een app waarmee je webartikelen eenvoudig kunt bewaren voor later. Mijn favoriete e-reader is de Kobo Aura One -lees ook de review– ook vanwege de slimme achtergrondverlichting en het feit dat hij waterdicht is.

8- Een goede headset

Een goede headset maakt een wereld van verschil in je kantooromgeving. Je moet er goed mee kunnen bellen en hem de hele dag kunnen dragen zonder irritatie. De Plantronics Voyager Focus voldoet aan deze eisen en heeft ook nog eens slimme noise cancelling en redelijke audiokwaliteit voor muziek en telefonische gesprekken. Hij werkt prachtig samen met onze Voys 4G App en onze nieuwe browser plugin waarmee je binnenkort ook kunt bellen. O, en voor videovergaderen is hij ook ideaal. Een dikke aanrader dus voor de remote werker.

9- Je random reader of tegenhanger

Vergeet je random reader niet! Je moet zelfs op afstand gewoon je bankzaken regelen, dus zorg dat je hem bij je hebt.

10- Een fijne muis

Een goede draadloze muis is een must. Bij voorkeur eentje die je via bluetooth kunt gebruiken en die je via USB kunt opladen. Zo hoef je niet onhandig te doen met een dongel en batterijen. Je komt dan al snel uit bij de MX master van Logitech. Simpelweg de beste muis die ik ooit gebruikt heb.

11- Een mat om op te muizen

Een muis werkt veel beter op een muismat, zeker als je op een houten of glazen ondergrond mag werken. Voor ongeveer een tientje koop je de Steelseries Qck. Deze muismat kun je makkelijk opvouwen of oprollen en in je tas proppen. Er is ook een Qck mini maar die vind ik persoonlijk te klein. Voor op kantoor is er een Steelseries Qck+. Deze is wat groter en ideaal voor een vaste werkplek.

12- Speaker met bluetooth

Voor de presentatie waarbij het audiosysteem faalt, voor de strand-BBQ van je werk of gewoon voor wat muziek op kantoor; het is handig om een bluetooth speakertje te hebben. Ik kan de UE BOOM 2 speaker erg aanraden. Hij kan tegen water en vuil en is prettig in het gebruik. Als één van de andere BBQ-gasten er ook eentje heeft dan kun je gemakkelijk je Spotify-playlist naar beide speakers streamen, superhandig!

13- Extra power(bank)

Elektrische apparaten zijn fantastisch totdat de batterij leeg is. Het is daarom heel handig om wat extra stroom achter de hand te hebben. GP maakt al jaren oplaadbare accu’s en batterijen en in dit geval is meer zeker beter. Ik heb daarom maar de GP powerbank 3c20a van 20.000 mAh in mijn tas gegooid.

14- De beste noise cancelling koptelefoon

Wil je echt even meters maken op je werk dan is de noise cancelling en muziekkwaliteit van de eerder genoemde Plantronics headset net niet voldoende. Ga dan voor een Bose QuietComfort 35 II of eigenlijk nog beter, de Sony 1000XM2. De prijs is fors, maar regelmatig je concentratie en productiviteit verliezen is een stuk duurder.

15- De meest innovatieve oordoppen

Soms wil je wat minder geluid om je heen maar vind je het wat ver gaan om met een noise cancelling koptelefoon op te werken. In dat geval kun je ook ‘gewoon’ oordoppen in doen. Oordoppen heb je in allemaal verschillende soorten en maten: van wegwerp tot op maat gemaakt. Ik zit zelf met smart te wachten op Knops: een Nederlandse uitvinding waarmee je het volume kan aanpassen op je oordoppen. Het product is nog niet af, maar wordt begin 2018 verwacht. Tot die tijd red ik me met een paar oordoppen die ik ooit in het vliegtuig heb gekocht.

16- Een goede oplader

Voor opladen hebben we welgeteld drie opties:

  1. Een oplader met meerdere poorten: zoals de Anker 36 W. Deze heeft 4 USB poorten, met 2.4A max per poort. Laadt als een malle!
  2. Een oplader met één poort die alles kan: bijvoorbeeld de Anker Powerport+1. Deze ondersteunt zelfs de Qualcomm Quick Charge 3.0 standaard die veel wordt gebruikt bij snelladen.
  3. Een oplader met twee krachtige poorten: zoals de iClever BoostCube. Deze oplader detecteert slim wat er nodig is per poort, laadt op beide poorten met 2.4A en is net even wat kleiner.

17- De juiste kabels

USB-C, Micro USB en Mini USB. Bijna elk apparaat heeft een andere kabel. Vervelend, maar het is even niet anders. Het enige wat je kunt doen is zorgen dat je sterke kabels meeneemt die niet onnodig veel ruimte innemen. Syncwire Unbreakcable maakt zulke kabels. Ze gaan moeilijk stuk en voor sommige connectoren is er zelfs een 20cm versie.

18- Een kleine dock

Bij sommige fabrikanten word je gek van de hoeveelheid adapters. Dell was zo slim om het allemaal in één USB-C adapter te zetten. Hun DA200 docking station heeft een netwerkaansluiting (RJ45), HDMI, VGA en nog een extra USB poort. Als vast dock is hij niet ideaal, maar voor werken op afstand wél. Wil je liever nog meer poorten? kijk dan eens naar de Delock 87298 (wie verzint die namen). Hij is nagenoeg twee keer zo groot, en nagenoeg twee keer zo duur, maar heeft meer dan dubbel zo veel aansluitingen.

19- Een fijne clicker (of presenter)

De Logitech Spotlight clicker werkt op een accu, is van metaal en heeft goed bereik. Hij heeft zelfs een zoomfunctie voor de zot die zijn presentaties graag volpropt met spreadsheets. Het enige nadeel is dat hij flink aan de prijs is…

20- Meer Wi-Fi bereik voor weinig

Nerds zijn misschien wel rare mensen, maar ze komen soms met verrekt slimme oplossingen. Één van die oplossingen is de TP-Link Archer T4UH. Deze externe antenne vergroot je Wifi bereik zodat jij overal nóg beter kunt werken.

21- Een handige portemonnee

Dikke hoesjes om mijn telefoon vind ik niet fijn en een normale portemonnee is vaak veel te dik. Om deze redenen ben ik fan van Secrid. Een Nederlandse uitvinding waarin je je belangrijkste pasjes en geld compact mee kunt nemen. Secrid is er in meerdere formaten, ik heb zelf de Miniwallet.

22- Een heel goede camera

Remote werken betekent ook dat je op veel leuke plekken komt. Je kunt natuurlijk met je telefoon foto’s maken, maar liever leg je je mooie ervaringen vast met een echte camera. Maar ja, welke dan?

Ik heb gekozen voor een Canon full-frame camera. Welke precies en waarom lees je in mijn blog voor cameranerds (zoals ik).

23- De juiste set lenzen

Een camera zonder lens is als een auto zonder wielen. Ik hou van prime lenzen. Dit zijn lenzen waarmee je niet kunt zoomen. Om deze reden neem ik meerdere lenzen mee, voor verschillende doeleinden. Welke lenzen ik waarom meeneem lees je in het blog over mijn camera & ik.

24- Een smartphone adapter (voor als je even geen laptop bij je hebt)

Nadat je de foto’s hebt gemaakt wil je ze het liefst direct bekijken en bewerken. Hiervoor is de KiWiBiRD USB-C OTG Card Reader ideaal. Dit apparaatje leest je SD kaart in een mum van tijd uit vanaf je smartphone. Voor nog geen € 10,- heb je deze handige gadget.

25- Een handige oplader voor je camera

De batterij van je camera is altijd leeg wanneer je het niet wil. De opladers van deze batterijen zijn soms heel groot. Gelukkig zijn er zogenaamde USB-laders. Deze zijn een stuk kleiner en je koppelt ze eenvoudig aan je laptop of powerbank. Bij Amazon Duitsland vind je voor geen € 20,- een USB-lader, en dan krijg je er gelijk nog twee extra accu’s bij.

Als je al meer dan genoeg accu’s hebt dan is de Seiwei wat voor jou. Deze laadt twee accu’s tegelijkertijd en geeft ook aan op een LCD-scherm in hoeverre ze opgeladen zijn.

26- Een draagriem voor je camera

Ik draag ik mijn camera het liefst aan mijn pols, in plaats van om mijn nek. Eerder wikkelde ik hiervoor de draagriem om mijn pols. Inmiddels heb ik de Clutch gekocht van Peak Design. Dit is een band waarmee je jouw camera veilig aan je hand kunt houden.

Het kan natuurlijk dat je liever je camera om je nek hangt. In dat geval heeft Peak Design een heel mooie draagriem (de Slide) die je eenvoudig los kan klikken als je hem niet gebruikt. Het ding is wel schandalig duur en voor mij is hij niet noodzakelijk omdat ik altijd mijn tas bij me heb. Mocht jij er ander over denken, dan is de Slide prachtig. Voor de mirrorless camera is er ook een variant.

27- Een clip voor je camera

Na het kopen van de Clutch kon ik het niet laten om een Capture te kopen. Dit is een clip waarmee je je camera aan je tas kunt bevestigen. Je hebt je camera hiermee niet in de hand maar wel altijd bij de hand.

28- Een handige rugtas

Last but definitely not least. Want hoe ga je dit allemaal meezeulen? Juist, in je tas. Het is belangrijk dat je een tas hebt waar alles wat hierboven staat in past en die stevig genoeg is om je camera te beschermen. Om deze redenen heb ik een rugtas van Peak design (20L). De tas is alleen wel een beetje duur… en dan hebben we het nog niet eens over de inhoud!

Zien in plaats van lezen?

Kijk en luister je liever dan dat je leest? Ik heb mijn gadgets ook onder de camera doorgehaald.

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 26 augustus 2022

Werken waar en wanneer je wilt: zo ben je telefonisch bereikbaar

thuisweken met kinderen corona covid ondernemen remote distributed work

Van 8 december 2021

Thuiswerken met kinderen? Met deze 11 tips kom je de werkdag door