Een hart onder de riem voor zorgmedewerkers

auteursafbeelding
Maya van der Schuit
14 mei 2020 Clock 1 min
Image placeholder

Klantcontact, marketing en financiën: de meeste werkzaamheden binnen Voys gaan vanuit huis gewoon door. Toch zijn er een paar collega’s die hun werk niet zo makkelijk thuis kunnen doen: onze lunch boys. Wat doen zij in deze coronatijd?

Rond half twaalf ‘s ochtends beginnen de buiken van de meeste Voys-collega’s wel te rommelen: het is bijna lunchtijd. We zijn bij Voys gewend dat we mogen aanschuiven aan tafel in Spys, de ruimte waar lunch boys Davide en Anthony elke ochtend de lunch voorbereiden. Wat een luxe, merken we nu. Tegenwoordig eten we gewoon thuis aan de eettafel.

Toch zijn Davide en Anthony nog steeds aan het werk in Spys. Ze bereiden nu alleen geen lunch voor hun collega’s, maar voor mensen die in deze coronatijd zwaar werk doen: medewerkers in de zorg. Zij staan sinds de coronacrisis voor een extra zware klus: ze draaien intensieve diensten en ze zien van dichtbij wat corona met patiënten kan doen. We willen hen graag een hart onder de riem steken.

Lunch boys Davide en Anthony aan het woord

“Toen onze collega Wimke met het idee kwam om lunchsalades te maken voor medewerkers van zorginstellingen, waren we direct enthousiast. Wimke heeft contact gelegd met verschillende instellingen en wij zijn de boel gaan voorbereiden. We maken de lunchsalades nu al een aantal weken en in de meeste gevallen brengen we ze zelf langs. Zo gaan we ongeveer twee keer per week langs verschillende zorginstellingen in Groningen, Haren en Zuidhorn.”

“We vinden het superleuk om te doen. Natuurlijk, het is anders dan ons ‘gewone’ werk. Als we de salades langsbrengen, krijgen we positieve en soms zelfs emotionele reacties. Dat maakt het heel dankbaar werk om te doen. En we gaan er ook nog wel even mee door. Op korte termijn komen onze collega’s nog niet terug naar kantoor, tot die tijd blijven we lunchsalades maken voor de zorgmedewerkers. Zo is het lunchpakketje in ieder geval niet iets waarover ze zich zorgen hoeven te maken.”

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 11 juni 2024

Salarissen bepalen zonder managers: zo doen we dat als zelfsturende organisatie

Van 31 mei 2024

12,5 jaar bij Voys: veel veranderd en toch veel hetzelfde